anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Android vs. ios vs. windows? Voi ce alegeti si de ce?

Linda
Începător
Pentru ca nu am vazut un topic asemanator aici, legat efectiv de sistemul de operare si modul de functionare al telefonului, sunt curioasa de parerile pro sau contra ale sistemelor de operare. Sunt sigura ca fiecare a avut cel putin 2 telefoane pana acum si are un model de comparatie. Tinand cont ca androidul e open source, ce va determina totusi in achizitionarea acestuia?
17 Răspunsuri 17

Ascary
Campion certificat
Android.Fiabilitatea și stabilitatea lui sigur acestea însoțite de un hardware bun.

Jay
Campion certificat
Android! Poti folosi adresa de gmail sa descarci ce-ti trebuie si mi se pare ca e foarte simplu de folosit.. IOS n-am avut, iar windows mi se pare un sistem greoi.. Am incercat sa folosesc un Microsoft Lumia 435 si l-am bagat inapoi in cutie exact in ziua in care l-am scos si am incercat sa-l folosesc.. A trebuit sa-mi creez adresa de hotmail.. si apoi s-a rupt filmul... Nu mi-a placut..

Laura_cio
Senior
Acest subiect s-a dezbătut și aici, doar pentru Android și IOS: https://comunitate.orange.ro/questions/2006742-marca-telefon-alegeti-samsung-iphone Liderul de pe piata rămâne Android, datorită numărului nelimitat de aplicatii gratuite sau cu un cost mic. Ios rămâne sistemul de operare avansat, care permite o serie de update-uri și o accesare ușoară și rapida a aplicațiilor. In ceea ce privește Windows, este un sistem de operare asemanator Linux, utilizat pentru P.C.-uri, in general, aflat pe ultimul loc după preferințele mele. Eu optez pentru IOS (acesta îl folosesc in prezent) și sunt foarte mulțumită, fiind ușor de utilizat.

AncaPisica
Junior
Am avut numai android

Vio73
#StarMember
Android, fără să clipesc. Are multe aplicații și este cel mai la îndemână ca preț. Plus că google drive și alte minuni nu te lasă la greu.

Lucifer
Cunoscător
Am avut foarte mult timp telefoane pe Windows Phone. Un sistem de operare excelent! Fara probleme de securitate. Microsoft a abandonat platforma, deci era de asteptat ca voi trece la iOS/Android, ceea ce s-a intamplat acum 3 luni cand s-a stricat smartphone-ul meu Lumia si mi-am luat un Huawei de la Orange la Abonament.

imch
Cunoscător certificat
Eu aleg Android din pura obisnuinta. Mi se pare usor de folosit, intuitiv, fara probleme prea mari si prezent pe suficient de multe device-uri astfel incat sa am o paleta larga de optiuni. Cand sau daca ma va dezamagi, ma voi orienta spre alte sisteme, desi m-as mira, am prea multe "stocate" deja aici ca sa-mi mai bat capul cu compatibilitati.

Costy
Explorator entuziast
De când au apărut smartphone-urile am ales android, începând cu versiunea Jelly Bean. Am și ios, dar nu prea îl folosesc pentru că nu este flexibil. Acum aștept noua iterație Q să vedem ce va aduce nou în domeniul software.

Miha_Z
#StarMember
In cursul anilor am jonglat intre Android si Ios. Mai mult mi-au placut telefoanele Android, sunt mai multe aplicatii de utilizat, pare mai accesibil de folosit si uneori are si preturi mai bune. Din punctul meu de vedere Ios este mai limitat atat la aplicatii cat si ca utilizare. Nu poti configura un Iphone asa cum faci cu un Android. Windows mi se pare cel mai dificil de folosit. Am avut un Nokia dar l-am dat repede neobisnuindu-ma cu el.

FaraUnID
Campion certificat
Primul meu smartphone a fost achizitionat pe la inceputul anilor 2000, se numea SPV - care era un HTC rebrand-uit de catre Orange - si era motorizat de Windows Mobile. Am continuat sa utilizez WM pana in momentul in care dezvoltatorii de aplicatii au migrat masiv spre platforma Android si platforma WM devenise abandonware. Neavand alternative am migrat si eu spre Android iar primul meu contact cu acest sistem de operare s-a lasat cu un gust amar. Am trecut ce de un sistem de operare targetat pe segmentul business pe acadele, inghetate, bezele, pisicute toate pline de bug-uri, extrem de prost optimizate si cu extrem de multe brese de securitate. Dupa aceasta experienta cu gust amar in lumea Android m-am reorientat spre BlackBerry 10 OS. Acesta a fost cu adevarat un sistem de operare matur din toate punctele de vedere. Pot spune cu mana pe inima ca telefoanele BlackBerry motorizare de BB 10 OS au fost cele mai mature telefoane pe care le-am detinut, din toate punctele de vedere. Un mariaj perfect intre partea hardware si cea software care au dat nastere unui produs extrem de bine optimizat, stabil, fara bug-uri, fara crash, fara restart din senin, si IMUN LA VIRUSI informatici si capabil sa ruleze unele aplicatii Android pe el. Da, sistemul de operare BlackBerry 10 este capabil sa ruleze unele apicatii de Android, pe langa aplicatiile native BlackBerry. Din pacate si cei de la BlackBerry au abandonat si ei propria platforma si am fost obilgat de conjunctura sa revin la biscuiti, inghetate, acadele, si ce alte denumiri a mai avut Android-ul in decursul anilor. Nu am detinut si nu voi detine iOS din simplu fapt ca este extrem de restrictiv incat am sensatie ca imi limiteaza libertatea de exprimare si de gandire. Este un sistem de operare gandit special pentru hardware-ul din telefon, este ceva mai bine optimizat comparativ cu Android-ul dar este extrem de restrictiv. Iar ca un amanunt de culoare: In momentul in care BlackBerry producea smatphone-uri Android-ul nu exista pe piata iar Apple nu stie ce este acela telefon mobil. Prima mea dragoste ramane WM, dar emotional ma simt atasat de BlackBerry 10 OS, pe care il utilizez si astazi ca si telefon de backup.

Jay
Campion certificat
Si eu, dupa ce a trecut febra nokia, m-am indragostit de blackberry, dar, erau cam scumpe si cu aplicatiilele neglijate.. de la bb8520 am trecut la samsung..

eda2k
Cunoscător
Salut, Fiecare sistem de operare vine cu propriul ecosistem. Despre Windows phone nu se pot spune multe, deoarece este foarte puțin utilizat (nu știu dacă mai există terminale în anul 2019 cu WP). Sistemul Android vine la pachet cu multe beneficii - cloud, e-mail, aplicații, versatilitate, stabilitate și ce este mai interesant, în majoritatea cazurilor - free. Ecosistemul Apple este mult mai bine dezvoltat, deoarece înglobează tot ce poate fi numit "tehnologie" - iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch, Macbook, iMac - dar toate vin cu un preț destul de ridicat, iar pentru orice upgrade (cloud, aplicații software, ș.a.) se plătește. În lumea Apple, totul este interconectat și SO se află doar pe terminalele lor - nu există o altă ofertă. În lumea Android - polul opus, SO se găsește pe o multitudine de terminale, în diferite configurații. Din punctul meu de vedere, comparația ar trebui să fie între produsele Apple și produsele Google ( ex. iPhone și seria Pixel )

Teona_moraru
Junior
Clar si irevocabil IOS. Dupa 15 ani de android, am trecut la IOS si nu se compara cu absolut nimic. Esti mult mai sigur in ceea ce priveste site-uri ascunse si pline de virusi, se misca impecabil!

RstdWoo
Cunoscător
windows nu mai este cazul..deci ramanem doar la comparatia Android vs IOS care este un neverending battle :)), un subiect deja devenit celebru. Aici cred ca in momentul de fata conteaza preferintele fiecaruia. Dar ca sa iti raspund, merg pe IOS pentru integrarea cu celelalte produse Apple de acasa. Mai migrez din cand in cand in decursul unui an catre Android ca sa mai schimb privelistea. Pt mine amandoua sunt ok, nu sunt fan inrait.