anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce Samsung a5 se încălzește când îl pun la incarcat?

Luca123
Începător
De ce un Samsung a51 se încălzește de la jumate în sus și fata și spate? Este nou telefonul, 5 zile de când îl am luat de la Orange magazin nou. Ma puteți ajuta? Multumesc.
15 Răspunsuri 15

FLo1
#StarMember
@Luca123: Bun venit in Comunitate. Nu doar telefonul tau se incalzeste. Si eu am unul similar si tot acele zone "ard" mai accentuat decat restul.Ideea este ca bateria ocupa majoritatea jumatatii de jos, insa in partea superioara ai cam tot ce inseamna circuit si componente de baza (un fel de unitate centrala, camera, procesor, memorie etc), adica cele care prin consum activ produc caldura. De aici si incalzirea uneori mai mare (exemplu si la incarcare), alteori nesesizabila.

Luca123
Începător
Ok mulțumesc este posibil asa ceva

Vio73
#StarMember
Bun venit în Comunitate! În general, la noi, când zici Samsung, zici procesor Exynos, iar asta înseamnă că telefonul are unele probleme cu temperatura. Eu, o vreme, am și renunțat la Samsung, tocmai din acest motiv. Se încălzea și crea probleme, în timp apăreau chiar și la baterie și placa de bază. Acum am un Samsung cu procesor Snapdragon 865 și nu se încălzește absolut deloc. Deci e problemă cam generală la Samsung și sper să nu apară și altele!

mihai_13
Maestru
Vio73 "in general" vorba ta telefoanele de la Samsung cu exynos nu se incalzesc mai mult la incarcare decat alte telefoane de la alta firma ... de exemplu am avut de la Sony Xperia Z5 pe care puteai prajii oua la incarcare (Qualcomm Snapdragon 810 ) si la Xpera Z acelasi lucru tot cu procesor Qualcomm din aceasta cauza pur si simplu se dezlipeau capacele de pe spate ... Eu personal am avut in ultimii ani S3-S4-S6-S7 si acum S9 (de la Samsung bineinteles) si nu am avut probleme cu supra-incalzirea bateriei la incarcare - daca cumva se petrece o incalzire exagerata la incarcare de obicei poate exista o problema hardware la telefon , pe site la Samsung de obicei se specifica si temperatura produsa in timpul incarcarii unui acumulator .. trebuie vazut .

Vio73
#StarMember
Nu te contrazic! Eu vorbesc din propria experiență, care nu a fost prea plăcută în trecut și poate că greșesc, dar erau prea mulți cu ele la garanții când îl duceam și eu, având cam aceleași bube!

Anonim
Neaplicabil
Ai putea să îl trimiți la service pentru o evaluare, să stai liniștit că nu e nicio problemă cu bateria. Dacă este în garanție (fiind un model relativ nou, bănuiesc că încă e în garanție). Eu așa aș proceda, nu mi se pare ok să se încălzească așa tare.

FaraUnID
Campion certificat
@Luca123@ Orice conductor se incalzeste in momentul in care este strabatut de curent electric. Unul prin principalele efecte ale trecerii curentului electric printr-un conductor este efectul termic. Pe romaneste acel conductor se incalzeste. Tineti cont si de faptul ca produsele care vin la noi in tara sunt facute pentru Romania (chiar daca producatorii nu recunosc aceste aspecte) sau mai bine spus sunt facute pentru piata din fostul bloc (,) comunist. Cum spunea si comisia europeana la un moment dat, acel dublu standard pentru anumite produse.

Laura_cio
Senior
E normal, am mai pățit și eu. Mi se întâmpla des când îl foloseam fără oprire, când ma jucam sa se încălzească de la suprasolicitare.

Neaplicabil
Se incalzeste si daca e oprit? Dar in Mod Avion? Din cate stiu eu, e normal sa se incalzesca putin. Daca incepe sa arda de nu poti sa tii mana pe el, aia nu e ok. Dar daca e un pic caldut, din cate stiu eu e normal. De asemenea, daca e folosit in timp ce se incarca (ceea ce personal nu recomand), e inca un motiv pentru care telefonul se incalzeste. Procesorul n-ar trebui sa influenteze temperatura telefonului decat daca e solicitat. Un procesor in "idle" nu are de ce sa cauzeze temperaturi ridicate.

Luca123
Începător
Am găsit buba lui. Îl țineam în husa tip carte când îl încărcam. L-am scos din husa și acum nu se mai încălzește deloc. Oare de aia se incalzea el? Acuma este ok - aviz amatorilor. Mulțumesc mult de ajutor, voi reveni.

Neaplicabil
Cred ca de incalzit se incalzeste si fara husa, dar evident, cand e intr-un spatiu inchis (cum e acea husa), nu prea mai poate sa disipeze caldura. Cel putin nu la fel de usor. Si atunci se incalzeste mai mult. E normal. Eu folosesc husa doar pentru spate. Nu zic ca e mai ok decat o husa tip carte cum ai tu, dar ar putea sa ajute in cazul asta. Ca idee, poti sa folosesti o husa spate (silicon/cauciuc ceva mai solid, ca sa protejeze de eventualele cazaturi), si o folie pentru fata. In felul asta, fata e protejata si ea, dar nici nu ti se mai incalzeste atat de tare telefonul. Macar nu sunt ambele parti acoperite. Nu stiu. Zic si eu.

Vio73
#StarMember
Și eu am husă flip la mai multe telefoane, dar nu se încălzesc în niciun fel.

Anonim
Neaplicabil
Curios, și eu tot o husă flip am dar nu se încălzește. Bine că ai găsit problema! 😉

DanielaH
Moderator
@Luca123@, care mai este situația cu telefonul? Se mai încălzește la încarcat? Husa era de vină?