anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum as putea sa imbunatatesc performanta laptopului meu HP?

Valacchus
Junior entuziast
Am un HP din 2016, care nu prea mai face fata, desi il utilizez doar la chestii de rutina. Se poate imbunatati performanta cumva?
1 Soluţie acceptată‚

CostinelN
Explorator
Cum a zis si Ascary reinstaleaza windows, dar daca nu ai deja, eu te sfatuiesc sa faci un upgrade la hdd si sa iei un SDD. O sa vezi o imbunatatire semnificativa a laptopului. Si eu folosesc un HP pe care il am din 2011 (I3 2,2, 8g ram, hdd 650). Desi foloseam aceleasi programe incepuse sa se miste foarte greu, mai ales la pornire dura o vesnicie pana se incarca. Am trecut la SSD 250G si este de nerecunoscut. Hdd-ul vechi l-am bagat intr-un rac usb si il folosesc cand ma mai uit la poze.

Vizualizare soluţie în postul original

29 Răspunsuri 29

FaraUnID
Campion certificat
Din moment ce inițiatorul a postat un mesaj in care solicita soluții pentru ca acel laptop sa se miște mai bine, tind sa cred ca nu l-a vânzarea lui se referea. Nu de alta, dar altfel nu mai solicita ajutorul aici. Repet: Un laptop din 2016 nu este învechit în 2019. Personal am acasă un desktop piesa de muzeu cu 1GB RAM și procesor single core la 1,8Ghz si pe care-l utilizez ca și server de fișiere în rețeaua de apartament. Merge blana! La fostul loc de munca aveam un Pentium 3 ușor îmbunătățit ce rula Windows 2000 și care era configurat ca și server de imprimanta. Funcționa ireproșabil. Observ din ce în ce mai des trend-ul acesta în care dacă o persoana are o problema cu telefon / tableta / laptop / etc, inevitabil vin ajutoare de tipul "vinde-l și cumpăra altul" sau "reinstalează Windows". Daca acel laptop a costat în 2016 cca 5000 lei, cum facem? La fiecare 2 ani investim cca 5000 lei într-un laptop nou pe motiv ca ala de acu' 2 ani este vechitura?

Vio73
#StarMember
Eu cred că trebuie reinstalat windows, iar dacă nu-ți convin configurațiile laptopului din fabricație, îți iei unul nou mult mai potent și gata. Adăugirile creează complicații! Succes!

Ascary
Campion certificat
FaraUnId da,la fiecare doi ani eu îmi vând laptopul și cumpăr altul. Gama Alienware. Costa in jur de 65-70 milioane,doar că nu dau acești bani in fiecare an,adaug doar 15% restul banilor sunt din vânzarea laptopului vechi.Sa oprim discuția aici. Postatorul are cred eu suficiente sfaturi.

DanielaH
Moderator
Rugăminte mare să păstrăm Comunitatea prietenoasă și productivă pentru toți membrii și să nu ne îndepărtăm de la subiect! Mulțumim!

teacher_
#StarMember
Nu știu dacă toți sunt dispuși să cumpere laptopuri din 2 in 2 ani, doar nu suntem copii sa le schimbam ca pe jucării. Consider că atâta timp cât poți trage de el, tragi....cât se poate. 🙂

FaraUnID
Campion certificat
@Ascary Este fix problema ta ce faci tu cu bani tai, valabil pentru oricare din membrii comunității. Dar, în momentul în care un membru al comunității are o problema cu un device și solicita ajutor, nu săriți să-l ajutați cu sfaturi de genul "vinde-l și cumpără-ti altul"

Razvan
#StarMember
Bine, nici el nu a oferit date tehnice ale laptopului. Așa oricine e liber sa își exprime părerea, utilizatorul oricum face tot ce știe el mai bine, în final.

DanielaH
Moderator
@Valacchus, ce ai hotărât în legatură cu laptopul tău? Te-a ajutat vreunul din răspunsurile primite în Comunitate? Daca nu, dă-ne, te rog, mai multe detalii despre caracteristicile tehnice ale laptopului si despre modul în care îl folosești. Te așteptăm!

Ascary
Campion certificat
teacher, eu îmi câștig pâinea cu laptopul. Sunt tester pentru Ubisoft,de aceea am nevoie de un laptop gaming cat mai performant fiindcă și jocurile devin de la an la an mai mari consumatoare de resurse. O înțelegere între producătorii hardware și cei software.

Ascary
Campion certificat
FaraUnId,daca urmăreai atent răspunsurile ai fi observat că membrii au propus vânzarea ca ultima soluție. Nu a "sărit" nimeni direct cu vânzarea și cumpărarea altuia. În definitiv și aceasta este o soluție de Upgrade.

teacher_
#StarMember
@Ascary, respect ceea ce faci, nu am contestat niciodată asta. Doar că nu toți sunt in această situație. Din cei 9.3 milioane de locuitori activi (angajați) ai țării, probabil 0.1% se ocupa cu ceea ce faci tu, și au aceste nevoi de consum... Tocmai pentru ei probabil sunt produsele de top. Dar aici discutam despre un laptop amărât, pe care poate o să îl vândă, sau nu. Sper numai să ne spună și nouă.

Valacchus
Junior entuziast
Multumesc pentru raspunsuri... Am instalat unSDD si am pus un AVG cu plata, care mi-a depistat o tona de probleme, in mare s-au rezolvat si e ok acum. Nu voiam sa creez probleme aici. Am un HP G5 250 cu intel celeron... E ceva banal, cu care lucrez.

Razvan
#StarMember
Bănuiam ca ai Intel Celeron, vezi ca in timp AVG o sa îți consume multe resurse, cel mai bine ramai cu Windows defender.

eda2k
Cunoscător
@Valacchus: D.p.m.d.v, încearcă și SO Xubuntu - va zbura pe sistemul tău ... Windows + AV vor consuma în timp din resurse... Succes !

Florin_D
Cunoscător certificat
Apropos de subiect, as vrea sa spun ca in urma cu ceva ani buni am cumaprat un laptop care era cam de top la vremea lui (2008). De-a lungul timpului, laptopul a inceput incet dar sigur sa mearga din ce in ce mai slab. I-am reinstalat sistemul de operare o perioada mergea binisor, dar iar ii scadeau performantele, am facut upgrade la memoria RAM plus reinstal de windows, performanta imbunatatita, dar nu prea... Pana nu i-am pus SSD nu s-a simtit o prea mare imbunatatire indiferent de memoria RAM. Acum referitor la calculatorul tau, presupun ca laptopul are pe placa de baza un slot special pentru SSD NVME care este de vre-o 3 ori cel putin mai rapid fata de un SSD in format 2.5, Eu personal te sfatuiesc in primul rand montarea unui SSD pe M2 NVME si cu siguranta vei simti o diferenta majora!