anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Are vreo legatura Orange cu Abakus media ltd din UK ?

Romil_61
Junior entuziast
M-am trezit, după ce am accesat un site de cumpărături online, cu o ,,chestie" pe fond portocaliu cu sigla Orange, cu un conținut de genul că aș fi cel cu numărul 100 care a intrat pe respectivul site și dacă răspund la 9 întrebări, pot intra în posesia unui telefon mobil Samsung S20 5G... Am mers, din curiozitate, până la capăt cu răspunsul la cele 9 întrebări. După aceea am primit mesajul că pentru a intra în posesia telefonului (a cărei valoare reală ar fi de 4800 lei) nu trebuie decât să plătesc 9 lei taxa de transport, cu cardul. Mergând mai departe, în momentul în care am ajuns la plată, am observat că ar fi trebuit să plătesc...25 de euro în contul firmei Abakus media ltd din UK. Evident, nu am mai făcut nicio plată, pentru că nu aveam cum să am încredere în această tranzacție. Aș dori să știu dacă Orange are vreo legătură cu această firmă (eu bănuiesc că nu are). De asemenea, dacă nu are nicio legătură cu asta, măcar să afle pe această cale și să ia măsuri pentru a putea preveni astfel de tentative de a înșela vigilența clienților Orange.
1 Soluţie acceptată‚

FaraUnID
Campion certificat
Este o tentativa de scam si phishing despre care s-a mai discutat aici https://comunitate.orange.ro/questions/2101937-atentie-scam-phishing-numele-orange

Vizualizare soluţie în postul original

6 Răspunsuri 6

RafaHelper
#StarMember
Salut @Romil_61, ‏‏‎ ‎ Citeste aici si o sa primesti raspuns la intrebarea ta: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/atentie-la-premiile-irezistibile-anuntate-prin-mesaje-de-sarbatori-hackerii-folosesc-numele-unor-firme-cunoscute-1412628 ‏‏‎ ‎ Institutiile lucreaza in permanenta sa elimine aceste fraude de pe internet dar imediat ce au eliminat una mai apare alta si tot asa.

Romil_61
Junior entuziast
Mulțumesc.

RafaHelper
#StarMember
Cu placere! Daca mai ai si alte intrebari te asteptam in comunitate.

Jay
Campion certificat
@Romil, ca si lucruri principale de tinut minte, Orange nu cere bani sa-ti livreze un premiu si concursurile lor sunt postate doar pe pagina oficiala.. Uneori mai gasesti in comunitate informatii legate de concursuri, pentru ca mai scriu unii dintre utilizatori despre ele, sau, pentru ca se mai fac si aici..

FaraUnID
Campion certificat
Este o tentativa de scam si phishing despre care s-a mai discutat aici https://comunitate.orange.ro/questions/2101937-atentie-scam-phishing-numele-orange

Romil_61
Junior entuziast
Mulțumesc Jay, mulțumesc FaraUnId !!! Slavă Domnului că nu am dat curs ,,ofertei" !!! Totuși pagina clonă nu reușeam să o închid pentru a putea să vizionez site-ul pe care dorisem să intru inițial !!! Deci s-au mai specializat ,,băieții" !!! Mulțumesc mult încă o dată tuturor !!!