anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Emperion Nebulus Telefon Ce Ruleaza In Paralel Windows 10 si Android

FaraUnID
Campion certificat

Platformele Windows Phone şi Windows 10 Mobile au rămas fără suport software din partea Microsoft, însă asta nu înseamnă că nu vom mai vedea niciodată smartphone-uri echipate cu Windows în viitor. O companie din Marea Britanie numită Emperion, a anunţat chiar astăzi un nou smartphone care promite să ruleze Windows 10 în varianta sa pentru procesoare ARM în varianta completă, nu una pentru telefoane, probabil cu personalizări de interfaţă.

 

Telefonul se numeşte Emperion Nebulus şi va rula atât Windows 10 on ARM, cât şi Android, fiind capabil să schimbe la pornire între cele două sisteme de operare. Nu este clar cât de util poate fi Windows 10 pe un smartphone în acest moment, însă dacă ar putea fi conectat la un monitor şi la periferice desktop pentru utilizarea în stil „DeX”, acest telefon ar putea deveni un computer cu adevărat portabil, pe care să îl cari în buzunar.

 

Din punct de vedere al specificaţiilor hardware, Emperion Nebulus promite un chipset Snapdragon (însă nu este menţionat modelul), 128 GB stocare internă, un ecran de 6,19” şi un sistem cu două camere foto de 13 megapixeli pe spate şi o cameră frontală de 10,5 megapixeli. De asemenea, acesta este unul dintre puţinele smartphone-uri care beneficiază de difuzoare stereo pe partea din faţă, echipate cu tehnologie Dolby.

 

Având în vedere că rulează Windows 10 on ARM, autonomia lui Emperion Nebulus ar putea fi mai mică decât cea a unui smartphone obişnuit, în ciuda faptului că beneficiază de un acumulator de 6.000 mAh la interior.

 

Emperion spune că preţul pentru precomandă este de 550 de lire sterline, iar telefonul ar putea fi livrat anul acesta. Momentan, precomenzile nu sunt deschise.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/emperion-nebulus-un-telefon-cu-windows-10-in-2020.-ruleaza-si-android-in-paralel-18862596/

 

Sursa 2 - https://www.slashgear.com/emperion-nebulus-phone-runs-android-windows-10-on-arm-if-you-believe-it-18610210/

 

Conceptul acesta nu este ceva nou. Personal am mai vazut asemena hibrizi, in special tablete si ultraportabile, ce rulau in paralel atat Windows cat si Android.

 

Desi ideea in sine de avea 2 platforme intr-un singur device este extrem de interesanta: practic ai 2 telefoene cu 2 sisteme de operare diferite intr-un singur dispozitiv.

 

Strict in acest caz ne lovim de o platforma abandonata, pe numele ei Windows Phone aka Windows Mobile si care nu mai primeste actualizari de securitate dublata de o arhitectura ARM ale carei performante sunt cu mult sub Intel, MediaTek, Snapdragon, Kirin.

 

Nu stiu cat de justificat este pretul de 550 lire, avand in nvedere ca discutam despe un produs al unei companii care nu ne spune mare lucru. Cam in aceeasi bani gasiti tablete sau ultraportabile pe arhitectura Intel, la fel de no name ca si Emperion, dar care ruleaza in paralel Windows 10 PC si Android.

 

8 Răspunsuri 8

Jay
Campion certificat
Wow! 6000 mAh... cu asta m-a cucerit, in rest frumos si scump, ca multe dintre noutatile zilelor noastre.. n-am auzit pana acum de aceasta varianta.. 2 sisteme in paralel.. Eu am incercat o singura data un telefon pe windows si, am reusit sa nu dau cu el de pamant.. Mi se pare un sistem greoi pentru telefon.. nu stiu daca si este, sau, sunt eu obisnuita cu android.. desi, de la bb la android nu mi s-a parut trecerea chinuitoare.. dimpotriva..

FaraUnID
Campion certificat
Am detinut, in trecut, telefoane cu Windows produse de Orange aka HTC si Samsung si nu am avut probleme in a ma adapta la sistemul de operare. Ce-i drept Windows Mobile 2003 si Windows Mobile 2005 au fost platforme destinate mai mult productivitatii, segmentului business si mai putin pentru entertainment. Partea frumoasa la Windows Mobile-ul din acea perioada este ca un utilizator avansat putea sa efectueze mici tweak-uri telefonului prin unele modificari aduse in registri sistemului de operare. Tin minte ca prin modificarea unor valori am reusit sa setez camera telefonul sa filmeze cu 29 fps, ceea ce la vremea respectiva era WOW si asta pentru ca din fabrica telefonul filma cu 15 sau 20 fps.

Jay
Campion certificat
Chiar ca wow.. sa dublezi cadrele pe secunda inaintea specialistilor.. 🙂

Ascary
Campion certificat
Acum 10 ani ne chinuiam sa avem doua OS-uri pe un telefon,acum vin la pachet. Chiar ca nu mai ai ce sa mai faci cu telefoanele astea noi. Doar sa schimbi wallpapere...ca la iPhone :)))

FaraUnID
Campion certificat
Dacă jucăria asta rula Windows 10 PC - fie el și o versiune speciala adaptata pentru el - în locul Windows 10 ARM, era de luat în calcul. Asa, este ca și cum ai avea Symbian și Android.

Miha_Z
#StarMember
Nici mie nu-mi place cum functioneaza mobilele cu sistem de operare Windows. In trecut am avut un Nokia si nu am rezistat mult si l-am dat, luandu-mi unul cu Android.

Vio73
#StarMember
Habar nu aveam că poate exista așa ceva! Mulțumim de info!

Ascary
Campion certificat
In primul rand interfata WinMo nu era prea atractiva. Iconitele android erau mult mai pe placul utilizatorilor.