anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Știai că iPhone-ul tău poate să facă asta?

GeorgianaD
Moderator

Lansarea noului model iPhone 15 a venit cu numeroase noutăti, începând cu mult așteptatul USB C-port connection, tehnologie nouă pentru camera foto, însă și actualizări importante în zona software, pentru aplicații precum WhatsApp, Apel și YouTube.

În articolul de astăzi nu mi-am propus să aduc în lumina reflectoarelor elemente tehnice, ci doar câteva tips and tricks cu care ne putem amuza, să glumim cu prietenii nostri sau pe care le putem utiliza pentru a prelungi durata de viață a bateriei telefonului mobil.

Trick 1: Efecte audio pentru WhatsApp

Vrei să trimiți un mesaj pe Whatsapp cu un sunet de fundal special, în așa fel încât prietenii tăi să creadă că ești într-un loc exotic sau pe vârf de munte, când tu, de fapt, ești acasă, pe canapea? Uite cum să faci asta: intră la Configurari, Accesibilitate, ulterior accesează Audio/Vizual și Sunete de fundal. Această funcționalitate te ajută și să maschezi zgomotul nedorit din mediul înconjurator, poate diminua distragerea atenției și chiar relaxa.

Trick 2: iPhone-ul și YouTube-ul

De cate ori ți s-a întâmplat să adormi ascultând podcastul preferat pe YouTube, iar telefonul să rămână pornit, să redea conținutul timp de cateva ore și să îți consume din baterie?

Acum există un truc pentru această situație. Navighează în setări și accesează opțiunea "Cronometru". Aici, poți stabili o limită de timp maxim pentru redare, de exemplu, 30 de minute. Pasul următor este să selectezi "când se încheie" și să alegi "oprește redarea".

Trick 3: Scapă în mod elegant de apelurile nedorite

Te sună și nu poți sau nu vrei să răspunzi la apel? Ei bine, am descoperit un truc pentru iPhone care îți va permite să respingi un apel fără ca persoana să afle.

În mod obișnuit, atunci când primești un apel pe iPhone și nu vrei să răspunzi, trebuie să apeși pe butonul de închidere, însă dacă faci acest lucru, persoana care încearcă să vorbească cu tine va afla că ai închis sau că ai respins apelul.

Acum, dacă activezi modul Avion în timp ce tonul de apel sună, interlocutorul tău va fi avertizat că nu ai conexiune. Apare acel mesaj obișnuit: "Telefonul mobil pe care îl sunați este oprit sau în afara zonei de acoperire în acest moment."

Voi cât de la curent sunteți cu noile funcționalităti? Ce trucuri utilizați cu iPhone-ul?

poza articol.jpg

 

 

8 Răspunsuri 8

FLo1
#StarMember

Frumos și util. Și DA, pentru că nu am timp de (1) și (2), dar nici de iPhone, pot confirma că până și Androidul unui Samsung știe (3) să treacă în ”silent” un apel la care nu se dorește a răspunde printr-o simplă și scurtă apăsare a butonului de ”on/off”, astfel scăpând de vibrații și sunete. La fel, ca ”shortcut din butoane” prefer un screenshot ”din butoane”, decât cu ”glisări de palme” (A se citi ”nu-mi iau telefonul la palme”) 😉. În rest prefer Androidul pentru că e mai ”flexibil”. Iar utilizatorilor de iOS.... numai de bine. Respect!👍

Pololică
#StarMember

Cred ca unuldin lucrurile la care Apple ar mai trebui sa faca modificari (cel putin din perspectiva mea) ar fi respingerea apelurilor cu numar ascuns (3). Tot nu are o solutie similara cu cea de pe Android (optiune de alegere intre respingere numere necunoscute (adica permite apelul doar numerelor din agenda) si respingere numere ascunse).

In rest, optiunile oferite de IOs mi se par mai bine inchegate cu aplicatiile terte.

Settings -> Phone -> silence unknown callers

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Din pacate, nu. Apple nu face diferenta intre apelant necunoscut si apelant anonim. E o diferenta intre “unknown” (necunoscut) cu sensul ca lipseste din Contacte (ceea ce, in caz ca e activat, iti va bloca apelurile de la curieri de exemplu), si necunoscut cu sensul ca identitatea apelantului este restrictionata (altfel spus, functia CLIR = activa).

iPhone-urile nu fac decat prima verificare, ceea ce nu prea ajuta pe nimeni. Pentru ca, dupa cum am zis mai sus, poti avea apeluri de la curieri, al caror numar cel mai probabil nu-l vei avea in lista de contacte.

Client Orange

Ah, am înțeles acum problema. Așa e, ai dreptate, e cum ai explicat tu. 

TheSpecialist
Maestru

De fapt, trickul cu respingerea apelului folosind opțiunea de Mod Avion se poate și la iPhone 13 și 14. Ține de versiunea de iOS mai mult. 

Roxy_3
Explorator entuziast

Interesant articol!

MirceaGeorge
Junior

Mulțumesc pentru postare, foarte util

si practic! Thumbs up!