anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Sugestie adaugare telefon Moto M (xt1663) in lista de device-uri comptibile VoLTE

Neaplicabil
Hi guys!
Nu e tocmai o intrebare, cat mai degraba sugestie de adaugare a unui device in lista de telefoane compatibile VoLTE.
Telefonul este un Moto M (xt1663) si am observat cu dezamagire ca lipseste din lista de telefoane marcate ca si “compatibile” cu serviciul VoLTE.
Telefonul sunt destul de sigur ca este compatibil (mi-au confirmat si ceinde la Motorola). Nu exista niciun impediment de ordin hardware sau software pentru care telefonul asta sa nu mearga pe voce 4G. Doar ca nefiind adaugat in lista Orange-ului...nu ramane pe 4G cand vrei sa faci un apel de voce. Ceea ce, in functie de acoperirea din zona respectiva, poate face diferenta intre a avea un apel cristal si a se intrerupe la fiecare cuvant.
Ma ofer sa testez functionalitatea lui, daca baietii de la tehnic nu au modelul asta la indemana si daca este cineva binevoitor sa activeze serviciul pe IMEI-ul meu, pentru teste.
Ce ziceti? S-ar putea face asa ceva? Cand eram la Vodafone nu puteam sa folosesc serviciul asta pentru ca ei nu au VoLTE. Am trecut la Orange, si acum nu pot sa-l folosesc pentru ca nu e activat pe partea Orange. 😞
1 Soluţie acceptată‚

Razvan
#StarMember
Trebuie ca producătorul telefonului sa pună în soft setările Volte ale ORO. Unii au mai activat la digi, după ce au rootat telefonul și au ales un profil Volte compatibil, din alte țări exotice.

Vizualizare soluţie în postul original

73 Răspunsuri 73

Neaplicabil
Da. In general, da. 🙂 Si ma asteptam ca telefonul meu sa nu aiba suport pentru asta si din cauza ca nu e prezent in oferta. Curiozitatea mea era: 1. cum s-ar putea adauga acel suport? Printr-un soft customizat, comandat de Orange. 2. de ce unele modele din oferta nu au venit deja cu acel soft customizat si cu suport pentru VoLTE? Pentru ca nu sunt foarte populare, si nu s-a considerat ca ar fi o decizie foarte buna de marketing. Greu de zis daca modelele viitoare de la Motorola vor avea sau nu suport. Presupun ca depinde cat de bine se vor vinde modelele existente. Acuma...problema e ca, din moment ca modelele alea nu au suport de VoLTE (pentru mine, asta e un aspect de luat in calcul in momentul achizitiei, dar nu suficient de important cat sa-mi iau chiar orice) nici nu stiu cata vanzare o sa aiba cu ele... Dar presupun ca o sa vedem pe parcurs. 🙂

Razvan
#StarMember
Trebuie ca producătorul telefonului sa pună în soft setările Volte ale ORO. Unii au mai activat la digi, după ce au rootat telefonul și au ales un profil Volte compatibil, din alte țări exotice.

Vio73
#StarMember
Dacă ei nu pun setările, nici Orange nu poate să ofere serviciul respectiv. Acum cine știe cum stă treaba, pentru că fiecare trebuie să-și aducă propria contribuție. Dar este clar că nu prea există interes din partea niciuneia dintre părți!

teacher_
#StarMember
Eu nu înțeleg de ce nici Nokia nu este in lista VoLTE.... De la Nokia 6.1 in sus sunt chiar telefoane super interesante.

Neaplicabil
Dupa cum am zis, marketing. :)) Nu conteaza cum le consideram noi. Conteaza cum le considera cei care fac comanda la producator. :)) Daca lor li se pare ca n-o sa aiba prea mare cautare, nu dau comanda de soft customizat pentru ele.

Neaplicabil
Well, dupa atatea luni si un continuu du-te vino de la Orange la Motorola si retur, am reusit sa activez VoLTE pe Moto M. Cum? Cu o aplicatie (fara acces de root) si o setare. Atat de simplu. Aplicatia e pentru procesoare MediaTek, deci nu cred ca o sa mearga pe Samsung-uri sau alte device-uri care in general folosesc Qualcomm, si se numeste MTK Engineering Mode:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.themonsterit.EngineerStarter&hl=ro. Puteti sa accesati acelasi meniu si din Dialer, folosind codul: *#*#3646633#*#* (*#*#engmode#*#*). Cu toate astea, aveti mai jos pagina de start pentru diverse tipuri de telefoane. Iar setarea cu care mi-a mers mie se gaseste in IMS -> VOLTE Setting -> CMW500 Setting. Odata activata chestia aia, telefonul si-a luat VoLTE automat, a afisat iconita de voce pe LTE si reteaua a trimis automat mesajul de confirmare corespunzator. Pentru mai multe informatii, recomand cu caldura pagina asta: http://volteromania.blogspot.com/p/3.html Iar rezultatul il puteti vedea in screenshot-urile atasate.

Neaplicabil
Ce e Ims ăla .Eu am intrat in linkul de pe Volte și am introdus codul lor pentru Xiaomi . Atât am rezolvat că am aflat că Volte e enable . In rest nimic .

Razvan
#StarMember
Ma bucur ca ai reușit sa activezi, pana la urma problema era din telefon, nicidecum din rețea.

Neaplicabil
Nu cred că am activat nimic . Arată doar 4 G in continuare .

Neaplicabil
Da, am citit si eu de acel cod de la Xiaomi. *#*#volte#*#* parca? Din pacate nu exista un asemenea cod la Motorola. Cat despre IMS, in afara de faptul ca pare sa fie un acronim pentru IP Multimedia Subsystem, unul dintre milioanele de acronime din industria asta, nici pe mine nu m-a lamurit foarte tare ce face mai exact. Pentru mai multe informatii, poate pe tine te lumineaza mai mult pagina de Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/IP_Multimedia_Subsystem Trebuie sa recunosc ca pe mine m-a luat ameteala de la prima fraza. :)) @Razvan, asa pare... Cu toate ca suportul e acolo. Adica...problema e undeva la mijloc. Suportul este in soft. Telefonul avea si inainte activat acel VoLTE provisioning in meniul de INFO (*#*#4636#*#*) si optiunea de Enhanced LTE Mode (care dupa cum zic cei de la Motorola e exact ceea ce ai nevoie pentru VoLTE) activata. Cu toate astea...no VoLTE. Nu stiu cine ar fi trebuit sa fac activarea acelui profil specific. O sa sun zilele urmatoare la Motorola, ca acuma chiar sunt curios unde s-a impotmolit treaba. De ce, cu toate ca pe partea lor, teoretic totul ar fi trebuit sa fie ok, pe partea Orange, din nou, teoretic, totul ar fi trebuit sa fie ok, si cu toate astea eu n-aveam VoLTE. :)) N-ai idee cat ma bucur ca am rezolvat chestia asta!! Nu ma gandeam ca e posibil. :)) Pai in cazul asta, inseamna ca si alte modele de Motorola care sunt acum in oferta Orange ar putea beneficia de VoLTE (daca nu au deja), presupunand ca au tot un MTK. Stii ce n-am reusit sa gasesc? Si din cate am inteles, nimeni n-a reusit pana acum sa activeze chestia asta pe procesoarele astea. Voice over WiFi. Aia nu pare sa mearga. Poate are nevoie de ceva mai mult suport de la producator, poate altceva... N-am idee. Dar aia nu e asa o problema. De VoLTE aveam nevoie mai mult. 😄 Si acum in sfarsit merge!!!

Neaplicabil
Mă bucur pentru tine . Sincer . Nu am înțeles cum ai făcut dar mă bucur că a mers.

Neaplicabil
:))) Pe scurt, am descarcat si instalat o aplicatie si am schimbat profilul de volte din ea, de pe default, pe acel CMW500, care sa fiu albastru daca stiu ce vrea sa insemne. Dar cam atat. Restul se pare ca era deja setat. Ah, si ceea ce e cel mai tare e ca nici macar nu trebuie sa pastrezi aplicatia instalata! :)) Ai activat minunea, dupa care poti sa dezinstalezi linistit aplicatia.

Razvan
#StarMember
@arsradu, vo-wifi nu iti merge pentru ca acest telefon nu a fost testat oficial de catre Orange, Volte este o chestie mai generala si poate merge si cu un alt profil compatibil. Dupa ce ai activat volte, incearca sa trimiti sms, e posibil sa mearga instant, sau sa intarzie ceva sau sa nu plece, încercând sa-l trimita prin IP, cum au implementat cei de la Vodafone.

Neaplicabil
Da, ai dreptate. SMS-urile nu se mai trimit deloc acum... Ai idee de vreo solutie? @Razvan, nevermind. Era de la mine. 🙂 Cand m-am jucat prin setarile meniului aluia de INFO, am sters din greseala numarul centrului de mesaje (SMSC). :))) Asa ca nu mai trimitea mesaje deloc, nici pe 3G. Am pus la loc centrul de mesaje si acum se trimit instant, chiar si cu VoLTE activat.

Razvan
#StarMember
Super, bravo. Ma bucur ca l-ai făcut să funcționeze.