anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce router de internet pe fibra optica la oroc merge mai bine decât routerul model sagecom

Anonim
Neaplicabil
 
18 Răspunsuri 18

Vio73
#StarMember

Salutare!

Mie acela mi se pare cel mai stabil, chiar dacă reacționează  mai greu după restart sau alte pauze. Dacă ai net de 500, erau mai bune modelele de la Huawei, dar nu știu dacă se mai dau acum, pentru că se montează la greu ZTE 6600 sau 6605 ( ultimul pentru cei cu fibra de 2300). Eu am și 6605 și Sagemcom, iar dintre cele 2, îmi place mai mult Sagemcom. Nu am fibră OROC, ci ORO, dar routerele sunt aceleași .

Anonim
Neaplicabil

Ruterul sagecom care al am are semnalul wi foarte prost conectarea la ruter cu cablu este buna numai semnalul wi nu este bun 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Cand zici ca semnalul WIFI nu e bun, te referi la faptul ca nu penetreaza foarte bine prin pereti sau ca ai viteza scazuta pe terminalele de pe care te conectezi? Pentru ca sunt doua lucruri diferite. Cateodata, una o poate cauza pe cealalta, dar e important de determinat daca e vorba de o problema de distanta/obstacole sau altceva.

De asemenea, observ ca ai un telefon Motorola. Ne poti spune si ce model este? Pe alte dispozitive conectate la aceeasi retea, ai aceleasi rezultate?

Parerea mea e ca, inainte sa te apuci de cumparat routere, asigura-te intai ca problema este intr-adevar de la router. Altfel...ai toate sansele sa dai banii pe un alt router, si sa fii dezamagit de noua achizitie.

WiFi-ul, spre deosebire de LAN, e un pic mai pretentios. Nu totul tine de router.

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Întotdeauna alegi routerul în funcție de viteza oferita de furnizor și echipamentele pe care le conectezi la el.

Detaliază te rog ce înseamnă wifi pretențios.

Eu daca furnizorul îmi oferă 500 MB îmi iau un router care suporta cel putin 1GB  pentru că furnizorii de router mint la teste și dau valorile maxime obținute de router.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Corect. N-are rost sa-ti iei un router 2.5Gb daca tu ai abonament de 100Mb/s, sau placa de retea 100Mb/s (pentru LAN). Pentru ca nu vei ajunge niciodata la viteza aia. :))

De-aia as vrea sa ma asigur ca problema de mai sus este intr-adevar de la router (daca este, ceea ce nu prea pare) sau de la echipamentele conectate la el, sau de la configurarea lor.

Pentru ca, de exemplu, daca telefonul cu care te conectezi la acel router nu stie decat 2.4Ghz, si Wireless N....nu vei avea niciodata viteze extraordinare, indiferent ce poate face routerul respectiv.

De-aia zic....,ar trebui facute intai cateva teste, pana sa ajungem la concluzia ca Sagemcom face routere de calitate scazuta, sau OROC ofera servicii de calitate scazuta, sau mai stiu eu ce. Pentru ca sunt multe variabile in ecuatia asta rezumata pe scurt in: "WIF-ul merge bine" sau "nu merge bine". :))

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Primul pas ar fi specificațiile acestui router pe viteze wifi nu lan.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Da... Dar pentru asta am avea nevoie de un model....si de un manual de utilizare, sau macar o foaie cu detalii tehnice. In experienta mea de pana acum, informatiile de genul asta sunt destul de dificil de gasit (la modelele furnizate de Orange/OROC). Dar putem porni de la un model. Si vedem ce putem gasi online.

@Anonim ne poti spune, te rog, ce model este acel router pe care il ai?

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

IMG_20240114_120553_552.jpg

IMG_20240114_120553_552.jpg

Anonim
Neaplicabil

Eu nu sunt client Orange oroc dar mă întreb dacă nu cumva ar fi mai bine sa cumperi un router wifi din comerț pe care să-l conectezi la sagemcom și să tragi apoi toate legăturile din routerul nou.

Mai ales că spui că conexiunea pe cablu e buna.

Eu sunt client Digi si așa mi-am făcut configurația.

Evident că se poate face și asta. De la ei, nu prea ai ce să iei ceva extraordinar.

BlackWolf
Senior certificat

De la Orange nici atat, aceleasi echipamente de 2 bani la ambii. Majoritatea le pun in modul bridge si isi pun routerele lor. Macar unii au inteles intr-un tarziu si s-au oprit din a distribui ONT-uri inutile cu wifi, iar acum distribuie doar ONT-uri simple cu rolul doar de convertor si iti pui tu ce router doresti. Speram sa inteleaga asta si ceilalti. Doar asa poti obtine calitate de la conexiunea de internet...

Anonim
Neaplicabil

Eu as merge pe următoarele router:

https://www.emag.ro/router-wireless-tp-link-ax3000-wi-fi-6-dual-band-gigabit-archer-ax55/pd/DYVVLPMB... 

https://www.emag.ro/router-wireless-tp-link-ax3000-wi-fi-6-dual-band-gigabit-archer-ax53/pd/DPBG9JMB...

Ar fi super sa le găsești la oferta sunt super bune.

Cauți pe net și când sunt oferte gen blackfriday /de Paști le poți lua și mai ieftin.

Bine înțeles mai sunt și cele folosite de gameri dar preturile sunt destul de mari.

 

BlackWolf
Senior certificat

O varianta net superioara la ONT-urile slabe Sagemcom si ZTE este Huawei OptiXstar HG8147X6, dar din pacate nu mai este in oferta. Solutia este sa pui ONT-ul in modul bridge si sa iti iei tu un router performant, cum fac majoritatea utilizatorilor. Deobicei cam toate ONT-urile sunt slabe, mai ales pe wifi, rolul lor principal este de convertor si cam atat, restul este bonus pentru cei care nu au pretentii...

Pololică
#StarMember

Recomandarea ar fi sa cumperi un router si sa ceri sa fie pus in mod bridge cel al Orange daca nu este ce iti trebuie.