anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

As vrea sa nu mai primesc update huawei p30 pro

ArlAndrei
Junior entuziast
Salutare!
Am un telefon Huawei p30 pro cumparat din alta parte si observ ca primesc update de soft sub denumirea orange software. As vrea sa nu mai primesc aceste update-uri, probabil sunt ceva optimizari dar nu cred sa am nevoie de ele deci va rog sa ma stergeti din acea baza de date. Multumesc!
13 Răspunsuri 13

Vio73
#StarMember
Salut! Probabil are soft de Orange și de aceea. Mă gândesc la faptul că cei de unde l-ai cumpărat au legătură cu Orange (sunt parteneri sau altceva). Din păcate, nu prea ai ce face, decât să resoftezi telefonul dacă merge.

FaraUnID
Campion certificat
In principiul acele update-uri ar trebui sa fie ceva optimizari personalizate de retea. Practic o sa-ti bage pe gat tot felul de blotware care nu poate fi dezinstalat. Singura varianta ar fi sa-ti dezactivezi update-urile (lucru total nerecomndat pentru ca nu vei mai primi corectii de securitate de la Google) sau, varianta extrema, root si instalat soft curat pentru P30 Pro direct de la Huawei.

Razvan
#StarMember
La Huawei nu se mai poate face root, că nu mai acces la cod, acel soft specific rețelei se instalează automat, fie că ești la Orange/Vodafone/Telekom. Poți să dai o revenire la setarile din fabrică, apoi cu adb shell să oprești update-urile, însă nu le vei mai primi nici pe cele de securitate de la google, în concluzie nu ai cum să le fentezi, le instalezi și asta e.

ArlAndrei
Junior entuziast
update-urile astea de la orange le intarzie pe cele oficiale, asta ma deranjeaza cel mai tare si pe langa asta se instaleaza ceva pentru care eu nu mi-am dat acordul 🙂

Razvan
#StarMember
Nu le întârzie, stai liniștit, doar la Samsung se întâmplă acest lucru, că softul trece prin programatorii lor. La Huawei actualizare se face pe bază de IMEI și când îți vine rândul atunci se actualizează. Au prioritate cei care cumpără primii telefoane și apoi rămân la coadă care cumpără după 1-2 ani de zile de la lansare.

mihai_13
Maestru
1- deci faci asa pe rand ; intri in setari -about phone-software information-build number-ATINGI de 8 ori rapid rubrica , o sa te anunte ca esti "developer"-te intorci in setari-sub about phone o sa ai un paragraf nou "developer option" intri acolo-ai sa gasesti "auto update sistem" si dai Nu -- important NU mai modifici nimc de acolo. - ps; toate orezariile de la huawei produse dupa luna Iunie 2018 nu mai pot fi root-ate , nu mai primesc codul de spart boot-ul - daca deja s-a instalat pach-ul de portocala te indrum sa reinstalezi softul/firmware de la huawei cu Hicare programul de resoftare de la ei dupa care faci ce ti-am scris mai sus.

Razvan
#StarMember
Tot se va mai actualiza, va trebui sa șteargă linia de comanda cu adb. În fine, nu cred că este o mare problema instalarea acestui patch de la Orange.

RafaHelper
#StarMember
Salut @arl.andrei, ‏‏‎ ‎ Ne poți spune de la ce operator este cartela folosita împreuna cu telefonul tau? Daca este Orange, atunci este normal sa primești acele update-uri. Daca nu, imi poti spune daca in trecut ai avut o cartela Orange in telefon?

ArlAndrei
Junior entuziast
salutare! am cartela Orange. ideea e ca am avut iphone in trecut si acolo nu exista versiune de ios orange. asadar as vrea sa nu mai primesc niste update-uri pentru care eu nu mi-am dat accesul 🙂

RafaHelper
#StarMember
@arl.andrei, merci de răspuns! ‏‏‎ ‎ Aceste update-uri sunt mult mai complexe decât iți imaginezi si sunt instalate pentru ca tu sa folosești mai bine rețeaua Orange. De exemplu, cu aceste update-uri primești setări specifice pentru telefonul tau ca acesta sa folosească tehnologii ca Apel 4G sau Apel Wifi. In spate probabil ca exista mult mai multe beneficii dar asta nu știu sa iți spun exact. ‏‏‎ ‎ La început am fost si eu revoltat pentru ca la fel ca tine si eu am un Huawei si la fel ca si tine, si eu primesc astfel de update-uri. Dar pentru ca am luat legătura atât cu Orange cat si cu Huawei am înțeles ca astfel de update-uri ma ajuta sa am cele mai noi tehnologii pe telefonul meu. Legat de "acces" sau acordul pentru a primi astfel de update-uri acesta cel mai probabil se face tacit, adică daca alegi sa utilizezi o cartela Orange automat vei primi si astfel de update-uri. ‏‏‎ ‎ Ma bucur ca ai menționat iOS, astfel de update-uri sunt primite si pe telefoanele iPhone dar sunt numite "Carrier Settings Update". ‏‏‎ ‎ In concluzie ai putea sa vezi partea buna a lucrurilor, Orange chiar lucrează împreuna cu producători de telefoane pentru ca utilizatori sa profite de cele mai bune si noi tehnologii. Desigur, poți face o propunere către Huawei si Orange (asa cum am facut si eu) ca pe viitor astfel de update-uri sa se primească după un acord exprimat direct. ‏‏‎ ‎ Daca te-a ajutat acest răspuns nu uita sa apeși ❤ sau sa il marchezi ca soluție.

delfinas
#StarMember
Eu nu inteleg care e supararea. Unii se plang ca nu primesc suficiente actualizari, altii se supara ca primesc. Si eu am modelul asta si-mi cere acordul pt actualizari, nu se instaleaza automat.

Vio73
#StarMember
Eu am în familie un P 30, care face la fel, dar nu văd nicio problemă și se comportă destul de bine, cu toate că are aproape 1 an și jumătate.

FaraUnID
Campion certificat
@delfinas De foarte multe ori, aceste update-uri de retea personalizate vin la pachet cu tot felul de bloatware https://comunitate.orange.ro/questions/2583921-aplicatie-orange-manual-selector si de aici este supararea. 1. Ca nu te anunta nimeni in momentul in care faci achizitia de faptul ca este posibil sa primesti acest fel de "update personalizat" care contine bloatware. 2. Acel bloatware este inslata in fisiere de sistem aka read only si nu poate fi dezinstalat prin metoda clasica.