anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Gama iPhone 12

FaraUnID
Campion certificat

Toate aceste modele vor avea însă la bază procesorul Apple A14 Bionic, care este aşteptat pe piaţă cu o arhitectură în premieră pe 5nm. Apple va folosi fabricile TSMC pentru a lansa primele procesoare realizate folosind noua litografie EUV pe 5nm, care ar trebui să ofere un aport de performanţă de cel puţin 15% faţă de A13 Bionic, cât şi posibilitatea de a consuma cu 30% mai puţină energie. A14 Bionic ar putea integra nu mai puţin de 15 miliarde de tranzistori, impresionant pentru un cip atât de mic.

 

Desigur, toate modelele sunt aşteptate să fie livrate cu antene şi modem 5G, însă tipul tehnologiei 5G folosite ar putea să difere în funcţie de varianta aleasă. iPhone 12 şi 12 Plus ar putea primi doar 5G de tip sub-6GHz, cu acoperire mai mare, dar viteză de transfer mai mică, în timp ce iPhone 12 Pro şi 12 Pro Max ar putea să integreze şi antene mmWave, care funcţionează cu antene cu acoperire mică dar viteză de transfer semnificativ mai mare. Zvonurile spun că Apple ar putea să nu integreze hardware-ul 5G în variantele vândute în ţări care nu au acoperire 5G destul de mare şi nici planuri concrete pentru expansiune.

 

iPhone 12: preţuri şi data de lansare

 

Tradiţional, Apple lansează iPhone-urile noi în cea de-a doua marţi din luna septembrie. În 2020, această zi cade pe data de 8 septembrie. Pre-comenzile pornesc de obicei în prima vineri de după eveniment, deci pe 12 septembrie, iar lansarea oficială în magazine în SUA şi câteva ţări imporatnte are loc o săptămână mai târziu, adică pe 19 septembrie.

 

România este de obicei pe lista secundară a ţărilor în care noile iPhone-uri ajung, cu o săptămână întârziere faţă de ţările din primul val. Astfel, iPhone 12, 12 Plus, 12 Pro şi 12 Pro Max ar putea ajunge în magazinele autohtone şi la operatori începând cu data de 26 septembrie.

 

Cât despre preţuri, Apple ar putea să păstreze pragurile din prezent, însă ar putea totodată să scumpească puţin modelele superioare, fiind vorba despre integrarea unor tehnologii noi precum camera TOF şi modem-uri şi antene 5G.

 

Având în vedere însă succesul lui iPhone 11 la preţul de pornire de 699 dolari americani, este greu de crezut că iPhone 12 va fi lansat la un preţ mai mare. Astfel iPhone 12 Plus ar putea porni de la 799 dolari, iar iPhone 12 Pro şi Pro Max de la 999, respectiv 1.099 dolari. Asta presupune ca Apple să păstreze preţurile de până acum intacte şi să nu scumpească telefoanele de la un an la altul. Rămâne de văzut şi ce stocare de bază va oferi Apple în 2020. Cei 64 GB de bază de pe iPhone 11 nu sunt de ajuns, în special pentru cei care doresc să filmeze cu telefoanele la calitate maximă (4K 60 FPS). Alţi producători au trecut deja la 128 GB de bază chiar şi pe modele ieftine.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/iphone-12-cel-mai-a...

 

Sursa 2 - https://www.phonearena.com/news/new-face-id-and-powerful-...

11 Răspunsuri 11

teacher_
#StarMember
Wow, iPhone 12, și eu nu sunt obișnuit cu iPhone 11 încă... 🙂 Cred că va fi un super telefon, mai ales pentru pretențioșii care nu se uita la altceva decât la marca Apple...!

Miha_Z
#StarMember
In opinia mea prea scot pe banda rulanta noi modele de telefoane. Nici bine n-am reusit sa ne acomodam cu noile modele, ca imediat apar altele.

Vio73
#StarMember
Companiile din asta trăiesc! Vor să scoată bani și din piatră seacă. Și cum se găsesc imediat doritori, vor face și vânzări destule. Problema este ca nu mai upgradează și modelele mai vechi, după o perioadă de timp.

FaraUnID
Campion certificat

Suntem în perioada anului în care Apple începe să stabilească detaliile finale despre următoarea serie de iPhone-uri, iar analiştii de afaceri primesc tot felul de informaţii din partea furnizorilor companiei, care ar putea dezvălui o parte din planurile pentru lansarea din toamnă. Ştim deja din surse de încredere că Apple pregăteşte patru noi modele de iPhone-uri din seria iPhone 12, cât şi un nou model de buget, însă acum avem un nou set de informaţii care spune câteva lucruri noi despre aceste telefoane.

 

Macotakara, o altă sursă de leak-uri credibile despre Apple din Japonia, a publicat un nou raport în care vorbeşte despre seria iPhone 12. Aceste informaţii sunt destul de similare cu cele publicate de Ming-Chi Kuo, analistul taiwanez care a vorbit prima dată despre noile smartphone-uri ale companiei. Se pare însă că există câteva contradicţii în informaţiile celor două surse. În timp ce Kuo susţine că Apple ar putea trece la un nou design, fie fără „notch”, fie cu un notch mai mic, Macotakara spune că design-ul din prezent va fi păstrat.

 

Astfel, vom avea parte de modelele iPhone 12 şi 12 Plus cu ecrane OLED de 5,4 şi 6,1” , modelele iPhone 12 Pro şi Pro Max cu ecrane de 6,1 şi 6,7”. Acestea vor păstra liniile de design de pe iPhone X, XS şi 11, cu decupaj în ecran, însă modelul superior, de 6,7” ar putea fi mai înalt decât modelele „Max” şi ar putea să fie în consecinţă mai subţire decât 11 Pro Max (7,4mm faţă de 8,1mm). Nu este însă clar dacă marginile telefoanelor vor fi rotunjite, ca până acum, sau dacă va fi adoptat design-ul cu margini drepte.

 

O informaţie nouă vorbeşte însă despre o nouă variantă de culoare „specială”, care va înlocui culoarea Midnight Green de pe seria iPhone 11 Pro. Se pare că Apple va alege o nunanţă de albastru închis „Navy Blue”, care ar putea părea mov atunci când lumina bate dintr-un anumit unghi. În consecinţă, Midnight Green va dispărea din ofertă, rămânând exclusiv modelelor 11 Pro.

 

Este posibil ca modelul iPhone 12 Pro Max să aibă şi un avantaj faţă de celelalte modele din gamă: o cameră foto mult mai performantă, cu un senzor principal semnificativ mai mare. Având în vedere că zvonurile vorbesc despre integrarea unui senzor Sony de 64 megapixeli, aceste informaţii par să fie în ton cu cele pe care le aveam deja.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/detaliile-despre-iphone-12-confirmate-din-nou-notch-camera-foto-mai-buna-si-o-culoare-noua.-iphone-9-intra-in-productie-18734829/

Sursa 2 - https://9to5mac.com/2020/01/21/iphone-se-2-production-release/

Sursa 3 - https://www.phonearena.com/news/apple-iphone-12-leaks-screen-sizes-dimensions-design-new-color_id121676

 

FaraUnID
Campion certificat

iPhone 12, are șanse să fie mai ieftină decât cele din oferta altor companii, în ciuda faptului că va oferi tot conectivitate 5G.

 

Conform Front Page Tech, un canal de YouTube care a oferit și alte leak-uri despre Apple în trecut, prețurile pentru gama de produse iPhone 12 nu vor crește deloc. Ba chiar modelul de bază, iPhone 12 standard ar putea să fie mai ieftin decât este acum iPhone 11, în timp ce iPhone 12 Pro Max, cel mai scump model, ar putea rămâne la același preț.

 

În ciuda faptului că Apple va îmbunătăți noile modele cu ecrane OLED în toată gama, va integra modem-uri și angene 5G, va folosi noi procesoare Apple A14 pe 5nm și va aduce upgrade-uri la capitolul camere foto, telefoanele nu își vor modifica foarte mult prețul. Alte companii, precum Samsung și Huawei, au scumpit semnificativ telefoanele atunci când au făcut trecerea la 5G, cele mai scumpe modele Galaxy ajungând la un preț de pornire de 1.400 euro.

 

(ZVON) Preturi iPhone 12:

 

- iPhone 12 (5,4”) – 649 dolari / 749 euro

- iPhone 12 Plus (6,1”) – 749 dolari / 849 euro

- iPhone 12 Pro (6,1”) – 999 dolari / 1.049 euro

- iPhone 12 Pro Max (6,7”) – 1.099 dolari / 1.149 euro

 

La o primă vedere, în afară de apariția unui model intermediar între iPhone 12 și iPhone 12 Pro, oferta de telefoane Apple rămâne aproape la fel. Desigur, există o posibilitatea mare ca telefoanele să vină într-o carcasă nouă, cu margini drepte, iar notch-ul ar putea fi redus în dimensiuni. De altfel, modelele Pro ar putea primi un senzor LiDAR pe lângă cele trei camere din prezent.

 

Este posibil ca aceste modele să reprezinte chiar cel mai mare salt în performanță, design și capabilități pe care Apple l-a făcut de la o generație la alta, întrucât sunt așteptate chiar și ecrane de 120 Hz pe variantele Pro, în timp ce modelele standard ar putea beneficia doar de ecrane la 60 Hz.

 

În termeni de dimensiuni, apar două noi ecrane: unul de 5,4”, dedicat probabil celor care își doresc un telefon puternic și mic, și 6,7”, pentru cei care vor cel mai mare iPhone de până acum. Este interesant însă că va exista opțiunea de a cumpăra două modele diferite la prețuri diferite, ambele echipate cu un ecran de dimensiuni de 6,1”. Diferența de preț dintre ele ar trebui să fie reflectată în capabilități pentru a putea fi justificată pentru o bună parte dintre utilizatori.

 

Dacă prețurile vor fi într-adevăr acestea, Apple s-ar putea poziționa pe piață cu dispozitive 5G accesibile pentru segmentul high-end, lăsând producătorii de smartphone-uri Android să se lupte pe segmentul foarte scump, unde oricum volumul de vânzări este mic. Conform studiilor de piață recente, Apple vinde în principal modelele iPhone 11 și iPhone XR la volume mari, în timp ce vânzările de iPhone 11 Pro și Pro Max, chiar și adunate, reprezintă o marte mult mai mică din total.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/iphone-12-pret-mare-dar-mai-mic-decat-al-concurentei-1...

Sursa 2 - https://www.phonearena.com/news/2020-Apple-iPhone-12-could-be-the-most-dramatic-iPhone-redesign-in-years_id120106

 

Acu'....... dat fiind faptul ca traim in Romania si avem un venit mediu net per cap de locuitor comparabil cu cel din Germania, Elvetia, Franta, UK, la preturi zvonite aici mai adaugati cca 100 euro - 150 euro si o sa avem un pret de referinta pentru Romania noastra mereu surprinzatoare.

 

Cel mai bun exemplu este "noul" iPhone S(aracie) E(dition) care in Romania a ajuns sa aiba un pret de raft de cca 2400 lei.

FaraUnID
Campion certificat

Apar noi informatii, sub forma de "leak" referitoare specificatiile si preturile modelelor Apple din gama iPhone 12.

Modelul standard al lui iPhone 12 va avea un sistem dual-cameras si un display OLED facut de BOE. Modelele mai scumpe, Pro si Pro Max, vor folosi ecrane XDR OLED facute de Samsung.

 

 

Apple a decis sa mai taie din ele, astfel cel mai ieftin iPhone 12 va costa 650 de dolari, sau tradus in romana dupa TVA, cam 3500 de lei. Adica fix reducerea de 50$ despre care auzeam acum ceva timp. Nu este o reducere foarte mare, dar hei, mai putini bani sunt mai putini bani.

 

PRETURI Gama iPhone 12

  • iPhone 12 Max va fi in jurul sumei de 4000 de lei;
  • iPhone 12 Pro ne va lasa fara 5300 de lei;
  • iPhone 12 Pro Max va fi comercializat pentru suma de 5800 de lei in cea mai ieftina versiune;

 

Desigur, acestea sunt preturile pentru modelele cu cea mai mica capacitate de stocare. Din fericire, aceasta va fi de 128GB ceea ce este mai mult decat suficient pentru multi utilizatori.

 

Oare noile telefoane vor avea ecrane de 120Hz?

Daca sperai ca urmatorul tau telefon sa fie iPhone 12 si sa te bucuri de un ecran rapid de 120Hz, s-ar putea sa fii dezamagit. Chiar daca Apple lucreaza la tehnologia Pro Motion si este deja disponibila pe iPad Pro 2020, este o sansa destul de mare ca aceasta sa nu fie un standard pe noile telefoane. Daca ar fi sa ghicesc, as spune ca tehnologia asta va fi implementata pe Pro si Pro Max, care folosesc ecranele facute de Samsung. Si are sens pana la urma.

 

Cat despre disponibilitate, ei bine asta nu e greu de spus. Apple lanseaza modele noi de iPhone la un interval destul de fix: in luna Septembrie a fiecarui an. Bine, anul acesta am putea vedea o lansare ceva mai tarzie din motive care nu tin de Apple.

 

Oricum ar fi, iPhone 12 se intampla si cu fiecare zi care trece, ne apropiem mai mult de noile telefoane.

 

Sursa - https://zonait.ro/iphone-12-a-fost-scapat-pe-internet-spe...

 

Anca07
#StarMember
Exact asta citeam si eu acum, ca cei de la Apple nu vor utiliza ecranul LTPO pentru noile modele iphone, tocmai pentru a mai reduce costurile probabil. Sursa: https://www.idevice.ro/2020/05/13/iphone-12-ltpo-416823/amp/

FaraUnID
Campion certificat
Au apărut pe Twitter, pe contul lui Sonny Dickinson, un „leaker” cunoscut, trei fotografii care prezintă cum arată design-ul a trei dintre cele patru modele iPhone 12. Este vorba despre modelul de bază, iPhone 12, cu ecran de 5,4” și despre cele două modele „Pro”, cu ecrane de 6,1, respectiv 6,7”. În teorie, poziționarea camerelor, butoanelor și forma generală a telefoanelor ar trebui să fie finale. Aceste machete sunt realizate folosind schemele oficiale oferite producătorilor de accesorii, care vor avea deja huse pregătite pentru lansarea telefoanelor. Putem vedea astfel diferența de dimensiune fizică între cele trei modele. De exemplu, modelul iPhone 12 standard pare să fie chiar mai mic și decât modelul iPhone SE din prezent, care are un ecran de 4,7”, însă este la fel de mare precum modelul iPhone X, XS sau 11 Pro. Acesta ar putea fi cu adevărat cel mai compact smartphone echipat cu hardware puternic de pe piață. Apoi avem modelele Pro, care nu par să fie cu mult diferite față de variantele iPhone din prezent. Modelul de 6,1” pare să fie cu doar puțin mai mic decât un iPhone 11 din prezent, care are un ecran la fel de mare. În același timp, modelul iPhone 12 Pro Max pare să fie mai mare decât un iPhone 11 Pro Max. La nivel de detalii interesante, se pare că la interior se întâmplă câteva schimbări importante. De exemplu, placa de bază ar putea fi mutată de pe partea dreaptă pe cea stângă a telefonului. Acest lucru este sugerat de slot-ul pentru cartelă de pe modelul Max. De asemenea, modelul Max are un spațiu decupat în carcasă pe partea din dreapta. Nu știm exact ce rol va avea acest decupaj. Este posibil să fie vorba despre poziționarea antenei mmWave. Alte zvonuri ar sugera că este vorba despre un port magnetic pentru un stylus Apple Pencil. Ce nu pare a fi final în aceste machete este design-ul camerelor. De asemenea, lipsește modelul iPhone 12 Plus/Max, care ar trebui să vină tot cu ecran de 6,1”. Zvonurile din trecut vorbeau despre o cameră dublă pe iPhone 12 și iPhone 12 Max. Doar modelele Pro și Pro Max ar putea beneficia de cameră triplă. De altfel, modelele Pro ar putea beneficia și de un senzor LiDAR. Astfel, modulul de cameră ar putea avea un al patrulea obiectiv pe partea din spate. Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/cum-arata-iphone-12-19148405/

FaraUnID
Campion certificat
Conform Tweet-ului iHacktu Pro, iPhone 12 va fi anunțat pe 8 septembrie alături de o nouă generație Apple Watch, Series 6, cât și de încărcătorul wireless anunțat în urmă cu trei ani, AirPower. Acesta din urmă ar fi fost complet refăcut de către Apple și ar trebui să poată încărca trei dispozitive simultan: iPhone, Apple Watch și AirPods. În cele din urmă, în cadrul acestui eveniment, Apple ar putea prezenta și o nouă generație de iPad, probabil o versiune iPad 8 de bază sau, cum spuneau zvonurile din trecut, un iPad Air 4, cu design nou, compatibil cu tastatura Magic Keyboard. Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/cand-ar-putea-avea-loc-lansarea-iphone-12-conform-zvonurilor-19151641/

Georgi2308
Începător
Buna ziua,când vom avea oficial in magazine iPhone 12?

Salut, Georgi2308! Momentan nu avem aceasta informatie. Iti multumim pentru interesul acordat si iti recomandam sa urmaresti canalele noastre de comunicare, inclusiv pagina www.orange.ro, pentru noutati legate de lansarea modelului iPhone 12