anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Case/ dispozitive inteligente

Vrajitoarea
Cunoscător
Ce anume controlati/ monitorizati cu ajutorul telefonului si ce aplicatii utilizati in acest sens - de ex. televizor, jaluzele, masina de spalat, frigider, aspirator, becuri, prize, senzori, interfon, aer conditionat, termostat etc. Functioneaza asa cum v-ati asteptat?
20 Răspunsuri 20

DanielaH
Moderator
Am primit de curând un bec inteligent și sunt mai mult decât încântată de el. Îl controlez cu aplicația Tellur Smart. Pe lângă faptul că pot regla intensitatea luminii din telefon sau chiar cu comandă vocală, mă fascinează programul prin care pot schimba culoarea și nuanța luminii. Cu siguranță îmi voi cumpăra în viitor și alte astfel de becuri. Mai folosesc aplicația Home Whiz pentru controlul mașinii de spălat si telefonul drept telecomandă pentru televizor. Voi?

Miha_Z
#StarMember
Eu nu monitorizez nimic prin intermediul telefonului. Nu am un apartament "inteligent" :)) Imi place sa trag singura jaluzelele, sa pornesc singura masina de spalat si sa folosesc telecomenzile pt deschiderea televizoarelor si a aparatului de aer conditionat. Poate ca tehnologia ne face viata putin mai usoara, sau asa vrem sa credem, dar imi place sa mai fac si lucruri "pe stil vechi". 😉

Vio73
#StarMember
Din când în când televizorul, dar mai mult de distracție.

svetalex
Senior certificat
Și eu doar televizorul cel nou 🙂 uneori. În rest nu am o "casă inteligentă". Îmi doresc să îmi achiziționez un aspirator cu mop, dar nu am deocamdată buget pentru el

Vrajitoarea
Cunoscător
Recunosc ca si eu doar televizorul uneori, iar aspiratorul desi l-am setat si de pe telefon, de obicei il pornesc direct de la buton ... dar stiu ca altii sunt mult mai tehnici decat mine asa ca mai astept pareri 🙂

Razvan
#StarMember
Pe telefon am instalat aplicația telecomandă și am salvat setările la TV, aer condiționat acasă și la serviciu (am folosit mai mult timp, până am făcut rost de baterii la telecomanda originală), în rest totul manual ca este mai în siguranță.

Romeo_
Senior certificat
Eu sunt pe stilul clasic,nu folosesc de frica sa nu devin prea lenes si comod ;)))

teacher_
#StarMember
Eu controlez doar televizorul cu telefonul, am văzut că am aplicație Smart remote și chiar îmi place, că nu trebuie sa port grija telecomenzii :))

Vrajitoarea
Cunoscător
@Romeo Nu cred ca din asta se devine prea lenes si comod :))

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Pot spune că sunt la început în această arie 🙂 deocamdată am un bec inteligent și gadget-ul Google Home Mini. Aș vrea să mai cumpăr câteva astfel de becuri, sunt foarte utile și mă mai gândeam la un aer condiționat și un aparat de cafea, pe care să le controlez direct din telefon sau cu ajutorul Google Home.

Ascary
Campion certificat
Mihaela nu poti controla expresorul de cafea prin Google Home direct. Iti mai trebuie o priza inteligenta (au la orange si-s foarte ieftine si foarte bune) pe care o legi wireless la Google Home si din aplicatie o setezi cand sa-ti porneasca expresorul (sa nu uiti sa pui cafea :)) ). ________________________________________________ Sunt pasionat de tot ce ticaie si are leduri. Vin din epoca in care in satul meu natal exista un singur telefon cu manivela la primarie,deci ca sa intelegeti am cam trecut prin toate. Era o vorba pe site-urile de specialitate,tehnologia mi-a mancat viata si... banii :))) Insa dupa familie si natura,e tot ce iubesc mai mult. Singurul regret care-l voi avea cand imi voi simti sfarsitul este ca nu voi mai sti cum evolueaza lucrurile tehnologice,de aceea imi educ fetita in spiritul tehnologic ca sa traiesc prin ea pe mai departe :))) Acum in era wireless lucrurile au devenit atat de simple incat sunt plictisitoare uneori. Ciocanul de lipit e piesa de muzeu,bormasina la fel. Tot ce iti trebuie este un device capabil,laptopt,tableta,telefon...cu cat mai mobil cu atat mai bine. Aplicatiile intregesc aspectul si nu ne ramane decat sa avem destui bani ca sa ne achizitionam lucruri IoT.Din pacate si deocamdata acestea sunt destul de scumpute dar sunt sigur ca in viitor se vor ieftini. Fac economii si renunt uneori la multe lucruri pentru a-mi hrani pasiunea. Casuta mea bubuie de tehnologie. Nu prea mai am lucruri cu leduri prin casa care sa nu fie legate la un hub ceva si care sa nu fie legate si ele la un device mobil. Am mai vorbit despre ele si pe alte topicuri IoT si am sa onorez si acest topic cu lucrusoarele mele.La un hub SmartThings Samsung am legata in primul rand siguranta casei:senzori de inundatie,de fum,lde efractie,de miscare,becurile inteligente,prizele wireless,centrala electrica si senzorii de usi si ferestre. In marea lor majoritate acestia i-am achizitionat de la Orange. Fiindca deocamdata in Romania nu prea exista educatia asta IoT,Orange face mari reduceri in anumite perioade,BF etc si atunci sunt cu ochii pe ele si comand cu sacosa :))). Multe din electrocasnice nu au nevoie de huburi (desi se pot conecta si prin ele) si se leaga direct cu telefonul mobil sau tableta.Aici am sa enumar,televizorul,frigiderul,masina de spalat rufe,hota de la aragaz sau modulul storurilor. Camerele de supraveghere le am legate unele prin huburi dedicate sau direct prin aplicatii cum sunt IoTeocam-urile sau Nest-urile Google. Device-urile la care sunt legate toate acestea sunt telefonul meu Note 9 si o tableta (bijuteria mea preferata) Microsoft Surface Pro. Cand plec parca mi-as lua casa cu mine,asa am senzatia :)) Oricum,mai vorbim,topicul abia s-a deschis :))

imch
Cunoscător certificat
Pe langa Ascary eu sunt mic copil, sau mai bine zis discipol care invata de la maestru (spun asta pentru ca, pe un alt topic, m-a sfatuit ce termostat pentru centrala sa-mi iau si a fost geniala sugestia). Casa mea este departe de a fi super-tehnologizata, dar ne distram si noi cu cateva gadget-uri. Termostat, prize, becuri, Google Home,TV-uri smart (bine, pluralul vine de la 2, nu va imaginati ca e cate unul in fiecare camera), aer conditionat. Copiii sunt incantati sa foloseasca din ce in ce mai des aceste facilitati si uneori se descurca mai bine cu exploatarea acestora (vezi postarea mea disperata cu cautarea device-ului pentru ca puradelul isi cauta el telefonul prin Google Home iar eu habar nu aveam ca stie sa faca asta). Avem in plan ceva senzori diversi (inundatie, efractie, etc) si, evident, un hub care sa-i gestioneze, avem in plan ceva gadget-uri pentru gradina si udarea acesteia (acum pe gadget il cheama Cornel). O curiozitate am si eu: ce face un frigider conectat la internet???

TheSpecialist
Maestru
Pai sa vedem.... Începem cu ce e mai important : monitorizarea casei per ansamblu o fac din telefon. Am 2 aplicații pt fiecare din cele 2 sisteme de supraveghere video. Apoi mai controlez și monitorizez din telefon aerul condiționat, frigiderul. Și drona a venit cu o aplicație dedicata pt telefon. Mai am vreo 2 prize inteligente și o stație meteo care e plina de senzori pt interior/exterior. Ar mai fi sistemul de irigare care este full automat, știe el cand trebuie sa pornească (senzori în sol pt umiditate, senzori de ploaie) și bineînțeles sa nu o uitam pe Alma, chow-chow-ul nostru care dispune de o adapatoare automata. @imch, treaba cu frigiderul este foarte smechera, cum a zis și @Flo_1, mai ales ca eu am un router 4G pus pe o priza cu ups și chiar dacă rămân fără curent în casa pot încă sa controlez și camerele video ( care sunt tot prin ups) și "vad' și frigiderul dacă e ok.

FLo1
#StarMember
@imch: PAi de exemplu un "frigider conectat la internet" te-ar putea intoarce din drum cu mesajul "Uitucule, intoarce-te si inchide-mi usa! Ma incalzesc ...de tot" 🙂 Ar putea si unele setari de freeze / unfreeze.... dar nu prea au rost de la distanta; dar de asemenea incazul unei caderi de tensiune (daca mai ai si conexiune la net acasa) ar putea sa-ti transmita mesaj de genul "lipsa tensiune! Ma dezghet de tot!" :) . Eu inca nu sunt super tehnologizat. Jucarelele prefer sa mi le controlez dupa moda veche. Chiar si TV-ul nu sunt super innebunit dupa o telecomanda din telefon, desi as putea. Singura exceptie de la distanta: monitorizarea de oriunde a retelei de internet de acasa, care include si un sistem din 4 IP-camuri. In rest altceva nu am avut nevoie... pentru moment ca sa controlez de la distanta. Eventual pentru un sistem de irigare as fi tentat sa dotez gradina, dar cum la terasa blocului nu este necesara irigarea... investitia e in stand by.