anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Relationare Orange Money cu Biroul de Credit

mihaistan55
Începător
Buna seara,
Daca doresc sa accesez serviciile Orange Money inclusiv sa aplic pentru un card de credit asociat, criteriile de eligibilitate sunt legate de raportarile in Biroul de Credit sau interogarea se face doar in baza ANAF?
Multumesc
14 Răspunsuri 14

teacher_
#StarMember
Salut! Având în vedere că trebuie să semnezi un acord privind prelucrarea datelor în biroul de credit, mă gândesc că eligibilitatea este data de raportarea la dânșii.

delfinas
#StarMember
Se face interogare la ANAF: Pentru a avea un card Orange Money, trebuie: " - să ai între 22 și 75 de ani - Minimum 3 luni de vechime la actualul angajator. Dacă ai o vechime mai mică de 3 luni la actualul angajator, este necesar să ai minimum 12 luni vechime în muncă, conform interogării în baza ANAF. - Venit net minimum din salariu de 1.600 lei sau din pensie de 1.000 lei. Poți primi credit până la 60.000 lei, în limita a maximum 3 venituri lunare nete." DETALII: https://www.orange.ro/money/card-credit/ https://comunitate.orange.ro/questions/2159026-beneficia-creditul-my-reserve-biroul-credit

teacher_
#StarMember
@delfinas, pe lângă ANAF, este un birou de credite, in care poți apărea pe o listă neagră, fara legătură cu ANAF-ul. La ANAF apar datoriile la bugetul de stat, cele de la bănci (credite neplătite de exemplu) nu vor apărea niciodată la ANAF. Biroul de credite urmărește exact asta, adică persoanele de rea credință care nu își plătesc ratele sau creditele sa nu poată să își facă altele. Atașez și prima pagina din acel acord de care spuneam.

Razvan
#StarMember
Salutare! Interogarea se face în 2 pași: prima dată la ANAF să vadă dacă ești eligibil pentru credit My Reserve, prin verificarea veniturilor declarate și al doilea pas la Biroul de credit ca să vadă dacă ești client bun/rău platnic. Dacă știi ca ești în regulă cu Biroul de credit, interogarea la ANAF este doar o simplă formalitate prin completarea unei declarații. Dacă sistemul ANAF este blocat, sau dă eroare este necesar să aduci o adeverință de salariu de la angajatorul tău actual pe ultimele 3/6 luni. Succes!

delfinas
#StarMember
Teacher, crede-ma, stiu f bine ce e biroul de credite, dar se pare ca, in timp, tu ti-ai schimbat parerea. Iata ce scriai acum 2 ani: "Salut. Orange Money este IFN adica insitutie Financiara Nebancara, iar conditiile de eligibilitate pentru creditul My reserve sunt urmatoarele : clienți persoane fizice cu rezidență fiscală în România, cu vârsta de peste 18 ani, venit net lunar de minimum 400 lei și cu vechime minimă de o lună raportată la ANAF, la actualul loc de muncă... Pe scurt, se poate sa iei un credit my reserve chiar daca ai restanta in alta parte." DETALII: https://comunitate.orange.ro/questions/2159026-beneficia-creditul-my-reserve-biroul-credit

teacher_
#StarMember
Da, sa ai restante e una, și să nu plătești e alta 🙂 Restanță înseamnă că ești în urmă cu plata, dar nu ești persoana de rea credință. Aveam și eu o lună restanță la plata cheltuielilor, dar am un vecin care nu a plătit de 1 an nimic, așa că i-au tăiat tot. Vezi diferența? Între timp, creditul my Reserve nu se mai acorda. Deci na....ce sa zic

delfinas
#StarMember
Restanța e tot o neplata la timp, chiar daca nu e cu rea-credinta. Eu am girat pt cineva care nu a mai plătit și am fost eu executată și am avut popriri. Nu a fost rea credință, cu eforturi am dus plata la capăt. Am figurat în biroul de credite niste ani, așa că știu bine cum e situația. Da, My Reserve nu mai există, s a transformat în card de credit, cum a specificat și DanielaH, deci cred că au rămas cam aceleași condiții pe care le-ai scris tu acum 2 ani, unde nu se specifica nimic de BC. Cum ai scris și tu, e un IFN, n'est pas? A, că așa ar fi normal, sa se interogheze și BC înaintea acordării unui credit, e altceva. Trebuie verificate credibilitatea și bonitatea clientului, așa ar face orice entitate care acorda un împrumut, ca să fie cât de cât sigură că-și recuperează împrumutul. Numai că pe site nu se specifică nimic de BC, ci doar de ANAF. Vezi diferența?

teacher_
#StarMember
Da, ai perfecta dreptate. Ideea este ca noi avem o discuție aici intensă, iar domnul inițiator nu se sfieste sa ne dea câteva detalii suplimentare, si ceva îmi spune că nici nu o va face 🙂 așa că, in analele conversațiilor din comunitate, răspunsurile noastre la acest topic nici nu vor conta. :))

delfinas
#StarMember
Da, pt inițiator poate a fost o întrebare fără miză, dar experiențele și explicațiile noastre poate ii ajută pe alții. De la o pățită: nu girați și nu va întindeți mai mult decât vă e plapuma! Mai ales în vremurile astea...și vor veni și mai și ...

Razvan
#StarMember
Cu giratul am auzit și eu fel și fel de povești, așa că îți dau dreptate.

svetalex
Senior certificat
Salut! Se face și interogare/raportare la Biroul de credite având în vedere că trebuie să completezi și să semnezi documentul „Informare referitoare la prelucrarea datelor personale in Sistemul Biroului de Credit” (documentul este disponibil acesând link-ul: https://www.orange.ro/money/assets/pdf/informare-referitoare-la-prelucrarea-datelor-personale-in-sistemul-birou.pdf) Detalii: https://www.orange.ro/help/cum-sunt-prelucrate-datele-cu-caracter-personal-in-sistemul-biroul-de-credit-15488

delfinas
#StarMember
@svetalex, multumim pt lamurire! Ar trebui ca si aceasta informatie sa se regaseasca pe pagina principala a OM, sectiunea "card de credit", alaturi de partea cu interogarea la ANAF.

svetalex
Senior certificat
@delfinas documentul „Informare referitoare la prelucrarea datelor personale in Sistemul Biroului de Credit” apare la un moment dat pe fluxul de accesare al cardului de credit. Orange fiind un IFN (ca majoritatea IFN-urilor) are condiții mai „lejere” pe partea de BC, dar asta nu înseamnă că nu își dorec clienți „fără pată” :) Probabil că nu apar informații în pagina de prezentare a produsului pentru că există un FICO scor minim acceptat și un anumit număr de raportări de restanțe acceptate.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Salut tuturor. I-am întrebat pe colegi și ne-au spus că interogările se fac atât la ANAF, cât și la Biroul de Credite. Venitul trebuie să fie raportat la ANAF (și actualizat) și să fie de min. 1600 de lei net. În Biroul de Credite trebuie să existe un istoric bun al clientului, altfel aceștia pot respinge o cerere.