la 26-06-2021 01:04 PM
Deși Windows 11 este livrat ca și actualizare gratuită pentru utilizatorii de Windows 10, mulți dintre aceștia ar putea descoperi că PC-urile folosite pur și simplu nu sunt compatibile cu noul OS, Microsoft solicitând prezența unor tehnologii avansate de securitate, pe care le-a inclus pe lista cu cerințele minime de sistem.
Astfel, noua versiune de Windows solicită prezența unui modul TPM cel puțin din generația 2.0, respectiv o versiune de BIOS compatibilă cu tehnologia UEFI Secure Boot. Ambele tehnologii au rolul de a spori securitatea Windows, făcând mult mai dificilă infiltrarea aplicațiilor de tip malware/ransomware, respectiv accesarea/modificarea cheilor de securitate sau alte elemente securizate ale sistemului de operare. Deși Windows 10 suportă tehnologia TPM de mai mulți ani, Microsoft nu a făcut din aceasta o cerință obligatorie, până acum.
Windows 11 va funcționa doar cu procesoare Intel Core 8th Gen sau mai noi, chipseturi din familia Apollo Lake și versiuni recente de procesoare Pentium și Celeron. Dacă ai un sistem AMD, atunci acesta trebuie să fie din familia Ryzen sau EPYC de generație a doua.
Restricțiile impuse de Microsoft blochează astfel accesul la milioane de dispozitive Windows 10, care pur și simplu nu vor putea fi actualizate la Windows 11. Chiar și dispozitive create de Microsoft, precum cele din gama Surface Studio 2 (încă vândute la prețul de 3499 dolari), nu beneficiază de suport complet pentru Windows 11.
Windows 11 – lista procesoarelor suportate (AMD și Intel):
Pe langa faptul ca Windows 11 nu va funcționa cu PC-uri mai vechi de 5-7 ani, cerințele minime de sistem sunt:
În Windows 11 vor fi disponibile o serie de funcții pe care le-am văzut prima dată pe consolele Xbox Series X și S. Noul sistem de operare include tehnologia auto-HDR, care va face upgrade automat la lumina și culorile din jocuri la HDR, dacă sistemul pe care rulează jocul suportă acest lucru.
Peste 1.000 de titluri vor oferi suport pentru auto-HDR, potrivit lui Sarah Bond, vicepreședinte în cadrul Xbox. Exemple sunt: Age of Empires: Definitive Edition, Rocket League, DayZ sau Doom 64.
Jocurile vor porni mai repede în Windows 11, potrivit Microsoft. Unele resurse vor fi încărcate direct prin GPU, fără a mai necesita folosirea procesorului computerului.
Windows 11 va integra serviciul de streaming de jocuri xCloud în aplicația Xbox App. Astfel, utilizatorii vor putea rula jocuri pretențioase pe orice PC care suportă sistemul de operare. Aplicația va include și serviciul Xbox Game Pass.
Potrivit lui Panos Panay, managerul de produs șef din cadrul Microsoft, Windows 11 va oferi performanțe semnificativ mai bune în jocuri și nu numai. Computerele vor reveni din modul Sleep mai repede, browserele vor fi mai rapide, la fel și instalările de actualizări software.
Astfel, pe dispozitivele de generație mai veche care nu sunt oficial suportate va fi afișat un mesaj de avertizare, informând că instalarea sau upgrade-ul la Windows 11 nu este recomandat pentru dispozitivul respectiv.
Deși procesul de instalare ar putea să nu fie blocat pentru toate dispozitivele nesuportate oficial, nu este clar cum anume va fi afectată funcționalitatea sistemului de operare.
Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/windows-11-este-gra...
Este de la sine inteles faptul ca utilizatorul trebuie sa detina un Windows 10 licentiat pentru a beneficia de acest upgrade gratuit. Asta pe langa cerintele minimie hardware si cele de securitate impuse de Microsoft.
la 26-06-2021 01:25 PM
la 26-06-2021 01:59 PM
la 26-06-2021 03:46 PM
la 29-06-2021 02:18 PM
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor