anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Hibridul tableta-telefon cu ecran dublu Microsoft Surface Duo

FaraUnID
Campion certificat

Microsoft a prezentat hibridul tableta-telefon cu ecran dublu Surface Duo anul trecut, insa compania nu a permis nimanui sa il atinga. Acum, dispozitivul a fost vazut in Vancouver, Canada, utilizat in public, scrie The Verge.

 

Se pare ca dispozitivul va fi dotat cu sistemul de operare Android, ce poate fi observat si in video-ul surprins in Canada. In imagini se poate observa cum sistemul de operare se adapteaza de la un singur ecran la doua.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8abPd2Poda0

 

In video se mai poate observa si cum aplicatiile se pot extinde pe modul “tablou extins”, asa cum il numeste Microsoft, insa aceasta optiune nu va fi implicita la lansare. Modul implicit va fi deschiderea unei aplicatii pe cate un ecran.

 

Potrivit The Verge, anumiti dezvoltatori au avut acces la cateva dispozitive cu ecran dublu pentru a testa aplicatiile, o posibila explicatie pentru Surface Duo-ul vazut pe transportul in comun.

 

Sursa - https://www.digi-world.tv/stiri/digital-tech/hibridul-tableta-telefon-microsoft-nelansat-inca-a-fost-vazut-in-public-cum-arata-surface-duo-27839

 

La scurt timp dupa aparitia in public a hibridului Surface Duo, Microsoft a oferit prima demonstraţie cu Surface Duo, rulând aplicaţii de Android.

 

https://www.youtube.com/watch?v=iGw28U_gYhc

 

Smarphone-ul cu două ecrane separate de o balama destul de vizibilă a putut fi observat rulând Google Maps, comutând dinamic între modul de afişare single şi dual-screen. Problemele au apărut la folosirea aplicaţiei YouTube, încurcată de tranziţiile între ecrane. Fără a relua prezentarea de la zero, autorii s-au mulţumit să editeze porţiunea cu probleme, confirmând astfel că partea de software este departe de forma finală. Totuşi, interfaţa Microsoft Launcher arată bine iar comenzile specifice Android 10 funcţionează perfect pe configuraţia dual-screen.

 

Motivul pentru care Microsoft nu pare să se grăbească să lanseze Surface Duo pare să fie lipsa aplicaţiilor dedicate pentru acesta. De curând, Microsoft a lansat un emulator şi SDK adresat dezvoltatorilor de aplicaţii Android dornici să-şi adapteze creaţiile pentru folosirea cu Surface Duo, însă e nevoie de timp pentru obţinerea rezultatelor dorite.

 

Din putinele date tehnice scapate pe internet, pare ca vorbim despre un smartphone echipat cu procesor Snadpragon 855 şi două ecrane de 5,6”, care pot fi rotite complet în jurul unei balamale, fie pentru utilizare în mod tabletă cu cele două display-uri alăturate, fie fiecare pe câte o parte (faţă-spate). Desigur, fiecare display poate rula aplicaţii diferite, iar anumite aplicaţii pot beneficia de pe urma celor două ecrane, afişând noi informaţii pe cel secundar.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/microsoft-ofera-prima-demonstratie-cu-surface-duo-ruland-aplicatii-de-android-18848528/

 

Un fel de struto-camila cu un design extrem de spartan si care, la momentul actual nu-si gaseste locul pe o piata relativ "virgina" pe acest segment si care duce o lipsa acuta de aplicatii dedicate.

 

11 Răspunsuri 11

Ascary
Campion certificat
Multumim de info. Mie personal nu prea imi plac telefoanele astea din doua bucati. Alea dinainte cu clapeta de la Motorola,LG,Nokia mai mergeau ca le foloseam cu o singura mana insa astea "noile" musai sa folosesti cu doua maini iar asta mi se mare incomod. Chiar nu-s vulpea care nu ajunge la struguri. Nu stiu,pana ajung sa butonez vreunul,raman la parerea asta iar dupa aceea posibil sa mi-o schimb :). Asa pare drăguțel telefonul de la Microsoft iar daca pretul va fi unul decent poate va avea priza la public cu toate că reticenta e mare tinand cont ca Microsoft nu e un producător de telefoane cu state vechi.

Vio73
#StarMember
Sincer, nu prea înțeleg genul acesta de gadget, dar poate se găsesc fani și așa. Mulțumim de prezentare!

TheSpecialist
Maestru
Cred ca acest dispozitiv se adresează unui anume segment de utilizatori, probabil cei de nedespărțit de tablete, oriunde, oricum. Ma gândesc ca ar fi utila adăugarea unui Pen, în viitor.

Anonim
Neaplicabil
Soluția prezentată de Motorola și Samsung mi se pare de luat în seamă, e mai comod de folosit și ce mi se pare excelent este că dintr-un telefon mare îți pliezi dispozitivul și intră în orice buzunar. Samsung câștigă la specificații și sunt convins că ăsta e viitorul.

Ascary
Campion certificat
Asa este cocolosh e mai mișto sa vezi un clip pe un ecran mai mare ori pe Katy Perry cat e de frumoasa pe 8-9 inchi 🙂 insa eu folosesc cu o singură mana telefonul cand scriu si pe un ecran mai mare ar trebui sa-mi plimb mana de colo colo.Nu stiu,posibil sa ma obisnuiesc pana la urma.:)

Anonim
Neaplicabil
Voi lua în calcul acest tip de smartphone când va scădea prețul undeva în jur de 700-800 Euro maxim :))) Ceea ce nu se va întâmpla curând.

Ascary
Campion certificat
Da,pretul ne va tine departe o perioada de aceste bijuterii tehnologice.

Ascary
Campion certificat
In orice caz pentru un businessman este un gadget must have; si in acelasi timp si o "carte de vizită" 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Un business man va prefera oricand un ultraportabil 2 in 1 tractat de Windows 10, gratie polivalentei sistemului de operare si usurintei cu (,) care poate fi intergrat in reteaua de calculatoate a firmei, un ultraportabil mult mai bune echipat si pe juma' de pret fata de acest duo.

FaraUnID
Campion certificat

Surface Duo, smartphone-ul cu două ecrane cu software Android, este în continuare programat să fie lansat în 2020, iar faptul că a trecut prin certificarea FCC din SUA sugerează că lansarea sa este iminentă.

 

Microsoft a anunțat anul trecut primul său smartphone din gama Surface. Acesta nu este un model obișnuit, însă. Față de dispozitivele Microsoft bazate pe tehnologiile Nokia și pe sistemul de operare Windows 10 Mobile, Surface Duo promite să ruleze Android, însă să ofere și multe funcții de productivitate datorită celor două ecrane.

 

Practic, Microsoft dorește să introducă acest concept de computer cu două ecrane, în mai multe forme. Unul ar fi un înlocuitor pentru un laptop tradițional, sub forma lui Surface Neo, iar altul ar trebui să îți înlocuiască telefonul tradițional și poate tableta.

Fiind testat deja de FCC sub numele „1930”, lansarea Surface Duo ar putea avea loc în următoarele câteva săptămâni.

 

Acesta a fost anunțat cu două ecrane de 5,6” de tip AMOLED cu rezoluție 1.350 x 1.800 pixeli fiecare. Acestea ar trebui să reprezinte aceeași suprafață precum o tabletă de 8,3” atunci când sunt complet deschise.

Apoi, hardware-ul intern ar fi cu o generație în urmă: Snapdragon 855, 6 GB memorie RAM, opțiuni de 64 GB, 128 GB și 256 GB stocare și o singură cameră de 12 megapixeli.

Acumulatorul de 3.460 mAh nu pare însă foarte potrivit pentru a alimenta două ecrane permanent.

 

Acest model ar fi însă încă un smartphone echipat cu un stylus. Multă vreme, Samsung Galaxy Note a rămas singura opțiune în acest sens, dar de curând și alte companii au început să ofere atenție acestui accesoriu. Surface Duo ar putea fi primul telefon cu două ecrane compatibil cu un stylus. Ceva ce nu oferă Surface Duo este un modul NFC, ceea ce sugerează că nu va fi compatibil cu plăți contactless.

 

Având în vedere că are un chipset de generație mai veche și nu este echipat cu modem sau antene 5G, Surface Duo ar putea fi un model mai ieftin decât flagship-urile din ultima perioadă, în ciuda faptului că integrează două ecrane.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/surface-duo...

 

Ascary
Campion certificat
Iar sunt carcotas si cred ca Duo nu va avea prea mare priza. In primul rand ca e rabatabil. Probabil ca vor fi ceva curiosi mai ales din segmentul business da cam atat. Suntem atat de ancorati in Apple ,Samsung sau Huawei incat cu greu ne-ar putea clinti careva. Eu personal folosesc cateva gadgeturi din gama Surface,adica mai mult un Surface Pro accesorizat cu un Surface Dock,un Microsoft Arc,tastatura pentru Surface si bineinteles un Pen Microsoft Surface. Ma gandeam sa achizitionez si o pereche de casti Surface insa parca nu prea imi vine sa dau 350 de euroi . Am legat tableta la Google Home prin bluetooh si e perfect. Evident si Notele l-am legat la ea si mai ales pentru mesaje scrise sau apeluri. Astfel ca chiar sa fi avut banii de Duo tot nu l-as fi luat fiindca oricum folosesc Microsoft pe o tableta un pic mai mare decat un Duo deschis.