anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce metode pentru a prelungi durata de viata a bateriei cunoașteți?

Soniutza
Junior
As dori sa știu dacă exista ceva truc pentru asa ceva.
1 Soluţie acceptată‚

teacher_
#StarMember

Salut!

  • În primul rand, încarcă telefonul parțial și mai des. Mitul conform căruia bateria de la telefon trebuie să se descarce complet și apoi să fie încărcată 100% este greșit.
  • NU încărca telefonul peste noapte
  • NU folosi telefonul cînd este pus la încărcat
  • Protejează bateria de temperaturi extreme

 

Ai aici si alte detalii despre aceste trucuri cunoscute pentru a-i mentine durata de viata a bateriei cat mai mare - https://www.yoda.ro/smartphones/trucuri-prin-care-poti-creste-durata-de-viata-a-bateriei-iata-cum-sa...

Vizualizare soluţie în postul original

23 Răspunsuri 23

teacher_
#StarMember

Salut!

  • În primul rand, încarcă telefonul parțial și mai des. Mitul conform căruia bateria de la telefon trebuie să se descarce complet și apoi să fie încărcată 100% este greșit.
  • NU încărca telefonul peste noapte
  • NU folosi telefonul cînd este pus la încărcat
  • Protejează bateria de temperaturi extreme

 

Ai aici si alte detalii despre aceste trucuri cunoscute pentru a-i mentine durata de viata a bateriei cat mai mare - https://www.yoda.ro/smartphones/trucuri-prin-care-poti-creste-durata-de-viata-a-bateriei-iata-cum-sa...

svetalex
Senior certificat
Bună. Eu știu că este bine să nu utilizezi telefonul în timpul procesului de încărcare pentru a nu-i deteriora bateria

Miha_Z
#StarMember
Telefonul nu trebuie lasat la incarcat peste noapte sau uitat prea mult timp in priza. De asemenea nu trebuie lasat in soare, sau sub alte obiecte care ar putea duce la incingerea lui.

FaraUnID
Campion certificat
Cei de la Apple recomanda oprirea telefonului o data pe saptamana, mai ales atunci cand te relaxezi si nu ai nevoie de el sau in momentele in care pur si simplu nu poti sa-l utilizezi (ex: servici, examen, sedinta, etc), pentru a mentine durata de viata a bateriei. Utilizarea accesoriilor originale sau cele agreate de producator. Evita extremele: Adica nu astepta ca telefonul sa se descarce complet pentru a-l pune la incarcat si nici nu astepta sa se incarce complet, pana la 100%. Fiecare ciclu de incarcare - descarcare - reincarcare reduce durata de viata a acumulatorului, prin urmare incerca sa optimizezi utilizarea resurselor telefonului prin dezactivarea aplicatiilor si proceselor care ruleaza in background si de care nu ai neaparate nevoie.

eda2k
Cunoscător
Salut, Bateria trebuie să fie încărcată maxim 80% și să nu coboare sub 20%. Există programe care supraveghează procesul de încărcare - personal am folosit AccuBattery ... De asemenea, se pot folosi încărcătoare cu o putere mai slabă, nu fast charge. Succes !

Razvan
#StarMember
Am utilizat intens un telefon și bateria m-a ținut 1,5 ani, am schimbat acumulatorul în garanție și dacă m-ar fi ținut tot atât timp, eram foarte mulțumit de el. Recunosc ca nu am avut prea multa grija de acumulator, l-am stricat probabil prin încărcarea la mașină. Până la urmă e doar un obiect, se strică, îl înlocuiesc cu altul si aia e.

Ascary
Campion certificat
Recomandat este sa pui telefonul la încărcat când are 20% și să îl scoți când are 80%. Eu îl pun la încărcat când are 5% sau 10 % ori 30% și îl scot când are 100%. Uneori îl mai uit și peste noapte. Bateria nu o schimb niciodată. Schimb telefonul. Nu stau sa mă stresez când îl bag și când îl scot. Am alte priorități în viața:))

iHelp
Junior
Buna. Bateria oricarui telefon mobil are la interior Litiu si Ion, o combinatie care permit bateriilor de astazi sa fie reincarcate. In urma cu aproximativ 10 ani, existau bateriile pe Nichel, baterii pe care daca nu le incarcai complet la 100 si pe care daca nu le descarcai complet la 0 tineau "minte" asta si aveau autonomie fix cat le incarcai. Le foloseai de la 100% pana la 50% si apoi o incarcai la 90%. Avei practic 40% baterie. Acum, toti producatorii optimizeaza sistemele de operare si procesele din fundal astfel incat sa beneficiem de maximul din bateriile pe care ni le pun la dispozitie. Pe IPhone cel putin eu am cautat si am gasit anumite "trucuri" care lungeste perioada de a folosi telefonul "fara cablu". Ai aici clipul. https://www.youtube.com/watch?v=ph6OCuelGAo&t=236s sau acesta https://www.youtube.com/watch?v=_PnwkV_0jRU pe iOS 11. Cam acestea m-au ajutat pe mine, desi imi tine bateria destul. Pe Android esti putin limitat de ceea ce iti pune la dispozitie producatorul caci daca acesta considera ca a facut optimizarile necesare, asa va ramane. Evident, poti accesa optiunile dezvoltator, sa limitezi GPU(Procesorul grafic) si alte chestii. Daca ai deja un telefon de mai bine de 2 ani, conform Apple, ar trebui sa ai cam 80% sanatate a bateriei, adica randamentul maxim al bateriei, asta reprezentand aproximativ 500 de cicluri de incarcare complete(0 - 100). Daca ai telefonul de 2 ani, si cauti sa ii mai extinzi bateria, singura si unica sansa ar fi sa mergi pe inlocuirea bateriei fie la un service autorizat fie de tine acasa, astfel iesind oarecum mai ieftin. O zi frumoasa !

Laura_cio
Senior
Telefoanele trebuie updatate des pentru ca afectează și bateria. De asemenea, instalarea unui antivirus este o soluție buna. La iPhone îți poți verifica starea de funcționare a bateriei din Setări.

teacher_
#StarMember
Partea proasta este că eu uneori îmi țin telefonul la încărcat în timp ce sunt pe net... Am constatat că, pe măsură ce fac asta, bateria mă lasă. Este destul de neplăcut, cu toate că aveai alte așteptări. Uneori îmi activez funcția de economie a bateriei, dar nu tine foarte mult asta.

TheSpecialist
Maestru
Sunt total de acord cu @Ascary, managementul bateriei telefonului e ultimul stres pe care îl am în viata ( asta și pt ca am un telefon cu o baterie care tine 2 zile fără probleme). Dar asta nu insemana ca intrebarea nu e buna sau utila pt alții. Din punctul meu de vedere, performanta telefoanelor din ziua de azi se răsfrânge și asupra bateriilor. Majoritatea terminalelor știu cum sa își încarce bateria eficient, astfel încât poți sa lași telefonul peste noapte la încărcat fără probleme, atunci când bateria s-a încărcat, telefonul "taie" curentul automat. La fel se întâmplă când este folosit pt navigație și bate soarele în el, dacă e la încărcat la un moment dat o sa oprească alimentarea pt a nu se supraincalzi. De asta (printre altele) ii spune smart Phone. Cred ca am ajuns la un stadiu în care sa nu ne mai facem griji asa de mult vis a vis de baterie, mai ales ca mulți dintre noi schimbam destul de des telefoanele, înainte ca bateriile sa devina o problema. Cred ca cea mai utila funcție este cea de trecere pe modul "economisire energie" atunci când mai avem cam 10-20 % din baterie, funcție care păstrează telefonul doar pt alo-alo (închide internetul mobil și wifi, ecranul devine black&white, etc).

Romeo_
Senior certificat
Nu folositi telefonul atunci cand este la incarcat, nici vb si nici pe net...la telefonul meu s-a umflat bateria scotand displayul in afara, a trebuit sa o schimb.

Eugen
Junior
in primul rand telefonul trebuie incarcart doar cu incarcatorul lui original, in al doilea rand nu lasa telefonul sa se descarce complet si in al treilea rand nu lasa telefonul la incarcat peste noapte.

Vio73
#StarMember
Nu se lasă la încărcat până la 100%, nici la descărcat definitiv, nici noaptea la încărcat, trebuie optimizat cât mai mult cu putință, iar aplicațiile care nu se folosesc trebuie dezinstalate sau trecute la inactive.