anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce smartphone Xiaomi imi recomandati?

Blue12
Senior

Buna, vreau sa imi schimb smartphone-ul. Ajutati-ma sa aleg intre Redmi 12, Redmi Note 12 si Redmi 13C. Pretul e cam pe-acolo la toate trei.

Momentan am un 9C care a supravietuit 3 ani si sunt foarte multumit de el, nu vreau sa aleg alt brand.

22 Răspunsuri 22

Vio73
#StarMember

Salutare

Depinde de buget! Cele mai bune, mi se par Xiaomi 12 T pro și 13 T pro, eu avându-le pe ambele. Baterie mare( 5000), camere bune, procesor foarte bun, încărcare de 120 W, memorie mare de stocare și ram, etc.

Dacă vrei ceva mai de buget, recomand Xiaomi Redmi note 12 pro plus:

https://www.emag.ro/telefon-mobil-xiaomi-redmi-note-12-pro-8gb-ram-256gb-5g-sky-blue-mzb0dfheu/pd/DW...
https://www.emag.ro/telefon-mobil-xiaomi-redmi-note-12-pro-8gb-ram-256gb-5g-midnight-black-mzb0de7eu...

Poți vedea specificațiile complete pe gsmarena.

Dacă vrei ceva și mai light, am in familie 2 bucăti de note 11 pro plus, care nu au încărcare de 120 W , ca modelele de mai sus, dar au pe 67 W, iar Samsung a ajuns abia pe la 45 W.

Deci îți dai seama care este nivelul.

Ai detalii despre model aici:

https://m.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_11_pro+_5g-11180.php

Modelul îl găsești aici:

https://www.emag.ro/telefon-mobil-xiaomi-redmi-note-11-pro-5g-dual-sim-256gb-8gb-ram-black-note11pro...

Dintre cele 3 expuse de tine, Xiaomi Redmi 12 as alege. Dar sunt toate mai slăbuțe, dar totuși bune in raportul calitate-preț.

Aș face totuși un efort și aș lua măcar redmi 12 pro.

https://www.emag.ro/telefon-mobil-xiaomi-redmi-note-12-pro-8gb-ram-256gb-5g-midnight-black-mzb0d30eu...

 Succes!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut Blue! 🙂

Dintre cele trei variante expuse de tine mai sus, as zice Note 12. Singura chestie care ma trage un pic inapoi ar fi versiunea de Android (12). Versiunea de MIUI este aceeasi (14) la toate. Doar versiunea de Android e un piiicut mai veche.

Cu toate astea, dintre cele trei, per total, cred ca asta e cea mai buna varianta.

Daca iti dai comanda de el, iti doresc sa-l stapanesti cu placere, si sa te bucuri de el cat mai mult timp. 🙂

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Redmi note 12 pare mai bun din cele alese de tine.

Acum depinde si de buget eu personal as alege xiaomi 13 pro sau o generatie mai veche 11t pro care au incarcare rapida 120w irremote 5g etc.

Gasesti si pe flip.ro oferte bune pentru 11t pro.

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Ce pretenții (nevoi) și ce buget ai? 

Faci fidelizare sau îl cumperi "cu banul jos"? 

În funcție de răspunsuri, vor veni și recomandări mai "personalizate".

Dacă fidelizezi, recomand cel mai bun tehnic. 

Pretentii am doar la capacitatea spatiului de stocare. Nu fac fidelizare, il cumpar la pret intreg. Nu face parte dintr-o oferta Orange. Ca buget as spune ca sunt dispus sa dau pana in 1000 de lei, cam asa.

Seria Note ar fi în partea superioară a bugetului și ar fi bun tehnic, dar văd că nu prea se pune accent pe upgrade-ul sistemului de operare. Dacă era Huawei înțelegeam (al meu Nova 8i are Android 10). Nu ar fi o problemă dacă actualizările de securitate vin constant, dar... dacă ar vrei funcții noi, s-ar putea să fie nevoie să cauți alt producător (posibil și alt buget).

PS: partea hard devine irelevantă dacă nu este ajutată de partea soft. Telefonul meu are 6GB de Ram și zbârnâie, dar asta s-ar putea să fie datorită lipsei GMS (este o părere subiectivă și comparată cu un Samsung J3 2017 pe care îl am la muncă). 

Mi se pare acesta cel mai ok:

https://www.vexio.ro/smartphone/xiaomi/2390128-redmi-note-12-256gb-8gb-ram-dual-sim-gold/

Sau chiar pe Emag:

https://www.emag.ro/telefon-mobil-xiaomi-redmi-note-12-8gb-ram-256gb-4g-onyx-gray-mzb0etzeu/pd/DPGGQ...

Are 256 GB stocare, 8GB RAM, camere decente,  baterie de 5000, preț mai mult decât decent.

Nu are 5g la banii ăștia, dar dacă vrei și cu 5g, mai costă ceva in plus.

Spor!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

In cazul asta, vezi daca nu te ajuta cumva si sugestiile oferite pentru cocolosh aici, pe un topic similar.

Client Orange

Blue12
Senior

Dar dintre un Redmi Note 12 si un Honor X8a?

Sau un Redmi Note 12 si Motorola G72?

Desi tot Redmi Note 12 imi surade

Honor X8A este similar cu Huawei P40Lite (foarte mici diferențe).

Motorola am văzut ca nu mai sunt ce erau odată și nu știu cât e bunele și cât e produsul (similar Nokia).

Din punctul meu de vedere, alegerea în cazul de față ar fi între Xiaomi și Honor. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Moto sa stii ca sunt ok. Sunt fiabile, atata timp cat nu le scapi in apa sau alte chestii. Adica, daca te porti ok cu ele, n-ai treaba cu ele. Tind sa fie la un pret accesibil, si au softul curat. Ceea ce pentru mine e un avantaj.

Am telefoane Motorola pe care le-am donat mamei mele, dupa ce le-am folosit eu o buna parte din timp, si de care este foarte incantata. Bateria tine bine, softul se misca bine, sunetul e puternic, ai si un NFC pentru plati la POS daca vrei asta. Adica, e un pachet echilibrat pentru pretul cerut. Singura chestia care m-a facut sa cam navighez usor usor spre alti producatori si alte modele a fost suportul software. Initial ofereau 2 ani de Android upgrades si 3 de security upgrades. Mai nou ofera doar 1 an de Android upgrades si 2 de security upgrades, si acelea o data la nu stiu cate luni... Deci, din punctul asta de vedere, au cam scazut in ochii mei. Asa ca momentan ma incanta Pixel-urile (cu atat mai mult cu cat mai nou avem si toate serviciile IMS disponibile si compatibile fara patch-uri si alte chestii).

Si, evident, cand vine vorba de update-uri...mai devreme decat pe Pixel n-o sa le primesti pe nimic altceva. :)) Cu toate astea, si Pixel-ul m-a dezamagit la display. Are un greenish tint. Te obisnuiesti cu el....dar, de la un display AMOLED aveam pretentii mai mari.

Oricum, ca si fiabilitate eu n-am avut probleme cu Motorola. Cum ziceam, daca ai grija de ele, le vei avea multi ani de acum inainte. Cu un soft vechi, cel mai probabil, pentru ca asta e...dar functionale.

Nokia nu am mai avut de pe vremea Symbian-ului... Si nu S60v5, ci S60v3. 😄 Adica non-touch.  Bine, 6310i-ul pe care mi l-am luat de curand iese din discutie. Acela e un telefon extraordinar pentru un singur lucru: dat si primit telefoane. :)) Inca nu sunt 100% convins de Nokia, cu toate ca nu imi displac ca si telefoane. Si nostalgia e inca mare. 🙂 As vrea sa-mi placa, si as vrea sa incerc. Dar inca nu sunt 100% convins ca ar fi o alegere buna. Stiu ca vechiul Nokia nu mai e de mult, si nu se mai intoarce. Dar...inca sper ca noul Nokia va ajunge cat de cat la un nivel comparabil cu ceea ce e acum pe piata.

Client Orange

Nu te contrazic, dar în ultimii doi ani două persoane apropiate se plângeau ca au trebuit sa schimbe bateria umflată după mai puțin de un an de la achiziție sau că au lag mare în mai puțin de doi ani (G31 si G52 parcă, oricum modelele mai medii).

Dacă G7X (70, 71 etc) sunt mai bine închegate, te cred pe cuvânt. Nu utilizez Moto și doar relatez ce mi-au spus alți utilizatori (first hand story).

Legat de NFC și alte opțiuni active în funcție de piață de desfacere aș recomanda prudență la GSM Arena. Cauta Huawei Nova 8i și compară cu cele două capturi de ecran de mai jos.

Screenshot_20231230_131817.jpg

Screenshot_20231230_131831_com.huawei.android.launcher.jpg

Screenshot_20231230_132030.jpg

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Dintre toti cei carora le-am recomandat, care si-au cumparat, care inca au telefoane Motorola, nu s-a plans nimeni de problemele astea. E adevarat ca nu erau modelele pe care le-ai mentionat mai sus. Dar nu erau nici "top of the line". Deci, nu stiu care sa fi fost sansele sa le aleg eu tocmai pe cele fara probleme, sau cunoscutii tai pe cele cu probleme. :)) Deci tind sa cred ca situatiile sunt probabil specifice pentru acele cazuri. Si intr-un caz si in celalalt.

Asa cum problema mea cu MTK-urile de acum multi ani e foarte posibil sa nu se mai fi intamplat si pe alte modele decat acel Moto M. Cu toate astea, mi-a lasat o impresie mai putin placuta asupra MTK-urilor in general, astfel incat acum incerc sa le evit. Probabil ca acelasi lucru se intampla si in cazul cunoscutilor tai. Experienta anterioara determina deciziile viitoare.

Ma rog, fiecare se bazeaza pe experientele proprii sau ale celor din cercul de cunoscuti/prieteni. Ceea ce e perfect normal. :)) Deci, asa cum eu n-am avut probleme cu Motorola la capitolul baterie (ultimul cu probleme de baterie a fost acel Moto M...de acum muuulti ani, care avea nevoie de o baterie noua oricum), iar partea de lag tine foarte mult de utilizare (din nou, n-au fost probleme cu modelele pe care le-am avut in mana in ultimii ani), sunt sigur ca exista si exceptii. :)) Deci nici eu nu te contrazic. 

Partea cu bateria, in experienta mea, tine foarte mult de utilizare. Telefonul folosit in timp ce se incarca (mai ales daca sunt aplicatii care mananca multa baterie), de exemplu. Sau incarcat anormal, sau cu incarcatoare third party sau de calitate scazuta. Nu zic ca e cazul! Zic doar ca, in general, cam astea sunt cauzele. Si mamei ii tot spun sa nu-l mai incarce 0-100% de fiecare data, pentru ca nu-i face bine bateriei. Cu toate astea, ea considera ca o tine mai mult bateria daca il incarca asa. Ce pot sa zic? Eu mi-am facut datoria sa o anunt. Dar e decizia ei ce face cu telefonul respectiv. Tot ce stiu e ca, atata timp cat a fost la mine, n-am avut probleme cu el. Nu i l-am donat pentru ca nu mai mergea. I l-am donat pentru ca avea nevoie de un telefon iar eu am trecut pe Pixel, deci nu mai aveam nevoie de el oricum.

Anyway, acel Nova Y91 nu e rau! Si vad ca are un mamut de baterie! :)) Deci, ar fi o varianta misto daca nu se doreste un telefon cu GMS. Si vad ca nu are nici NFC (cel putin conform GSMArena). Iar slotul de SIM este "Unspecified", whatever that means.

By the way, ultima data, stiu ca parca se putea face sideload, in caz ca voiai GMS. Se mai poate? Ai idee? Ai mai incercat de curand? Pentru aplicatii, stiu ca exista Huawei Store, nu asta e problema. Dar Google Mobile Services inseamna mai mult decat Play Store. Si da, vine si asta cu anumite dezavantaje. Dar daca ai nevoie de acel GMS....se mai poate adauga? Cam asta ar fi intrebarea mea.

 

Client Orange

Depinde de lipitură. Utilizarea a fost una normală și uzura a fost pe măsură (nu vloggeri sau închis pe timpul nopții). La tine poate nu fost greșeli de fabricație. Mă pot număra printre cei care a folosit în ultimii 9 ani telefoane Huawei și nu am fost dezamăgit (cu sau fără Google). 

Se poate folosi Gbox cu steluța ca nu merg Google Pay și Android Auto. 

Restul, în funcție de necesități și trebuințe.

Cam așa arată o aplicație perfect funcțională care cere GMS. 

Screenshot_20231230_153602_edit_75444384602728.jpg

Dacă nu deranjează mesajul (așa am și la Orange Money și Lukoil), nu vor fi minusuri în utilizare.

Evident, depinde de fiecare cât este dispus să încerce și ce limite are. Peste 90% din aplicațiile uzuale funcționează și sunt unde trebuie (AppGallery) sau pot fi descărcate și instalate.

PS: legat de baterie: folosesc telefonul în regim dual sim și ma ține două zile ca popa în utilizare normală și trei doar cu un sim. Și capacitatea bateriei este de 4.300 mAh și 23 de luni de utilizare (și normală, și navigație și poze...). De fapt, dacă aș fi avut orice alt telefon, l-aș fi folosit la fel.

Și tot legat de aparate: cumnata folosește un Samsung A13 și, deși stă într-o zonă cu semnal plin, are momente în care se aude de parcă ar fi la limită. Știu, e partea de jos a gamei, dar n-aș da banii pe model. Adică între Y90 și A13, aș prefera de două ori Huawei-ul, chiar dacă ar fi nevoie să folosesc "artificii" pentru câteva aplicații (telefonul îl folosesc pe post de telefon și am pretenția sa-l folosesc pentru această funcție).