anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum aleg un încărcător bun pentru telefonul meu?

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Achiziționarea unui nou telefon mobil reprezintă o cheltuială financiară semnificativă și, atunci când o facem, ne dorim ca dispozitivul să aibă o viață de utilizare cât mai lungă. Pentru aceasta este esențial să îi oferim o întreținere adecvată, iar unul dintre cei mai importanți factori este protejarea bateriei prin utilizarea unui încărcător corespunzător.

 

Ce probleme pot apărea dacă utilizăm un încărcător nepotrivit? 

 

Este întotdeauna recomandat să utilizăm încărcătorul original. Scopul este acela de a proteja cât mai mult bateria care este una dintre cele mai sensibile componente și a cărei uzură accelerează necesitatea înlocuirii smartphone-ului, sau în unele situații putem înlocui doar bateria. Utilizarea încărcătorului original ne garantează că nu vor exista riscuri la încărcare, deoarece produsul care este utilizat a fost creat special pentru acel model de telefon. 

 

Dar sunt și situații în care nu avem încărcătorul cu noi.  Iar dacă se întâmplă ca bateria să se epuizeze fix atunci, ce facem? Împrumutăm orice încărcător, indiferent de caracteristicile acestuia. Și de aici pot apărea probleme. 

 

Dacă folosim un încărcător pe care nu l-am mai utilizat, este posibil ca telefonul să nu îl recunoască și atunci timpul de încărcare se va prelungi, ceea ce va întârzia încărcarea sau va efectua încărcări „fantomă” cu care bateria se epuizează rapid. De asemenea, este posibil ca dispozitivul să nu permită încărcarea rapidă, chiar dacă încărcătorul o face.

 

Pot exista pericole și mai mari, mai ales dacă se folosește în mod regulat un încărcător alternativ. De exemplu, dacă se folosește un amperaj mai mare decât este necesar, acesta ar putea provoca supraîncărcări care deteriorează bateria. De asemenea pot exista probleme pe termen lung și în cazul cablurilor și porturilor.

 

 

Cum să alegem un încărcător bun?

 

Chiar dacă nu avem încărcătorul original, acest lucru nu înseamnă că alte încărcătoare, chiar și de diferite mărci, nu pot fi utilizate. De fapt, există o tendință generală în industrie de a standardiza tipul de sarcină și design-ul chargerelor. Uniunea Europeană și-a propus ca până în 2024 să existe un singur tip de încărcător pe care să îl poată folosi toți utilizatorii, indiferent de modelul de telefon. 

 

Foarte important atunci când alegem un alt încărcător este calitatea lui, mai ales atunci când produsul original trebuie înlocuit deoarece s-a pierdut sau nu mai funcționează corect. 

 

Este bine să fim atenți la încărcătoarele prea ieftine. Poate că prețul este mic deoarece calitatea componentelor (transformatorul, cablul, conexiunea USB) nu este cea mai bună. Dacă acesta este cazul, este posibil să nu se potrivească bine în mufa dispozitivului și să o deterioreze. De asemenea, produsul poate fi ieftin pentru că nu respectă măsurile de securitate necesare.

 

Dar nu este vorba doar de prețul produsului. Este esențial ca noul încărcător să îndeplinească cerințele specifice de care are nevoie telefonul. Cel mai important dintre acestea este amperajul.  Pentru a alege încărcătorul potrivit, cel mai practic este să-l comparăm cu încărcătorul original. După cuvântul „Output” (Ieșire), este specificat amperajul, cifră ce este însoțită de literele A și / sau V (unele încărcătoare indică și puterea maximă admisă).

 

Un tip special de încărcătoare îl reprezintă cele cu încărcare rapidă, foarte practice pentru că reduc timpul de încărcare. Trebuie să fim atenți pentru că acest sistem poate să nu fie întotdeauna compatibil cu telefonul nostru. Există mai multe sisteme generice precum QuickCharge și Pump Express care sunt compatibile cu un număr mare de modele, dar unele branduri au preferat totuși să aibă exclusivitate pe sistemele lor de încărcare.

 

Mai sunt și alte elemente de luat în considerare:

  • numărul de ieșiri, pentru a putea încărca mai multe dispozitive în același timp,
  • design-ul, de preferat unul compact,
  • reglementările de siguranță.

 

În concluzie, pentru că încărcătorul este cel care ne „alimentează” telefonul mobil, este foarte important ce și cum utilizăm în această direcție.

 

Vă așteptăm și pe voi cu sfaturi și recomandări despre încărcătoare și folosirea lor.

6 Răspunsuri 6

Anca07
#StarMember
Multumim frumos pentru sugestii. Eu de obicei daca nu am incarcatorul original de la telefon cu mine, incerc sa gasesc un incarcator de la acelasi brand cu al telefonului meu, si pe cat posibil apropiat ca si specificitati cu al meu. Stiu ce inseamna sa folosesti doar incarcatorul original cu care vine insotit telefonul, deoarece am observat faptul ca ma pot bucura mai mult timp de un telefon cu o durata de viata a bateriei mult mai buna, comparativ cu un telefon la care s-au folosit f multe tipuri de incarcatoare.

Anonim
Neaplicabil
Un subiect preferat pentru mine. Majoritatea nu constientizeaza cat de periculoase sunt incarcatoarele contrafacute. Pe scurt, recomand mereu doar incarcatoare de la producatorii cunoscuti cum ar fi Samsung, Xiaomi, Huawei, Anker. Un incarcator de joasa tensiune face mai multe chestii, printre care separarea de tensiunea retelei ca sa nu te curentezi, plus protectii la scurt, supra si subtensiune, avand sigurante care protejeaza atat circuitul cat si incarcatorul, dar si utilizatorul. As mai adauga si filtrarea parazitilor care nu exista la mizeriile ieftine si contrafacute. :) Fara aceste circuite dedicate se pot intampla multe. Las un clip unde puteti vedea clar tensiunea retelei pe carcasa metalica a telefonului. https://www.youtube.com/watch?v=wX5YdbyYNGk https://www.youtube.com/watch?v=BsheH84eKIw Tot din aceste motive de siguranta as evita si achizitionarea si folosirea de baterii externe de la diverse firmulite.

Viocat
Senior certificat
Daca am uitat incarcatorul, prefer folositea unei baterii externe de la un brand cunoscut, decat folosirea unui incarcator de la alt producator, daca nu stiu ca amperajele sunt identice. In rest conteaza si cablul usb (in ultima perioada usburile no name mai mult incurca decat ajuta)

Anonim
Neaplicabil
Foarte bine gandit.

FLo1
#StarMember
MihaelaC, un subiect util și binevenit pentru cei cărora după noțiunile din liceu consideră că 230V oferit la priza de acasă este curent. @simple: nu oferi vrăjeli youtubiste pe post de "învățătură". Link-urile indicate de tine sunt simple scamatorii asemeni schemei de reducere a consumului arătată de spammeri. Concret, nu poți avea între un nul și împământare 230V decât conectând faza la protecție. Iar toată povestea cu protecțiile si filtrele le găsești într-un alimentator de notebook sau TV, nu unul de telefon. Un simplu circuit RLC nu e superprotecție. Iar despre chinezisme: nici un încărcător auto din multe existente și nici o priză de perete cu adaptor USB pt 5V NU ar trebui să fie conforme, deși sunt legal pe piață. Sub sloganul "nimic nu-i veșnic", fiecare are ce alege. Dixit!

Anonim
Neaplicabil
Întotdeauna am folosit încărcătorul original și cablul aferent (tot original). Am testat și am văzut că atunci când încarci cu încărcătorul original dar cu un cablu diferit, rezultatul nu este același. Contează foarte mult să fie ambele originale (încărcător și cablu).