anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme internet Fibra 2000 in Timisoara

cosminmorar
Junior

Buna ziua,

Acum 3 zile mi-a fost instalat in la locatia din Timisoara un abonament Fibra 2000 si nu am reusit sa obtin viteze mai mari de 200-300 Mbps folosind testul de viteza Orange. Mentionez ca am un calculator performant cu SSD, placa retea Gigabit. Ciudat este ca viteza la upload ajunge la 900 Mbps fara probleme. Va rog ajutor!

http://fixorange.speedtestcustom.com/result/0b25e920-360e-11ee-b7d3-7f7d8886be08

14 Răspunsuri 14

Vio73
#StarMember

Salutare!

Ai testat și pe : https://www.speedtest.net/ ?

Atenție, doar pe wifi poți depăși 1 Gbps!

Eu prind cam 1700/900.

cosminmorar
Junior

Da, am testat inclusiv pe https://www.speedtest.net/ si am obtinut aceleasi rezultate. Nu inteleg de ce viteza de download e mica. Inteleg ca nu pot depasi 1Gpbs download pe portul Ethernet, dar totusi eu nu depasesc nici 300Mpbs... Un amic a incercat in Deva, avand abonamentul Fibra 1000, downloadul la el a fost de 900 mpbs, in aceeasi perioada de timp am testat si la mine.

Ai încercat și pe alt dispozitiv?

Eu sunt din Pitești!

 

cosminmorar
Junior

Am spearat ca poate dureaza mai mult timp pana cand cei de la Orange "configureaza" abonamentul, dar nu am fost notificat in acest sens si au trecut deja 3 zile.

cosminmorar
Junior

Da, am incercat, acelasi rezultat. Ce am sesizat la mine, spre deosebire de Deva, ping replay-ul la adresa 8.8.8.8 e dublu (56ms fata de 26ms la Deva)

Ai servicii de la Orange Romania sau de la Orange Romania Communications?

Orange Romania apare pe contract (Factura inca nu am primit fiind nou abonamentul).

Vio73
#StarMember

Atunci le scrii din secțiunea Contact și le explici toate aceste aspecte, poate ai noroc:

https://www.orange.ro/contact/

Oricum, mai mult ca sigur ești pe rețeaua fostului T. Încearcă să dai o resetare a routerului care bănuiesc faptul că este ZTE.

Introdu în găurica din spate o scobitoare și ține apăsat vreo 5 secunde, până se sting toate ledurile, iar după ce repornește, încearcă iar.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut Cosmin!

Din screenshot-ul tau, pare ca esti client OROC (fostul Telekom Fix). Chiar si asa, vitezele pe care le ai in momentul de fata sunt foarte mici pentru fibra. Si extrem de mici pentru fibra 2000. Upload-ul e ok. Dar download-ul e departe de ceea ce ar trebui sa fie.

Ai ceva download-uri masive in momentul asta? Ceva care sa-ti manance foarte multa banda? Daca nu...e clar ca e o problema undeva.

Ceea ce am putut observa e ca faci testul pe un server din Bucuresti. Ai incercat si ceva mai apropiat? Ai aceleasi viteze?

Client Orange

cosminmorar
Junior

Multumesc mult pentru raspunsuri. Am facut sesizare la Orange, astept sa imi raspunda. Intre timp am facut un test pe Wifi si acolo am obtinut ~700mbps/~700mbps  download/upload folosind standardul 802.1ac. Incerc sa fac rost de alte dispozitive pt test. 

Moius
Începător

Situatie aproximativ similara la mine - Timisoara, Fibra2000, abonament nou cu instalare in 16/08/2023, ZTE F660 R Wifi 6. Testele pe speedtest.net au indicat 284Mbps download pe LAN si 434 Mbps pe Wifi - am folosit in testele de Lan&Wifi laptop LenovoT14 si Dell5420, ambele capabile Wifi6 si Iphone13 ptr test wifi.
Am sunat azi la serviciul clienti unde am discutat cu o d-soara, probabil layer1 -> un ZTE reset dupa care rezultate similare la test. Singurul rezultat pozitiv a fost inregistrarea unei sesizari catre serviciul tehnic, cu termen de solutionare in 3 zile.
In concluzie, valori modeste pe LAN, ceva mai mari pe Wifi, insa departe de ce promite abonamentul.


cosminmorar
Junior

Salut! Ai descris exact cum am patit si eu. Eu am facut sesizarea, s-a inregistrat, mi s-a spus ca voi fi contactat, dar in dimineata urmatoare a sosit un mesaj SMS prin care mi se confirma solutionarea ei. Nu s-a schimbat nimic din pacate. Din motive personale a trebuie sa plec din oras si nu m-am mai putut ocupa, voi reveni cu un update cat de curand.

Moius
Începător

😂 exact asa s-a intamplat azi - sms cu sezizarea solutionata, asa ca am sunat la 300 si am reluat cu o alta domnisoara reseturi, test laptop 1, test laptop2, sa vedem daca nu sunteti limitat din placa de retea etc. Partea funny e ca am intrebat in ce a constat solutionarea sesizarii mele de ieri si, dupa un ragaz de informare, mi s-a spus ca au considerat colegii de la tehnic ca nu am echipamente care sa duca mai mult (laptopurile). Au banuit ca asta e si au inchis sesizarea.

Am acum o alta sesizare deschisa si astept cu speranta ca voi apuca sa discut cu cei de la tehnic pana la urma.

Din pacate pana acum mult focus pe a gasi explicatii pe care sa nu le pot demonta, presupuneri si dorinta transparenta de a scapa de mine…

Salut! Ai ceva noutati legata de situatie? Si eu am patit la fel. Multumesc!