anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Bug bluetooth după actualizarea iOS 16.5.1

Anonim
Neaplicabil

Salutare națiune,

o să fiu scurt atât cât îmi permit ca să mă fac înțeles: acum 2 zile am primit actualizarea iOS 16.5.1 pe iPhone SE 2022 (sărac edition) și ceva pare că s-a întâmplat cu conexiunea bluetooth.

Primul lucru pe care l-am observat e că smartwatch-ul nu se mai reconectează dacă ai fost plecat din raza de acțiune a conexiunii bluetooth, înainte n-am avut această problemă deși am citit că altora li se întâmpla frecvent... eu am fost scutit până la actualizarea curentă. Dezavantajul e că dacă nu sunt atent să-i dau conectare manuală pierd notificări importante sau apeluri pentru că telefonul e pus tot timpul pe modul silențios.

Al doilea lucru însă e puțin hilar și deranjant dacă primesc un apel: device-urile bluetooth care au fost conectate la telefon rămân agățate în lista de chestii conectate deși ele sunt închise sau fără baterie (căștile bluetooth, boxa portabilă, sistemul audio al mașinii, etc.) și practic pentru a le scoate din listă trebuie să le dai deconectare manuală din listă. Altfel atunci când primesc un apel pe telefon am un întreg cârnat din care trebuie să aleg pe să răspund deși singura alternativă reală este telefonul, celelalte sunt afișate dar nu sunt conectate în mod real.

A mai observat cineva acest neajuns? Nu am apucat să resetez conexiunile bluetooth să văd dacă-și revine...

 

8 Răspunsuri 8

FLo1
#StarMember

Nu e plăcut, însă eu m-am lecuit de BT în momentul în care, în cazul Adroidului meu, BTul consuma mai multă baterie decât WiFI, date mobile și GPS la un loc. Așa că am decis că ”mai răruț” = ”mai drăguț”. Iar pe Android nu am observat să rămână deviceurile ”agățate” în cazul apelării. Oricum, o problemă strict de ”soft” al iOS-ului.

Anonim
Neaplicabil

@FLo1 nu știu ce să spun, la mine bluetooth-ul e un must-have... sunt mort fără el... tot ce poate fi legat pe bluetooth, leg pe bluetooth...

TheSpecialist
Maestru

Salut ! Șterge toate dispozitivele asociate prin BT, apoi da un restart la telefon. Ulterior, asociezi pe rând ce ai nevoie și când ai nevoie. Ar trebui sa fie in regula. Eu am pățit ceva asemanator și așa am rezolvat problema. 

Anonim
Neaplicabil

@TheSpecialist mă gândeam să fac la fel dar n-am apucat încă... re-start la telefon am dat... dar nu dispare problema...

Restart după ce anulezi asocierile respective

Anonim
Neaplicabil

În weekend sau pe seară... acum am alte preocupări...

András
Junior entuziast

Salut!

Am actualizat si eu recent iOS-ul pe un iPhone 12 mini, iar azi de dimineata ascultam muzica pe casti (AirPods Pro) si am dat un telefon, dupa care n-am mai apucat sa dau iar play, insa am ramas cu castile in urechi. Supriza a venit cand ma uit la telefon si aveam doua apeluri pierdute insa nici telefonul nici castile n-au scos un sunet de notificare. 
Pana acum n-am intampinat acest fenomen, desi am mai fost destul de des in acelasi situati, adica ascultat muzica si castile ramase in urechi.

Poate totusi e un bug pe partea de bluetooth in acest update. Vad, daca se mai manifesta fenomenul si dau reset la conexiune. 

Pololică
#StarMember

Rezolvarea va veni ori la 16.5.2, ori la 16.6. S-au mai "ratat" actualizari in care se corecta ceva, dar scapa altceva. Tot "Bogat Edition" am avut si eu si (2016), daca nu eram pe Beta aflam ca tine de unele dude.