anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[ Sugestie ] - Intrebarile care nu primesc feedback de la initiator sa fie sterse definitiv

RafaHelper
#StarMember
Salutare,
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎
In ultima perioada mi se pare ca exista foarte mult spam in comunitate, de la intrebari duplicate, intrebari din care nu intelegi nimic si intrebari la care initiatorul nu mai raspunde.
Pentru mine, acest continut a devenit spam, nu aduce valoare comunitatii si creeaza prea multa dezordine.
‏‏‎‏‏‎ ‎
Voi ce parere aveti?
‏‏‎ ‎
@Daniela si @Mihaela, se poate implementa un sistem de verificare, ca de exemplu "I'm not a robot" sau "Cat face 17 - 6 ?", inainte de a publica o noua intrebare?
18 Răspunsuri 18

FLo1
#StarMember
Nu se doreste. Si eu nu am inteles de ce, dar mi-am dat seama ca aceasta platforma este doar o zona de "party in grup" de unde Orange sa se inspire pe viitor in cresterea tarifelor sau ca o alternativa de "joaca" pentru cei care nu primesc raspuns de la angajatii retelei numarul 1.

FaraUnID
Campion certificat
Inca de prin 2019, am propus ca utilizatorii noi sa nu poate deschide topicuri in primele X saptamani sau pana in momentul in care ating un numar minim de postari. Por participa la discutii dar fara posibilitatea de a deschide topicuri noi. In acest fel evitam topicurile duplicat iar userii noi au posibilitatea sa se familiarizeze cu platforma. In afara de "feedback-ul vostru este extrem de important pentru noi" si "am trimis propunerile voastre catre departamentul abilitat" nu s-a schimbat absolut nimic. Iata ca suntem in 20-21 si avem aceeasi discutie, pentru ca reteaua numarul 1 pur si simplu nu da doi bani vechi pe feedback-ul utilizatorilor. Cel putin pe acel feedback de pe urma caruia nu iasa banu' gros!

RafaHelper
#StarMember
@FLo_1, dar ce parere ai tu, e asa cum am zis eu sau nu? @FaraUnID, cred ca ai dreptate,ca sa poti pune o intrebare ar trebui sa treci printr-o initiere, sa primesti un badge si apoi sa poti pune intrebari.

RafaHelper
#StarMember
Si totusi sa fie sterse sau nu? Pana la a dezvolta noi layere de securitate cred ca stergerea acestor intrebari ar fi o solutie mai rapida pentru a reduce spam-ul si dezordinea.

FaraUnID
Campion certificat
Nu se doreste dintr-un motiv extrem de simplu: Comunitatea este construita pe o platforma de tip software as a service (SaaS), pe nume ei Rocketfid si nu pe o platfroma de forum veritabila gen phpBB, vBulletin, MyBB, Vanilla, Flarum, Simple Machines Forum, etc. Aceste platforme de tip SaaS sunt gandite pentru programatori si orice dezvoltari / modificari / implementari / personalizari ulterioare sunt costisitoare. Iar cum reteaua numarul 1 are programatorii pe care-i stim cu totii (a se vedea rateurile din Orange Money, My Orange, Smart Home, lipsa suportului pentru software proprietar, etc), concluziile sunt evidente.

mihai_13
Maestru
eu "personal" nu cred ca este un lucru bun stergerea topicurilor la care s-a raspuns iar "clientul" nu a mai dat raspuns . in primul rand este o lipsa de bun simt din partea lui , se poate aplica o bannare daca individul nu da un feedback intr-un timp rezonabil de 7 zile sa zicem . - de ce nu sunt de acord ? deoarece eu sau voi cei care sunteti evidenti lideri pe comunitate "chiar" ne-am dat silinta sa enuntam raspunsuri pertinente si folositoare si este pacat sa se piarda aceste raspunsuri .

RafaHelper
#StarMember
@mihai_13, nu ai fost deloc atent. Vorbim de intrebari duplicate, intrebari din care nu intelegi nimic si intrebari la care initiatorul nu mai raspunde. ‏‏‎ ‎ Sa le luam pe rand: - intrebari duplicate: la acest tip de intrebari ar trebui sa folosesti butonul raporteaza, sa lasi un raspuns cu intrebarea originala sau sa treci mai departe. Daca tu alegi sa raspunzi la o intrebare duplicata e problema ta, dar nu spune ca ti-ai dat silinta. - intrebari din care nu intelegi nimic: desi nu intelegi nimic, exista utilizatori care raspund total pe langa subiect, pentru ca nu exista subiect si pentru ca nu se cer detalii si dupa 10-20 de raspunsuri afli de fapt ce a vrut autorul sa zica. - intrebari la care initiatorul nu mai raspunde: cum sa vi cu o solutie daca intrebarea nu are destule detalii si nimeni nu le ofera? Let's forget about it! ‏‏‎ ‎ Iti este mai clar acum? Sa inteleg ca sustii aceste practici?

mihai_13
Maestru
am fost foarte atent don" profesor , eu m-am referit punctual numai la intrebari la care initiatorul nu mai raspunde. in rest este ok .

Neaplicabil
Duplicatele in general am vazut ca sunt inchise, si userul redirectionat catre unul dintre cele doua thread-uri. Poate ca ulterior s-ar putea sterge cel care a fost inchis, asta daca nu cumva se sterg automat dupa o anumita perioada. In ceea ce privesc intrebarile/postarile fara cap si fara coada...nu stiu ce sa zic. Si eu cateodata stau si citesc cate un post de genul asta si ma gandesc: ce nai*a a fost in capul celui care a scris chestia asta? :)) Dar nah, intotdeauna includ in calcul faptul ca s-ar putea sa nu inteleg eu, si ii las pe ceilalti sa desluseasca misterul shaormei. :)) Ar trebui sterse imediat, de la prima postare? Eu zic ca nu. Pentru ca nu consider ca il ajuti pe cel care a postat chestia aia daca te apuci sa faci tu curatentie. E foarte enervant sa vezi ca ti-a disparut postarea fara niciun motiv. Ar ajuta, zic eu, eventual un anunt prealabil, astfel incat persoana respectiva sa isi dea ceva mai mult interes data viitoare. Daca nu se poate si nu se poate, si toate postarile urmatoare continua sa fie asa, in urma sugestiilor facute, atunci da, putem sa vorbim de un spam intentionat, si cred ca se poate trece la alte masuri. Cat despre intrebarile la care initiatorul nu mai raspunde, well, nu e obligat sa o faca. :)) Si sa-i stergem postul pentru ca nu mai poate/vrea sa posteze, nu mi se pare ok. Nu raspunde, nu raspunde. O sa ramana thread-ul in coada de peste. Asta e. De asemenea, nu cred ca implementarea de captcha-uri enervante la fiecare noua intrebare e o solutie buna pentru problema asta. Pentru ca, din cate am putut eu sa-mi dau seama, cei care posteaza sunt: 1) persoane umane (deci n-are rost sa pui un sistem anti-roboti daca cei care posteaza nu sunt roboti) si 2) suficient de capabili sa rezolve un captcha. Deci nu cred ca rezolvi nimic implementand chestia asta. Dar cu siguranta vei reusi sa scoti din sarite foarte multi utilizatori care, saracii, n-au nicio vina, care posteaza chestii utile, inteligente, frumoase, si care consider ca reprezinta majoritatea acestei comunitati.

Vio73
#StarMember
Nici eu nu cred că trebuie șterse, pentru că nu îl ajută deloc pe inițiator. Poate revine cu clarificări ulterioare și până la final se elucidează misterul. Nu cred că e bine să fim categorici, pentru că nu toată lumea stăpânește limba română bine sau pur și simplu a formulat o întrebare aiurea sau a greșit. Toți greșim și a greși e omenește! Știu că există unii colegi care o să spună altceva, dar cred că fiecare putem avea un punct de vedere, iar șicanele nu sunt nimănui de ajutor.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Salut tuturor!

Mulțumim mult pentru sugestii și opinii, le apreciem foarte mult.

 

O să iau pe rând aspectele menționate de voi:

 

Referitor la dezvoltarea de securitate există un captcha când utilizatorul își deschide cont My Orange, iar ulterior este nevoit să folosească acest cont pentru cel din comunitate. Vom discuta la IT dacă ar fi nevoie de încă un layer de securitate la adăugarea conținutului în comunitate, mulțumim pentru sugestie @rafa.helper.

 

Din ce înțeleg din întrebare sunt mai multe situații, nu doar topicurile în care inițiatorul nu revine cu feedback. O să încerc să le tratez pe fiecare în parte, dar menționez din start că fiecare situație este tratată punctual și nu se aplică o regulă pentru toate situațiile. Atunci când luăm o decizie cu privire la un topic ținem cont de mai multe aspecte printre care subiectul abordat și dacă inițiatorul este un membru nou sau nu. În mare ar fi următoarele situații:

- întrebările dublate care nu aduc informații noi sau actualizări - în funcție de subiect și dacă există deja răspunsuri atunci le închidem și anunțăm inițiatorul să continuăm discuția pe un topic existent

- întrebările dublate care nu au răspunsuri - tot în funcție de subiect sunt situații în care le ștergem și discutăm în privat cu inițiatorul și îl direcționăm către un topic existent și mai sunt situații în care le închidem (similar cu prima situație)

- întrebări unde inițiatorul nu revine cu răspuns, dar marchează un răspuns corect și complet ca soluție - pe acestea le lăsăm pentru că soluția respectivă poate ajuta și alți utilizatori care caută pe Google același subiect

- întrebări unde inițiatorul nu revine cu răspuns, dar nevoia a fost clară și am oferit noi un răspuns oficial și îl marcăm ca soluție și lăsăm întrebarea chiar dacă inițiatorul nu mai revine tocmai pentru a ajuta alți utilizatori care caută pe Google sau în comunitate

- întrebări dublate care ating subiecte puțin diferite față de cele existente sau includ modificări ulterioare, noutăți sau dezbateri adiționale - pe acelea le lăsăm

- sunt și întrebări de tip spam unde este situația menționată de arsradu, în care atenționăm inițiatorul, iar dacă revine în același fel atunci luăm alte măsuri (aceste acțiuni desigur, nu sunt vizibile în comunitate, se întâmplă în backoffice și în privat)

- întrebări în care nu se înțelege nevoia și inițiatorul nu mai revine pentru o explicație ulterioară, caz în care nu putem veni cu sfaturi și soluții - cred ca @rafa.helper la acestea te referi și în anumite situații le închidem, dar le vom analiza punctual și dacă va fi cazul le vom șterge

 

Referitor la funcționalități, ca la orice platformă sunt lucruri care pot fi dezvoltate într-un timp scurt (cum au fost subcategoriile noi create sau răspunsurile marcate ca soluție care să rămână pinned și în thread), altele care durează mai mult și sunt unele lucruri care nu se pot dezvolta deocamdată din motive tehnice sau din motive de strategie pentru că sunt luați în considerare factori precum tipul comunității, dimensiunea, gradul de maturitate și multe altele. 

 

Tot referitor la dezvoltări ulterioare, platforma de bază este RingCentral (fost Dimelo), iar funcționalitatea de gamification este furnizată de Rocketfid. Platforma este de tip SaaS precum multe alte platforme de comunități de pe piață, doar că unele funcționalități standard diferă de la o platformă la alta. Un produs de tip SaaS este de fapt un produs "la cheie" cu anumite funcționalități incluse. În funcție de planul de dezvoltare al companiei care pune la dispoziție produsul (în cazul acesta platforma de comunitate) pot apărea noi funcționalități pe parcurs sau se pot cere anumite funcționalități și acolo este demarat un întreg proces de analiză si impact. Daca o anumită funcționalitate impactează modul în care funcționează produsul, providerul este nevoit să verifice cu toți clienții dacă este o funcționalitate dorită de majoritatea, dacă nu este și nu face parte nici din planul de dezvoltare atunci acesta poate fi amânată pentru o dată ulterioară sau se pot lua alte decizii, modul de abordare diferă de la provider la provider.

 

Așa cum am menționat și pe un alt topic acum avem în vedere dezvoltarea paginației în topicuri și adăugarea de condiții suplimentare pentru setarea username-ului. Vă ținem la curent cu alte modificări pe care le vom face în platformă. Mulțumim pentru înțelegere și răbdare 🙂

Neaplicabil
Mihaela, dar daca s-ar trece comunitatea pe o platforma clasica de forum...? Asta ar rezolva din start si anumite functionalitati pe care le-am sugerat cu totii in multiple randuri. Nu se vrea? Sau de ce nu s-a implementat pana acum? Stiu ca cel mai probabil nu depinde de tine chestia asta. Intreb doar, in caz ca s-a mai discutat deja chestia asta si eram curios ce raspuns s-a primit. Pentru ca varianta curenta, cu toate ca e ok si ofera o oarecare unitate de brand si de design cu versiunea din Franta, dupa cum sunt sigur ca ai observat, si din feedback-ul nostru, si probabil si din experienta personala in folosirea platformei zi de zi, are (inca) destul de multe lipsuri. Adica e usable, nu asta e problema. Dar e inca departe de o experienta extraordinara. Cred ca e loc de mai bine. 🙂 Dar atata timp cat depindem de unii si de altii...lucrurile se misca incet sau deloc. Multumim frumos de raspuns. 🙂 Eu unul apreciez foarte mult cand vad genul asta de transparenta in comunicare. Macar nu ramanem cu senzatia ca nu ne asculta nimeni sau ca nu-i pasa nimanui. Asa ca, din partea mea, big like si mersi! 🙂

RafaHelper
#StarMember
Multumesc @Mihaela pentru detalii. Multumesc tuturor pentru ca v-ati exprimat parerea, pentru mine e important sa vad ce ganditi si ce viziune aveti.

Neaplicabil
Concursul generează acest spam... să vedeți ce se limpezesc apele după 8 februarie 2021.