anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum pot face plăți cu telefonul sau ceasul prin Orange Money?

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Pentru că au fost mai multe astfel de întrebări în Comunitate, ne-am gândit să dedicăm un topic special acestui subiect, în care să oferim mai multe detalii despre plățile cu telefonul și cu ceasul.

 

Pentru plata cu telefonul se procedează în felul următor:

  • Pentru telefoanele cu Android cu funcție NFC: descarci aplicația Orange Pay pentru plăți mobile NFC din Google Play și urmezi pașii din aplicație pentru adăugarea cardului Orange Money. Pașii includ și verificarea cardului prin parola primită pe SMS. În aplicaƫia Orange Pay (pentru telefoanele Android cu functie NFC) pot fi adăugate doar carduri emise de Orange Money.

 

  • Pentru telefoanele iPhone (model 6 sau ulterior): adaugi cardul Orange Money în aplicația Wallet Apple (este instalată deja pe telefon), selectând “+” din colțul dreapta sus. Pașii din aplicație includ și verificarea cardului prin parola primită pe SMS.

 

Pentru plata cu ceasul, în funcție de smartwatch-ul pe care îl ai, descarci pe telefon aplicațiile Fitbit sau Garmin din Google Play sau Apple Store și adaugi cardul în aplicația respectivă. Pașii în aplicație includ și verificarea cardului prin parola primită pe SMS. Pentru Apple Watch adaugi cardul în Apple Wallet, te autentifici și plătești la orice POS contactless.

În acest moment se pot face plăți prin cardurile Orange Money doar cu cele trei mărci de ceasuri compatibile NFC: Apple, Fitbit sau Garmin.

Se poate plăti cu Orange Pay/ Apple Pay/ Fitbit Pay sau Garmin Pay la orice terminal contactless din lume, care acceptă carduri Visa.

 

Pentru a face o plată cu telefonul sau cu ceasul, nu este necesara deschiderea aplicației:

  • cu telefonul: este suficientă deblocarea ecranului telefonului prin codul telefonului/ amprentă/ face ID
  • cu ceasul: după activarea plății cu cardul Orange Money pe ceasul Apple (toate modelele) sau Fitbit/ Garmin compatibile NFC, se poate plăti doar introducând codul de securitate al ceasului  

 

Când se face plata cu telefonul sau cu ceasul nu este necesară introducerea codului PIN. Indiferent de suma tranzacției, autentificarea se face în telefon (prin cod de deblocare ecran, amprenta sau face ID) sau ceas (prin cod de securitate al ceasului). Soluția este foarte sigură și comunicarea cu POS-ul din magazine este criptată.

După efectuarea fiecărei tranzacții, Orange Money trimite notificări gratuite prin SMS. Acestea includ atât detaliile tranzacției, cât și soldul rămas.

Toate detaliile tranzacțiilor prin card, indiferent prin ce canal sunt făcute (card fizic, card virtual, Orange Pay, Fitbit Pay, Apple Pay sau Garmin Pay) se pot vedea în aplicația Orange Money.

În cazul în care pierdeți telefonul sau ceasul pe care aveți instalată una dintre aplicațiile de plată Orange Pay, Apple Wallet, Fitbit, Garmin, nu trebuie să vă faceți griji. Telefonul sau ceasul necesită neapărat autentificarea, deci datele cardului nu vor putea fi utilizate.

 

Vă invităm și pe voi să completați aceste informații din experiențele voastre.

P.S. dacă nu știți cum să verificați dacă telefonul vostru are sau nu funcția NFC, aveți aici un articol cu toți pașii pe care trebuie să-i parcurgeți https://www.orange.ro/help/articole/ce-este-nfc-si-cum-il-folosim

8 Răspunsuri 8

Vio73
#StarMember
Fac deja plăti cu ajutorul telefonului de ceva timp, prin intermediul aplicației Orange Pay. Într-adevăr, trebuie unele parole de autentificare, dar este relativ simplu și destul de interesant.

And04
Senior
Multumim pentru informatiile utile! 🙂

Ascary
Campion certificat
Ce parole iti trebuie Vio la plata cu telefonul?!! ____________________ Mihaela,tot intrebam de un an pe comunitate,cand se vor putea face plati si cu ceasurile Samsung dar vad ca nu primim nici un raspuns.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@Ascary deocamdată nu avem informații despre plata cu ceasurile Samsung, când avem noutăți vă anunțăm 🙂

Vio73
#StarMember
@Ascary, Eu am user și parolă la plata cu Orange Pay, iar parola o inițiez înainte de plata cu telefonul. La asta mă refeream:

Ascary
Campion certificat
Pai e inutil Vio. Lasa plata by default cu Orange Pay. Iar plata o faci doar deblocand telefonul,cum il ai tu setat,cu amprenta,iris,face recognition ,PIN. Aplicatia Orange Pay (Orange Money) oricum nu permite ca telefonul sa nu aiba o metoda de deblocare,asa ca securitate exista. Ma gandesc ca ti-ar fi mai usor decat sa intri de fiecare data in Orange Pay si mai comod evident 🙂

Vio73
#StarMember
Nu am știut că merge și așa. O să încerc și varianta aceasta. Mulțumesc mult!

Ascary
Campion certificat
Cu placere Vio 🙂