anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Acte necesare pentru un credit Orange Money

Ascary
Campion certificat
Am făcut o programare in Orange shop pentru acordarea unui credit de 10.000 lei prin Orange Money. Cu ce acte trebuie să mă prezint la Orangeshop?
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator
Singurul document necesar este actul de identitate. Restul de documente sunt puse la dispoziție de Orange, in procesul de acordare credit.

Vizualizare soluţie în postul original

15 Răspunsuri 15

Jay
Campion certificat
Pe bune? Orange acorda credite? Eu n-am auzit pana acum despre asta :O.. Nu am auzit sa existe Orange Money IFN..

FaraUnID
Campion certificat
Da, ofera si creditare. Din acest motiv de numeste Orange Money IFN. Acest IFN vine de la Institutie Financiara Nebancara si se traduce prin faptul ca te "rupe" la dobanda. Cred ca pana la acte trebuie consultata in amanunt lista de dobanzi si comisioane, pentru ca BNR-ul a tras mai multe semnale de alarma in privinta acestor IFN-uri si la modelul lor de business, pentru ca au fost cazuri in care aceste taxe / comisione / dobanzi practicate de IFN-uri ajungeau la un DAE (DOBANDA ANUALA EFECTIVA) si de 7000%. Pentru cine nu este foarte in tema: DOBANDA unui credit este o treaba, iar acest DAE este cu totul altceva si include toate taxele, comisioanele si dobanzile aplicate unui credit.

Ascary
Campion certificat
Jay, intra în aplicație și vezi că ai simulare credit. Apoi îți faci o programare in OrangeShop. După confirmare,aplicația îți bagă și în calendarul tau de pe telefon data și ora când sa te prezinți in Orangeshop. Orange îți generează și un cod in caz că vrei sa modifici sau sa anulezi programarea 🙂

Ascary
Campion certificat
@Fara UnId dobânda este afișată în aplicație imediat ce faci simularea. Este de aproximativ 15% la rate egale pe o perioadă de doi ani. La 10.000 de lei plătești 1500 de lei. Ratele se pot face desigur și pe perioade mai scurte. Vreau sa îmi iau un telefon dar nu vreau sa fac un abonament mare atunci aplic un credit și îmi iau telefonul la liber 🙂

Jay
Campion certificat
Am avut de-a face multi ani cu partea aceasta, de credite, pe care, dupa lupte seculare am reusit sa le inchid, pfiu.. si, in mare stiu ce inseamna ifn si dae, stiu ca ifn-urile, mai ales cele mici, te cocoseaza, dar, nu stiam ca exista deja Orange IFN, stiam doar ca exista in plan.. Nu am vazut niciun fel de reclama..

FaraUnID
Campion certificat
@Ascary Si DAE la ce valoare este pentru ca dupa cum spuneam, Dobanda este un aspect care trebuie luat in calcul, iar DAE este alt aspect caruia trebuie sa-i acorzi atentie. 15% este o dobanda enorma raportata la dobanzile practicate de bacile comerciale de la noi. Sunt banci comerciale ce au un DAE mai mic decat dobanda pacticata de Orange Money. Telefonul poate fi luat in rate pe factura Orange fara a plati alte taxe, dobanzi, comisioane. Poti iesi un pic mai ieftin daca repozitionezi abonamentul, daca ai ceva puncte OTY pe cont si daca accesezi programul Buy Back! Nu sunt eu in masura sa-ti spun ce sa faci cu banii, dar achizitia unui telefon mobil pe credit bancar este una din cele mai proaste investitii posibile, din simplul fapt ca acel telefon se devalorizeaza extrem de rapid, se poate strica accidental sau din neglijenta ta, poate fi furat, pierdut, si lista poate continua. De asemenea trebuie luat in calcul faptul ca poti ramane fara loc de munca tu sau sotia (daca esti casatorit), poti suferi un accident din care sa rezulte incapatitatea temporara sau permenenta de a lucra si (tu sau sotia), invaliditate sau chiar mai rau. Ce se intampla in acest caz? Cine va plati acel credit? Este un credit cu sau fara asigurare? Sunt unele intrebari la care trebuie sa gasesti singur un raspuns si sunt intrebari la care cosultantii Orange trebuie sa-ti ofere un raspuns clar. In urma acestor raspunsuri tu, trebuie sa pui in balanta plusurile si minusurile dupa care sa iei o decizi luand in calcul cele enumerate anterior. Un telefon mobil nu este un produs de folosinta indelungata precum un frigider, un autoturism, un aragaz, o centrala de apartament, etc si din acest motiv achizitia lui pe credit este una din cele mai proaste investitii posibile.

Vio73
#StarMember
Interesant! N-am știu că se oferă mai nou și credite, dar e foarte bine.

Razvan
#StarMember
Cele mai mari dobânzi, de tip DAE erau la Provident, acu știu ca BNR le-au impus și lor norme de aplicare și au limitat DAE, în teorie, că în practică încă își fac de cap. Dacă tot se dezbate subiectul, ar fi interesant să vedeți ce dobânzi DAE practică IFN-urile în România. https://www.bancherul.ro/stire.php?id_stire=17970&titlu=bnr-nu-a-reusit-sa-impuna-ifn_urilor-scaderea-dobanzilor-la-creditele-online

Miha_Z
#StarMember
Din data de 25.09.2017 denumirea societatii Orange Money SRL s-a schimba in Orange Money IFN SA Money IFN - S.A. In consecinta, compania operatorului telecom de origine franceza si-a schimbat si obiectul de activitate, putand efectua si intermedieri financiare, in care sunt incluse credite de consum si microcredite, precum si emiterea de carduri. In ceea ce priveste actele necesare consider ca trebuie sa ai la tine actul de identitate si o adeverinta de venit.

Romeo_
Senior certificat
Felicitari! Orange isi “mareste aria de acoperire” in afaceri 😉

DanielaH
Moderator
Singurul document necesar este actul de identitate. Restul de documente sunt puse la dispoziție de Orange, in procesul de acordare credit.

Gianni
Cunoscător certificat
Atunci cînd faci un împrumut trebuie să te gîndești foarte bine de unde îl iei pentru ce și dacă ai posibilitatea să plătești ratele lunar și fără întîrzieri. Acum sunt și credite cu dobînzi mai mici, dar, dacă ai întîrzieri cu plățile, penalizările sunt destul de mari și se poate ajunge să plătești de două ori mai mult, așa că interesați-vă bine înainte de a face acest pas. Succes.

GEORGE25
Începător
Cu actul de identitate, și multa rabdare

Micha
Începător
Daca vreau sa iau un credit de la Orange Money, am nevoie de un document din care sa ateste salariul meu, in cazul in care muncesc in MApN sau MAI? Sau noi nu ne incadram pt acest credit?