anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tentativa de frauda

Irina9104
Începător
Tentativa de frauda in numele orage romania
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator
@Irina9104, bun venit în Comunitate! Confirmăm și noi că este o tentativă de fraudă și vă recomandăm tuturor dă nu dați curs unor astfel de sondaje.

Vizualizare soluţie în postul original

4 Răspunsuri 4

delfinas
#StarMember
Da, se stie situatia! S-a mai discutat pe tema asta: https://comunitate.orange.ro/questions/2726443-orange-alerta-emisa-milioane-clienti-romani

DanielaH
Moderator
@Irina9104, bun venit în Comunitate! Confirmăm și noi că este o tentativă de fraudă și vă recomandăm tuturor dă nu dați curs unor astfel de sondaje.

Jay
Campion certificat
A venit si randul celor de la digi.. Nici nu stiam ca se mai produce S9..

FaraUnID
Campion certificat
Suprinzator!!! Nu credeam asa ceva. Povestea de seara, ca sa intelega toata lumea cum functioneaza internetul si implicit aceste tentative de frauda in mediul online. 1. Identitatea ta pe internet este data de o adresa IP alocata de furnizorul de internet si de MAC-ul placii e retea; 2. Fiecare site accesibil pe internet are la randul sau alocata o adresa IP si un nume de domeniu web; 3. Serverele de gazduire web au ceea ce se numeste Name Server, adica un sever care asociaza numele de domeniu web cu adresa IP, deoarece este mai usor de retinut orange.ro decat https://109.166.184.23/ ; 4. Prin urmare poti afla foarte usor unde este gazduit aces site, ce adresa IP are, care sunt Name Serverele, unde a fost inregistrat numele de domeniu, cand expira domeniul, adresa persoanei sau institutiei pe numele careia a fost inregistrat domeniu, etc; Asta legat de anonimitate pe internet..... 5. In momentul in care accesezi un site, cu ajutorul unui script, sistemul colecteaza cateva date de ordin tehnic depsre vizita ta in cadrul acelui site: Data, Ora, Browser, Sistem Operare, rezolutie display, ADRESA IP, marca / model telefon, daca ai intrat direct, daca ai venit din Google, de pe Facebook, etc; 6. Din moment ce site-urile vizitate au capacitatea de a "vedea" IP-ul tau, daca este vorba de o campanie de phishing de genul acesta, serverul va livra pagina de scam aferenta identitatii tale in www pentru ca sa a fost programat; 7 Daca esti conectat de pe o conexiune Orange vei primi o pagina clonata de concurs cu elemente vizuale identice cu ale Orange, daca esti conectat de pe o conexiune Vodafone vei primi o pagina clonata de concurs cu elemente vizuale identice cu ale Vodafone, Daca esti conectat de pe o conexiune Digi vei primi o pagina clonata de concurs cu elemente vizuale identice cu ale Digi, Daca esti conectat de pe o conexiune Telekom vei primi o pagina clonata de concurs cu elemente vizuale identice cu ale Telekom; Noapte Buna Copii!