anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

1,2,3 Orange: Activitatea ta Orange în 123 de zile

FLo1
#StarMember

Această propunere vine în ideea implementării unei secțiuni în cadrul MyOrange (web sau app) pentru ca utilizatorul de abonament sau prepay să aibă o vedere de ansamblu asupra utilizării rezonabile a resurselor în ultimile 123 de zile.

Astfel, precum știți deja, situația privind resursele disponibile/consumate poate fi accesată conform exemplului de mai jos:

FLo1_0-1680504469432.png

Însă, pentru cei care sunt în roaming o perioadă mai îndelungată de timp, sau care circulă des în roaming, consider că ar fi utilă o secțiune în interfața MyOrange  astfel încât clientul (utilizator) să fie informat la momentul PREZENT despre situația consumului realizat în ultimile 123 de zile, pentru a știi ce tip de reîncărcare să aplice ulterior / la nevoie. Astfel, deși mai mult sub forma unei machete, imaginea de mai jos se dorește o sugestie de implementare a acestei situații confuză pentru mulți, neclară în particular și doar teoretică în general.

FLo1_3-1680505813226.png

Astfel, într-o secțiune distinctă, de tipul ”1,2,3 Orange”, se poate prezenta atât procentual cât și cantitativ, cu detalii sau cumulat, situația consumului realizat pe cont în ultimile 123 de zile astfel încât clientul să dețină o informație clară asupra situației contului. Va știi în acest fel: dacă reîncărcarea următoare va fi cu extra-opțiune sau credit, cu volum de date mai mare sau mic, cu credit mai mult sau mai puțin... etc.

De asemenea există și o trimitere (oricând la îndemână) către prevederile Politicii de utilizare rezonabilă a resurselor în roaming,  în perioada celor 123 de zile.

Ideea se poate dezvolta mai mult, dar interesează la acest moment gradul de posibilitate și implementare de către dezvoltatorii aplicației a unei astfel de informații în cadrul aplicației MyOrange.

PS: Orice comentarii sunt binevenite.

 

 

 

 

 

 

1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator

@FLo1, mulțumim foarte mult pentru sugestie! A ajuns deja la colegii noștri 👌.

Vizualizare soluţie în postul original

6 Răspunsuri 6

DanielaH
Moderator

@FLo1, mulțumim foarte mult pentru sugestie! A ajuns deja la colegii noștri 👌.

FLo1
#StarMember

Ca idee: Am ales MyOrange întrucât oricum există o situație (desfășurătorul) a utilizării resurselor (cel puțin pentru ultimile 4 luni), deci o integrare a unei ”ferestre” în MyOrange (atât WEB cât și APP) mi se pare cea mai simplă, la îndemână și abordabilă situație. 

FLo1
#StarMember

De asemenea, o repartizare a resurselor utilizate poate fi și sub forma ”barelor” (vezi foto), cu mențiunea de a marca (menționa) inclusiv cantitativ volumul cumulat aferent fiecărui tip de resursă folosită.

FLo1_0-1680520357542.png

De asemenea, acestea se pot defalca (dacă e cazul pot ilustra pentru a înțelege mai concret) în resurse din EO/abonament sau din credit. Mai sus e cazul prezentat fără resurse din CREDIT.

 

Pololică
#StarMember

Desi nu am o problema cu graficele, as recomanda sa se dezbata pe toate fetele modificarea (am o curiozitate macabra asupra celor care interaba: de ce este portocaliu si nu galben sau de ce nu merge sa fiu sunat, desi am semnal, de ce, de ce, de ce...). Din pacate, nu avem o forma unanim acceptata de toti utilizatorii (unii nu vor intelege cifrele, altii nu vor intelege graficele, altii nu vor intelege... de ce trebuie sa mai apara inca un rand de informatii).

PS: nu ii iau in calcul pe cei care nu inteleg RLAH (nu ma leg de pesoane anume, ci nu s-a explicat/inteles conceptul de vizita prin UE si roamingul permanent nu este sustinut de CE).

@Pololică: dacă e referitor la culorile ultimului grafic.... au fost aleatoare, pentru a nu fi în alb și negru. Cât privește teoria graficelor scriu cele observate: "pălmașii obosiți" vor putea descifra text, însă mințile luminate, pentru a înțelege despre ce e vorba, vor avea nevoie de un grafic aferent informației cifrate cu numere. Altfel vor citi fără să înțeleagă. 

Stiu, de asta am si zis ca ar fi bine sa se invarta pe toate partile cum este mai simplu de transpus informatia. Poate pentru 100 de persoane nu este greu de citit informatia (grafic sau cifre), dar pentru 5 care nu inteleg "valoarea este de la ..." va fi putin de munca (simplificat "enuntarea" informatiei).

Caz concret:

  • la Digi arata volumul de date (atat la mobil, cat si la internetul fix: X GB consumati)
  • la Orange arata volumul de date ramas (nu stiu la fix, dar la mobil asa arata: X GB ramasi)

Dupa cum vezi, informatia este afisata invers (la unul consum, la altul ramas), dar concluzia este aceeasi. Si la Orange exista si grafic (acel cerculet care inconjoara cantitatea ramasa), si valoric (cifra ramasa). Mie imi este simplu sa interpretez, dar ma gandesc ca o versiune Beta a aplicatiei ar putea genera informatii privind subiectul.