anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ecrane smartphones - curbat vs. plat ?

eda2k
Cunoscător
Salut,
Ce tip de ecrane recomandați - curbate sau plate ? Am ecranul smartphone-ului curbat și foarte greu am găsit o folie/ sticlă să-l protejeze. Prin urmare, îl utilizez fără protecție și deja am "semne" ...
Pe lângă acest inconvenient, plusuri, minusuri - voi ce preferați?
Mulțumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Romeo_
Senior certificat
Pentru un ecran curbat/ Pui o husa de tip carte / Telefonu-ti protejeaza / Si in fata si in spate / Insa la cel drept s-aplica / Numai folie de sticla / Eu pe asta il prefer / M-am obisnuit cu el ;))

Vizualizare soluţie în postul original

13 Răspunsuri 13

Jay
Campion certificat
Mi-ar placea curbat, imaginea pare mult mai reala.. mie imi da o senzatie 3D.. E adevarat ca nu gasesti folie, eu de la atatea folii schimbate, pana la urma mi-am luat husa flip.. si am folie de plastic.. nu e curbat ecranul, dar, atat s-au crapat, incat am renuntat la folia de sticla.. si, pt ca imi cerea mai mult s-o monteze decat am dat pe 2 folii, am montat eu folia.. ma rog, are 2-3 bule mici de aer, dar, macar e protejat telefonul de catre husa.. 😄

Miha_Z
#StarMember
Eu am Samsung S9+ si are ecran curbat. La mobilele curbate se gasesc folii din sticla, numai ca fie nu se aseaza cum trebuie, fie nu mai ia comenzile pe partea curbata. Eu de aceea prefer folie din silicon. M-am impacat bine cu ambele tipuri de ecrane. Mi-a placut mult si Samsung S7 Edge si pe acela am avut folie de sticla. Deci conteaza mult si dexteritatea si felul in care se aplica folia.

Vio73
#StarMember
Eu am S8 si are ecranul curbat. Îmi place foarte mult, dar are și unele mici inconveniente, printre care prinderea foliei de protecție pe display. Ecranul curbat îți oferă o altfel de imagine a gadget-ului pe care îl ai, dar sigur că este important și ce este sub acel ecran curbat. De obicei, cele cu ecran curbat sunt și de top! Conceptele de telefoane cu ecran durbat sau flexibil presupun utilizarea tehnologiei OLED în detrimentul tradiţionalului LCD, încă preferat în diverse forme de numeroşi producători de smartphone-uri, printre care Apple, Sony sau HTC, şi în cea mai mare parte a telefoanelor feature phones. Motivul? Lumina care trece prin cristalele lichide care alcătuiesc un panou LCD depinde, printre altele, şi de orientarea ecranului. Chiar dacă utilizarea cristalelor lichide nu este imposibilă, producătorii preferă în mod evident să aleagă soluţia mai simplă, şi anume cea a ecranelor de tip OLED. Cercetările din ultimii ani ale celor de la Samsung, LG şi Sharp (care realizează ecranele pentru iPhone) au început deja să se vadă. Primele semne au apărut prin smartphone-urile Samsung Google Nexus S şi Samsung Galaxy Nexus, care beneficiază de o suprafaţă de protecţie din sticlă cu aspect exterior curbat pe plan orizontal. https://www.giz.ro/telefoane-mobile/telefoane-ecran-curbat-34535/

Laura_cio
Senior
Ecranul curbat este o inovatie și o diferențiere, așa cum ne oferă de fiecare data producătorii de telefoane. Cred ca avantajele sunt de natura estetica, dar cu timpul vor apărea din ce in ce mai multe aplicatii care sa profite de acest tip de construcție. În plus, cred că ecranul curbat reprezintă mai degrabă pasul intermediar pentru display-ul flexibil, adevărata ţintă a producătorilor hardware.

Costy
Explorator entuziast
În decursul a trei ani am oscilat între plat și curbat și invers. Pentru ecranul plat am fost mulțumit de Mate 10 Pro și de cel curbat ma incantat cel de la S7edge, actualmente mă "distrez" cu P30 Pro. În ceea ce privește husele și foliile am optat întotdeauna pentru cele de silicon. Singurul care a primit folie de sticlă este P30 Pro.

Romeo_
Senior certificat
Pentru un ecran curbat/ Pui o husa de tip carte / Telefonu-ti protejeaza / Si in fata si in spate / Insa la cel drept s-aplica / Numai folie de sticla / Eu pe asta il prefer / M-am obisnuit cu el ;))

delfinas
#StarMember
In afara de un artificiu estetic, nu vad nici o utilitate a ecranului curbat, dar chiar niciuna! Prefer ecranul plat, mai ales ca poti sa-l acoperi cu o folie fara pb...pt cele curbate recomand folia de silicon.

RafaHelper
#StarMember
Salut @eda2k, Eu unul il prefer pe cel plat, pentru ca cel curbat in lumina zilei are o reflexie ciudata in zona curbata si nu ajuta la vizualizarea informatiilor. Folia nu se aplica foarte bine, deci ecranul nu este foarte protejat. Foarte multe aplicatii si site-uri nu sunt dezvoltate pentru aceste ecrane si ajung ca literele/continutul sa fie exact pe acea curbura ceea ce din nou nu ajuta la vizualizarea informatiilor. @Vio zice mai sus "De obicei, cele cu ecran curbat sunt și de top!" Din punctul meu de vedere, aceasta propozitie este falsa, sunt multe modele low-cost care au acel cran curbat, dar si multe modele de top care nu au acel ecran curbat. Ecranul curbat este mai mult o moda Samsung, pe care au imprumutat-o si alti producatori, din lipsa de inspiratie sau din dorinta de a atrage acei clienti orbiti de proasta inovatie a celor de la Samsung. Eu nu vad nici un plus adus de acest tip de ecran, pentru mine e doar un trend. Ce model de telefon ai?

eda2k
Cunoscător
Salut @rafa.bloger, Dețin momentan un LG V30 plus, dual sim. Tu ce terminal utilizezi ?

RafaHelper
#StarMember
Salut @eda2k, Eu folosesc un Huawei P10

Ascary
Campion certificat
Sticla de pe ecranul curbat se sparge mult mai ușor și bineînțeles este și mai scump de înlocuit. Sper că Note 10 sa nu mai aibă ecranul curbat.

delfinas
#StarMember
Da, pt că marginile sunt mult mai expuse și mai fragile ... dacă îți cade pe cant sau pe colț, ești o fericire continuă. :)))

Vio73
#StarMember
Avantaje și dezavantaje! Este mai expus dacă îți cade, mai greu de prins folie etc. dar mult mai plăcut că design.