anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum as putea sa imbunatatesc performanta laptopului meu HP?

Valacchus
Junior entuziast
Am un HP din 2016, care nu prea mai face fata, desi il utilizez doar la chestii de rutina. Se poate imbunatati performanta cumva?
1 Soluţie acceptată‚

CostinelN
Explorator
Cum a zis si Ascary reinstaleaza windows, dar daca nu ai deja, eu te sfatuiesc sa faci un upgrade la hdd si sa iei un SDD. O sa vezi o imbunatatire semnificativa a laptopului. Si eu folosesc un HP pe care il am din 2011 (I3 2,2, 8g ram, hdd 650). Desi foloseam aceleasi programe incepuse sa se miste foarte greu, mai ales la pornire dura o vesnicie pana se incarca. Am trecut la SSD 250G si este de nerecunoscut. Hdd-ul vechi l-am bagat intr-un rac usb si il folosesc cand ma mai uit la poze.

Vizualizare soluţie în postul original

29 Răspunsuri 29

teacher_
#StarMember
In primul rand sa instalezi procesor mai rapid; Apoi, ai putea instala un SSD in loc de HDD (Hard disk) Ai mai multe variante și opțiuni aici https://devicebox.ro/faq/cum-imbunatatesc-performanta-laptopului.html Cred că nu ar strica să îți instalezi un antivirus pe bani, adică nu varianta gratuita, sa dai un full scan.

Laura_cio
Senior
Instalarea unui antivirus este prima optiune. Alta ar fi sa scapi de fișierele inutile și la ceva timp sa instalezi o varianta mai noua de Windows.

eda2k
Cunoscător
Salut, În funcție de buget, poți face upgrade componentelor hardware: - SSD în loc se HDD; - mai multă memorie RAM; - un procesor mai performant. Cel mai simplu este instalarea unui SSD + memorie RAM. Sau, poți opta pentru un nou Sistem de Operare. Pentru sistemele mai vechi, recomand Ubuntu, Xubuntu sau Lubuntu. Succes !

Vio73
#StarMember
Trebuie să folosești un antivirus bun, care să elimine eventualele probleme. Asta poate fi gratis sau cu unele costuri minime. Dacă vrei să schimbi componente, lucrurile se complică și depind de buget, vechimea și modelul laptopului tău, etc.

RafaHelper
#StarMember
Salut @Valacchus, Da-ne mai multe detalii despre laptop-ul tau: - Ce model este? - Ce configuratie ai pe el? - Cu ce programe intampini dificultati? - Ce tip conexiune la internet utilizezi(cablu, wifi, internet mobil)? In acest fel putem sa iti oferim un raspuns mai bun si adaptat nevoilor tale.

Ascary
Campion certificat
Salut. Daca nu vrei să-l cureți cu un CCleaner,reinstaleaza-i windowsul pe curat. Nu pune nici un antivirus,cel din Windows este suficient. Nu incarca laptopul cu programe inutile. Păstrează doar softurile pe care le utilizezi. Tot ce ștergi fa-o cu un dezinstalator bun. Cel al windowsului lasă urme.Nu cumpăra procesor sau memorii. Mai bine vinde-l pe acesta și mai pui ceva și îți iei unul mai performant. Din păcate calculatoarele sunt că mașinile,într-un an sunt depășite. Industria aceasta nu sta pe loc. Scoate mereu hardware mai potente in timp ce softurile noi sunt mai mari consumatoare de resurse,tocmai că sa te facă să upgradezi permanent. Acum doi ani mă lăudăm cu cel mai performant PC din Romania. Luna trecută un puști mi-a zis sa arunc la fiare vechi grăunța mea de PC. Asta e realitatea din păcate,sunt sclavii IT. Fa cum ți-am zis,Windows pe curat și fără multe chițibușuri pe desktop sau programe. Daca te pricepi cat de cat,instalează Linux. Acest OS zboară cu un laptop din 2016. Daca nu te pricepi te ghideze eu. Toate cele bune.

CostinelN
Explorator
Cum a zis si Ascary reinstaleaza windows, dar daca nu ai deja, eu te sfatuiesc sa faci un upgrade la hdd si sa iei un SDD. O sa vezi o imbunatatire semnificativa a laptopului. Si eu folosesc un HP pe care il am din 2011 (I3 2,2, 8g ram, hdd 650). Desi foloseam aceleasi programe incepuse sa se miste foarte greu, mai ales la pornire dura o vesnicie pana se incarca. Am trecut la SSD 250G si este de nerecunoscut. Hdd-ul vechi l-am bagat intr-un rac usb si il folosesc cand ma mai uit la poze.

FaraUnID
Campion certificat
Poti sa-l faci mai rapid efectuand un upgrade hardware: procesor, unutate de stocare, RAM sau poti face putina ordine in el cu ajutorul unor programe de mentenanta. Exista softuri ce te ajuta sa faci putina ordine in el si sa mentii sistemul de operare in stare buna. Ideea este ca orice program instalezi sau dezinstalezi lasa "reziduri" in PC. Cu timpul aceste fisiere reziduale ajung sa ingreuneze foarte mult functionarea calculatorului. De asemenea la fiecare update sistemul de operare efectueaza automat un back-up "pentru orice eventualitate" iar daca procesul de update nu se deruleaza conform planului se efectueaza automat un restore backup. Toate acestea inseamna fisiere adaugate in partitia unde instalat Windows-ul si implicit ingreunarea lui. Personal am intanlit calculator care avea cca 13GB de asemenea fisiere adunate in mai putin de 1 an de la achizitie. Din acest motiv este recomandat sa ca unitatea de stocare sa fie partitionata astfle incat pe partitia C sa ai doar sistemul de operare si programele instalate, iar pe restul partitiilor sa ai fisierele personale. Daca te grabesti poti prinde oferta giveaway de pe acest site https://www.videoconverterfactory.com/back-to-school/ disponibila pana pe 5 septembrie si unde poti obtine in mod gratuit o licenta completa pentru programul Wise Care 365 PRO. Licenta este cat se poate de legitima, este valabila pe viata atat timp cat NU faci upgrade la o versiune mai noua a programului sau nu reinstalezi sistemul de operare. Cu Wise Care 365 PRO poti scapa de fisierele reziduale din sistem, defragmenta unitatea de stocare, defragmentare registri, optimizare si intretinere sistem de operare, sterge din fisierele backup foarte vechi, activa / dezactiva programele siprocese inutile care se ridica odata cu pronirea PC-ului pentru a reduce timpul de start-up, etc.

Razvan
#StarMember
Puține informații, mai da câteva detalii, referitoare la procesor, memorie RAM și HDD (5600/7200 rot/min).

Romeo_
Senior certificat
Vinde-l,mai pui diferenta de bani si cumperi unul mai bun cu procesor,SSD mai performante.Acum tehnologia avanseaza foarte rapid si nu prea se merita sa tii mult timp un laptop pt ca ii scad performantele si pretul.

FaraUnID
Campion certificat
Asta este un sfat de gradinita, sincer! Nu poti oferi solutii de tipul vinde-l, mai pune ceva bani si cumpara altul, cat timp nu ai toate detaliile si nu cunosti exact specificatiile hardware. Desi tehnologia avanseaza de la o zi la alta, un laptop din 2016 nu este chiar atat de depasit dpv moral. Poate in 2016 acel model de laptop a fost varf de gama si acum in 2019 este chiar ok. Plus de asta @initiatorul a precizat destul de clar ca-l utilizeaza doar pentru chestii de rutina. Pentru chestii de rutina nici nu se merita sa investesti prea multi bani intr-un laptop. Chestii de rutina se pot face cu un laoptop SH de 500 lei.

teacher_
#StarMember
Și sfatul meu este să îți îmbunătățești componentele, sau măcar să dai un scan complet, pentru că antivirusurile varianta gratuita sunt chiar nasoale. Trebuie o varianta pe bani ca sa te protejeze cat de cat.

Razvan
#StarMember
La un laptop, posibilitatea de upgrade este redusă, poți adăuga memorie RAM suplimentar și schimbat HDD cu SSD, în rest nu prea ai ce să-i faci. Folosesc cu brio un laptop din 2012, procesor i5, HDD 7200 rot/min, placa video de 2Gb, are un Pixel alb ars, dar nu e deranjant, W10 pro merge ca uns pe el. Dacă are un procesor slăbuț pe laptop, recomandarea mea este sa cumpere altul, ca nu e ca la pc sa poți înlocui câte-o componentă mai slabă.

Ascary
Campion certificat
@FaraUnId "Asta este un sfat de gradinita, sincer! Nu poti oferi solutii de tipul vinde-l, mai pune ceva bani si cumpara altul, " Domnule, fiecare oferă sfatul pe care îl știe,rămâne la latitudinea postatorului întrebării daca tine cont de el sau nu. Observ că mai mulți membri au recomandat vânzarea acestuia vs. Upgrade de procesor,rami,placa video etc. Laptopurile nu sunt că desktopurilor. Componentele sunt corelate între ele la nivel de performanta. Schimbând o componentă nu rezolvi o problema .Aveți idee cat costă un procesor? Dar montajul? Dar pierderea de timp la service. Cine a recomandat vânzarea a recomandat bine,in caz că nu se rezolva nimic după curățarea acestuia .Limbajul dmv este puțin agresiv și jignitor iar superioritatea pe care o arătați nu își are loc intre membrii comunității.