anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum si cand sa obtii cea mai buna oferta pentru telefon

RecenziiPeBune
Explorator entuziast

Salutare! Am vazut ca multi membri ai comunitatii sunt interesati de telefoanele ce se vor lansa. Pe buna dreptate, avand in vedere ca inceputul de an aduce o multime de noutati de la fiecare companie. Pentru ca anul trecut am cumparat/recomandat telefoane din toate categoriile pentru zeci de persoane, m-am gandit sa va ofer cateva sfaturi.

 

1. Majoritatea telefoanelor se lanseaza la suprapret. Cu putina rabdare, in doar cateva saptamani veti lua acelasi telefon la un pret mult mai bun. Practica asta am intalnit-o la Samsung, Huawei, Motorola, LG, Xiaomi. Exceptie fac OnePlus si Apple, care pastreaza pretul unui produs pana la lansarea celui nou.

 

2. Compara pretul cerut de operatorul de telefonie mobila cu al celui din magazinele online. De multe ori operatorii cresc preturile telefoanelor pentru a parea reducerea la abonament mai mare.

 

3. Nu cumpara din magazinul fizic. Cel putin la Altex stiu ca nu vei mai avea drept de retur daca nu esti multumit de performanta telefonului tau si l-ai luat din magazin. Online ai dreptul.

 

4. Nu te lasa pacalit de reducerile false. Orice magazin online vei accesa, vei vedea reduceri fabuloase la toate produsele. De multe ori, reducerea e de forma si pretul produsului este la fel in toate magazinele. Ofertele adevarate sunt rare si de doar cateva procente. Un pont este sa va uitati la sectiunea de review-uri, acolo oamenii de obicei spun la ce pret si cand au achizitionat produsul.

 

5. Nu cumpara pentru specificatii. In ziua de astazi, chiar si la sub 1000 lei vedem telefoane cu 4 camere, octa-core, baterii fabuloase si multe altele. Uita-te la review-urile produsului, cauta comparatii ale camerei/bateriei. 

 

6. Atentie la cuvinte. La review-uri, veti gasi fraze precum: nu vei observa diferenta fata de: e suficient de bun; nu m-a deranjat; utilizatorul obisnuit nu va simti diferenta; nu-i chiar asa rau; e decent; e acceptabil; la banii astia nu ai ce sa ceri. Toate astea inseamna mai degraba opusul. Un alt cuvant cheie ar fi "DAR", orice urmeaza dupa el este o justificare a punctului slab al unui telefon.

 

Ultimul sfat m-a motivat sa imi deschid propriul canal de youtube, pentru a aduce putina obiectivitate intr-o piata dominata de frica de nu mai primi telefoane de la companii. Le cumpar din banii mei, le testez, spun ce cred despre ele, apoi le revand pentru a mai recupera ceva. M-ar ajuta sustinerea acestei comunitati, unde am postat cateva review-uri. Ma gasiti pe YouTube cu numele de Recenzii Pe Bune

10 Răspunsuri 10

Jay
Campion certificat
Eu abia astept sa expire contractele sa-mi iau un telefon mai performant decat ce am.. Multumim! Voi incerca sa vad ce reusesc sa aplic.. 🙂

Miha_Z
#StarMember
Multumim pentru sfaturi, sunt mereu bine venite mai ales daca nu suntem specialisti in acest domeniu. Felicitari pentru review-urile facute pana acum. Cum vom putea te vom sustine. Succes in continuare.

Razvan
#StarMember
În browserul Chrome poți instala addonul Pricy și vezi istoricul prețului la produsul respectiv, ca să vezi reducerea/țeapa reală.

Mircea
Explorator
Eu as cumpara un nou telefon dupa 7-8 luni de la expirarea contractului de 2 ani, deoarece in acest interval se reconditioneaza modelul telefonului in ceea ce priveste caracteristicile acestuia: display, carcasa de otel, procesor, difuzor, camera foto, mufa usb si incarcator, slot cartela si alte aplicatii implicite, dar si accesorii (husa, smartwatch... ), fata de modelul precedent.

Ascary
Campion certificat
Cine are rabdare sa astepte 7-8 luni de la lansarea telefonului preferat este de admirat. Din nefericire eu nu ma numar printre ei. Sunt atat de nerabdator incat fac precomanda imediat dupa lansare. Avantajul este ca mai prind cate ceva la pachet cu telefonul,casti,incarcatoare (nu cele din cutie)etc Dezavantajul este pretul care este oricum foarte mare,indiferent de oferta precomenzii. Ma limitez insa sa iau la doi ani un telefon ca sa mai reduc din cheltuieli.

Anonim
Neaplicabil
Excelente sfaturi! Cu siguranță anul acesta vom avea parte de lansări spectaculoase, mai ales la MWC20 de la Barcelona (aici se prezintă telefoane mobile) dar și la CES 2020 de la Las Vegas. Eu prefer să îmi cumpăr un smartphone nou (cam la 2-3 ani) de la un retailer, fără contract de la operatorul de telefonie mobilă, pentru simplul motiv că îl găsesc mai ieftin și este un model cu software nemodificat care primește update-uri mult mai repede decât cele brand-uite de operatori.

Vio73
#StarMember
Foarte bune sfaturile. Întotdeauna trebuie să țineți cont de faptul că dacă ai pachet de servicii ieși mult mai bine decât la orice negociere. Vorbesc din punctul meu de vedere și știu ce spun. Dacă ai doar unul sau două abonamente de voce, și alea ieftine, e cam greu cu negociatul.

Ascary
Campion certificat
@cocolosh sa stii ca si telefoanele luate prin Orange primesc updateuri rapide. De exemplu pentru Note am primit cu mult inaintea altor retaileri. Bine,cred ca conteaza mult si modelul, de obicei cele noi au intaietate.

Ascary
Campion certificat
Cred ca cea mai buna oferta de telefon la un operator de telefonie mobila o obtii la portare in reteaua respectiva. Se mai poate obtine o oferta bunisoara si la retentie,insa fie vorba intre noi,nici retentia nu mai este ce era odata 🙂

Vio73
#StarMember
Sincer, eu am obținut și când am făcut pachetul Love, cu o reducere de 200 de euro. Am văzut că au fost/sunt campanii și cu 300 de euro. Deci se poate!