anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Vă ajunge traficul de internet în roaming SEE inclus în abonament sau cartelă?

RafaHelper
#StarMember
Salutare,
Incepand cu anul 2020 se ofera mai mult trafic de internet in roaming pentru abonamente si optiunile prepay ce au roaming inclus.
Eu unul utilizez internetul in roaming, voi cei din comunitate cat de des utilizati?
Va ajunge traficul inclus in abonament sau optiunea de la cartela?
13 Răspunsuri 13

Razvan
#StarMember
Da, îmi ajung cei 6Gb net în roaming SEE, cam de 2/3x pe an, anul acesta poate îl utilizez mai des. 😄

FaraUnID
Campion certificat
Volumul de date creste si in cazul cartelelor preplătite fără resurse de date incluse (cu plata pe unitatea de consum, per MB/GB), adica in cazul in care esti pe credit, fara a avea o optiune activa pe cont. Se intelege faptul ca trebuie sa ai serviciul roaming activat. Utilizatorii pot consuma iniţial următoarea cantitate de date în roaming în SEE, fără taxe suplimentare, exprimată în GB (pe măsură ce utilizatorul plăteşte din creditul disponibil, volumul de consum rezonabil al datelor se diminuează), dupa urmatoarea formula de calcul: creditul disponibil pe cartelă la intrarea în roaming în UE/SEE / 3,5 Euro

Miha_Z
#StarMember
Eu plec in afara tarii cam o data pe an si stau o saptamana. Pentru acea perioada mi-e suficient traficul inclus in abonament. E mai complicat pentru cei care muncesc in strainatate si stau mai multe luni acolo decat in tara.

Razvan
#StarMember
Dacă lucrezi în afara țării îți cumperi o cartela locală. Din 2021 se vor elimina toate taxele de roaming și atunci vei putea folosi resursele incluse în orice țară membră SEE ca și când le-ai utiliza în țara de origine.

TheSpecialist
Maestru
De fiecare data când am fost plecat în afara, netul mi-a fost suficient. Și tot timpul am folosit waze, FB, și YouTube fără sa îmi fac griji ca rămân fără resurse. În medie consum cam 2,5 GB pe săptămână, în afara.

Ascary
Campion certificat
Am o ruda care pleaca des in Franta. Are abonament pe Vodafone cu trafic consistent inclus. Spune ca orice ar face,traficul inclus i se duce repede si i se intampla deseori sa plateasca suplimentar. Crede ca netul se consuma mai repede cand esti roaming decat cand ai fi in țară.

Tina
Cunoscător certificat
Eu plec cam o data pe an din țara. Și atunci nu stau pe net. Uit de telefon și ma bucur de vacanta. Nici nu ma interesează opțiunea cu trafic de net.

Ascary
Campion certificat
Asa ar si trebui,cum zice Tina in vacanța,departe de telefon si internet,in afara cazului cand vrei sa mai postezi o poza sau doua cu frumusetile de pe unde te afli,plus ca asa nu consumi nici mult din trafic. Poate soferul,in caz ca esti cu masina,sa consume cu aplicatiile de orientare,Google Maps si Waze sau pasagerul cautand eventual un obiectiv turistic,un restaurant sau o plajă deosebita.

Jay
Campion certificat
La ce am eu acum, pe cele 2 abonamente, pe care le folosesc ~ 10gb, pot sa plec liniștită.. oricum, în vacanță si eu uit de telefon :)))

Ascary
Campion certificat
La 10GB chiar stai linistita. Vacanta frumoasa sa fie ca net este berechet 🙂

Anca07
#StarMember
De multe ori imi activez optiunea de 10€ de 2x. Si nu folosesc facebook, care se presupune ca utilizeaza foarte mult trafic de date avand poze si video, insa daca stau mai mult de 10 zile in afara tarii, asta e solutia. Sa activez de 2x optiunea ce are resurse in roaming.

Ascary
Campion certificat
Nici Chrome nu ar trebui utilizat in roaming fiind ca este mare consumator. Ar trebui oprit cu totul cel putin pe perioada deplasarii si folosit Opera sau Firefox care utilizeaza mult mai putine date.

Florin_D
Cunoscător certificat
Am fost plecat un weekend pe la vecini si am stat pe internet ca acasa, iar internetul consumat nu stiu daca a fost cateva sute de Mb desi am facut poze si postate pe facebook si instagram. Deci in principiu daca nu stam pe youtube, internetul ar trebui sa ajunga cand esti plecat din tara!