anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce încărcătoare se folosesc pentru iPhone?

Anonim
Neaplicabil
Se spune că berzei chioare îi face Dumnezeu cuib... așa se face că în timp ce mă dădeam de ceasul morții să iau cea mai bună decizie pentru a înlocui vechiul Huawei P10 din 2017 cu un telefon 5G nici prea-prea, nici foarte-foarte... am fost validat câștigătorul unui iPhone SE 3 (presupun că versiunea de 64GB dar calul de dar nu se caută la dinți).
Și după cum bine știți... vine fără încărcător de rețea... acum dilema mea este aceea dacă să cumpăr unul sau merge orice încărcător din casă cât timp este USB C? Altfel trebuie să mă pregătesc sufletește ca să las 200 - 300 de lei cât e un încărcător original Apple pe la distribuitorii autorizați.
13 Răspunsuri 13

Trixen
#StarMember
iPhone SE 2022 are mufa lightning, deci un cablu lighning este necesar. Daca ai deja un incarcator, poti cumpara un cablu USB-C to Lightning sau USB-A to Lightning. Eu mi-am luat incarcatoare pe la 100 lei cu tot cu cablu. Gasesti si compatibile de calitate buna, nu numai original.

Pololică
#StarMember
Un cablu Lightning îți este necesar. La nivel de încărcător, vezi ce ai prin casa. Eu am un ankor cu doua ieșiri usb-a. Îl folosesc de aproape un an (folosit la un iPhone se prima generație, dar și la un Samsung j5 și un Huawei Nova 8i). Mai mult de 100 lei nu cred ca vei da (cablu+încărcător). Vezi ce găsești pe gsmnet.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Ca si incarcator propriu-zis (charging brick) poti sa improvizezi, atata timp cat cablul se potriveste (USB-A la Lightning sau USB-C la Lightning). Dar recomandarea mea ar fi sa folosesti ceva cu amperaj un pic mai mare, ca sa nu te prinda Craciunul si Anul Nou pana se incarca. Cu toate ca, iPhone SE-urile au baterii relativ mici (de pe sasiurile mai vechi). Deci nu-ti trebuie nici un incarcator foarte rapid, pentru ca oricum nu ar trebui sa dureze foarte mult sa incarce, pentru ca nici bateria nu e foarte mare. Pe scurt, daca ai pe langa tine un charger de 15W, ar trebui sa fie ok.
Client Orange

Vio73
#StarMember
Salutare! Uite că te-a scăpat de cumpărat și ai rezolvat momentan o problemă. Nu mă pricep la Iphone deloc, dar sunt colegi pe aici care știu ce și cum. Mă bucur pentru tine!

TheSpecialist
Maestru
Salut ! Eu am cumpărat acum 2 luni un iPhone, și cum a venit doar cu un cablu de încărcare, am mers prin Altex unde am găsit adaptor branduit Apple la vreo 130 de lei. Tot de acolo am mai luat și cabluri pt mașina și servici. Se comporta foarte bine, nu încarcă bateria nici foarte repede , nici foarte încet , astfel încât sa nu o afecteze pe termen lung. Cabluri găsești de diverse lungimi 1-2-3 M, in funcție de necesitați. Sa stăpânești sănătos cadoul și sa te bucuri de el!

Anonim
Neaplicabil
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri! Ca să fac un mic rezumat, mai mult pentru mine, am nevoie de un cablu cu mufă Lightning și la celălalt capăt orice tip de USB + un încărcător de minim 15W. Dacă telefonul are deja în cutie cablul de încarcare/date înseamnă că mai am nevoie doar de un încărcător... și cum în Brașov avem magazin iStyle fizic, gândesc că nu-i un capăt de țară 10% din valoarea telefonului să cumpăr încărcător original Apple.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Da, ideal ar fi un incarcator original. Dar daca nu ai, e prea scump, sau nu vrei sa investesti in asta, ar trebui sa fie ok si alt incarcator cu cablu detasabil, atata timp cat e compatibil cu acel cablu Apple. Adica iesirea este USB-A (vechiul USB) sau USB-C. La capatul celalalt trebuie sa fie Lightning ️, pentru ca asta suporta telefonul. Sa te bucuri de telefon! Sa ne spui cum ti se pare, dupa ceva timp de utilizare.
Client Orange

Anonim
Neaplicabil
@arsradu va ajunge la mine în jur de 12 octombrie a.c.

Anonim
Neaplicabil
Oameni faini cei la care am câștigat, deși estimarea era de 12 octombrie 2022, mâine voi intra în posesia telefonului... acum trebuie să trec la a mă documenta cum migrez de la Android la iOS mai ales în ceea ce privește aplicațiile bancare și culmea culmilor este că toate parolele mele sunt generate și păstrate de Google... adică niște șiruri imposibil de memorat și de reprodus... și n-am decât un pic peste 100 de aplicații în telefonul curent... suficient de multe cu cont și parolă... cred că toate... că pe unele nu le folosesc așa de des... și nu în cele din urmă dar destul de important este Google Pay sau Wallet... da, știu Apple Pay dar... cred că mă las păgubaș... obișnuința e a doua natură și stau tot pe Android.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Alterego, uite aici ceva care s-ar putea sa-ti faca tranzitia un pic mai usoara: https://support.apple.com/en-us/HT201196 Cu parolele din aplicatii nu cred ca te va ajuta, dar poate te ajuta cu parolole de pe Google. Eu am si iOS si Android, si imi plac amandoua. :)) Dar trebuie sa recunosc ca inca nu am incercat aplicatia asta de migrare. Cateva chestii cu care va trebui sa te obisnuiesti la iOS: 1. nu se poate face sideload app fara jailbrake (sau telefon provizionat, pentru teste). 2. unele aplicatii e posibil sa nu aiba corespondent pe iOS (asta nu inseamna ca nu exista alternative, doar ca e posibil sa nu fie exact aceeasi aplicatie). 3. nu poti instala custom launchers. Pe de alta parte, ceea ce ofera Apple by default este deja suficient de customizabil (in special in ultimele versiuni de iOS). 4. nu poti face downgrade de iOS...decat un timp foarte scurt. Trebuie sa te documentezi cu atentie inainte. De obicei, Apple semneaza build-urile cateva luni dupa lansarea update-ului. Deci...ai avea timp sa te razgandesti. Dar dupa aia, fara jailbrake, nu prea mai ai cum sa faci revert la o versiune anterioara. Daca nu ma insel, si la Android e la fel. Fara unlock bootloader nu prea poti sa faci downgrade. Sau poate poti dar numai in anumite cazuri. 5. nu poti modifica centrul de mesaje scrise. Cam atat, din cate imi amintesc eu. Evident, e alt sistem de operare, deci...unele optiuni s-ar putea sa nu existe, sa fie denumite diferit, sau sa fie mutate prin diverse locuri. Dar cu siguranta merita sa-i dai o incercare. 🙂 Sper sa-ti placa. Eu unul gasesc lucruri frumoase si de o parte si de alta.
Client Orange

Anonim
Neaplicabil
@arsradu ca utilizator casnic n-am astfel de probleme... pe partea de dezvoltare s-ar putea să am ceva sughițuri dar să nu uităm că banii vin de la utilizatorii Apple 🙂

TheSpecialist
Maestru
Eu am renunțat după aproximativ 10 ani la sistemul Android in favoarea iOS-ului. Pana acum eram un profan al iPhone-ului, nu îl înțelegem , de fapt nici nu voiam sa îmi bat capul cu el. Dar m-am documentat constant și am observat ca de pe la 12 încoace au început sa facă upgrade masiv și pe partea de hardware, nu numai software. Am de ceva timp un iPhone 13 Pro Max și pot spune cu mâna pe inima ca e altceva. Nu mai exista erori, lag-uri, setări care se schimba fără motiv, aplicații care nu mai vor sa facă diverse din varii motive, etc. Și spun asta după ce am renunța la un Samsung Note 20. După ce am instalat toate aplicațiile corespondente, sincronizările și setările mai ales pt Banking au mers ca unse. Am făcut totul din telefon. Am constatat ca toate aplicațiile sunt mult mai bine optimizate pt iPhone , chiar și cele mai puțin cunoscute , și arată mult mai ok. Ulterior am învățat cum sa pun și alte tonuri de apel , altele decât cele din telefon , cum sa fac transfer de conținut media , fara sa instalez iTunes și sa folosesc calculatorul , și multe altele. Oricum nu ai nevoie de prea multe pt ca telefonul in sine are un soft foarte costumizabil.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Cam asa am fost eu cu MacOS-ul. Nu stiam nimic de el. Dar mi-a placut foarte mult interfata, fluiditatea, animatiile. Faptul ca e un sistem de operare care te imbie sa fii creativ, sa te joci. E fun! Iar faptul ca are foarte multe lucruri utile preinstalate in sistemul de operare, a fost cireasa de pe tort. Dar de cand am avut ocazia sa-l incerc, mi-am dorit sa folosesc Mac pentru orice. Asta a fost acum mult timp. Intre timp, mi-am luat un Mac, si nu doar eu, si cei apropiati mie, si cu toate ca mai am nevoie din cand in cand de Windows, pentru ca unele aplicatii nu au varianta de Mac, pentru chestiile zilnice, am tot ce-mi trebuie pe Mac. E un ecosistem. Si cu toate ca sunt unele decizii pe care nu le inteleg, cum ar fi scoaterea portului audio de pe iPhone-urile mai noi, dar nu si de pe Mac, sau trecerea mac-urilor la USB-C, fara sa pastreze compatibilitatea (macar un singur port) cu vechiul USB-A, fortand pe toata lumea sa foloseasca adaptoare pentru toate perifericele de care au nevoie, si care nu sunt deja pe USB-C, per total, nu m-as intoarce la Windows. Cu toate ca Windows 11 a facut progrese mari, e inca Windows. Inca are crash-uri, inca are erori criptice, inca da BSOD. Inca ai nevoie de un antivirus, pentru ca majoritatea virusilor sunt virusi de Windows. Exista si antivirus de Mac, pentru ca exista si virusi de Mac. Dar realistic vorbind, nu prea o sa ai nevoie de unul. De-aia sugestia mea pentru oricine nu a mai incercat iOS sau Mac este: incearca. Dar nu uitandu-te pe site la specificatii. Ci intr-un showroom, unde poti sa-l ai in mana, sa te joci cu soft-ul, sa-l testezi pe bune. De ce credeti voi ca Apple are aranjat la fiecare event showroom pentru hardware-ul sau soft-ul pe care il lanseaza? De-asta. Pentru ca nu-ti poti face o idee reala asupra unui produs pana nu-l folosesti.
Client Orange