anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming UK-noi tarife aprilie 2024

LC1
Junior

Buna,

Am abonament Orange de 15 ani si am fost multumita de servicii pana acum cateva zile cand au intrat in vigoare (unilateral) noile tarife pentru roaming pentru UK. Din data de 9 aprilie in fiecare zi sunt tarifata cu 4E, ca urmare a noilor tarife - se activeaza automat, si primesc in fiecare noapte la ora 10, mesajul urmator: "Ti-am alocat 2GB pentru urmatoarele 24 ore si ai fost tarifat cu 4Eur. Beneficiile se reactiveaza automat dupa cele 24 ore, la prima sesiune de date (...). Acest lucru se intampla chiar daca sunt conectata exclusiv la Wifi si datele mobile sunt dezactivate din settings, deci nu se actualizeaza nici o aplicatie folosind internetul de pe abonament. Cu toate acestea in continuare sunt zilnic taxata cu 4Eur. 

Vreau sa pastrez roaming-ul activ dar sa platesc intre 50-120Eur pe luna in plus mi se pare o mare risipa. Inafara de dezactivare roaming (ocazional am nevoie de internet), ce alte optiuni ar mai fi?

Multumesc,

LC

1 Soluţie acceptată‚

Daca esti conectata doar la Wi-Fi (nu si date mobile), aceste pachete nu ar trebui sa se activeze. Verifica, te rog, sa ai in setarile telefonului "Data roaming off".

Daca ai aceasta setare activata (off) si cu toate acestea ti se activeaza pachetele de Internet, te rog trimite-ne in mesaj privat numarul de telefon si vom ruga maine colegii sa verifice situatia ta. Multumim.

Uite aici mai multe detalii - https://www.orange.ro/help/voi-fi-tarifat-atunci-cand-nu-folosesc-serviciul-roaming-18408

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Buna,

Cred ca problema nu e daca consumi sau nu acele date, ci daca esti sau nu in roaming NON-SEE. Deci, faptul ca datele mobile sunt oprite din telefon, nu ajuta in cazul asta.

Solutii nu sunt foarte multe. Ai putea sa treci numarul pe prepay, si sa folosesti eventual una dintre optiunile existente aici.

De exemplu cea de 7 Euro (fara TVA) cu 5 GB si 30 de min, valabila 30 de zile. Sau cu 1 GB si 100 de minute, valabila 28 de zile, la 16 Euro (fara TVA).

Sau, pastrezi abonamentul si activezi optiunea Go Explore 1 cu 10 GB trafic de net si 20 min/SMS la 20 Euro (TVA inclus), valabila 15 zile. Detalii tot pe pagina de mai sus (tab-ul de Abonament).

Client Orange

Multumesc pentru raspuns, imi doresc sa pastrez abonamentul si m-ar ajuta sa stiu cum sa nu mi se activeze aceste optiuni zilnice. Ce anume trebuie sa setez/desetez din settings? Daca sunt conectata exclusiv la wifi, cand deschid internetul se considera sesiune de date? 

DanielaH
Moderator

Salut, @LC1! Bun venit în Comunitate.

Aceste pachete de beneficii se activează automat doar dacă utilizatorul face anumite acțiuni, de ex. pentru internet e vorba de o sesiune de date. Dacă nu dorești activarea automată, ai în continuare posibilitatea activării unei opțiuni de roaming cu valabilitate mai mare.

Uite aici un topic recent cu mai multe ddetalii.

Multumesc Daniela!

Am verificat conversatiile anterioare. Pastrez acest numar doar pentru situatii de urgenta si ambele optiuni existente, 4Eur/zi sau 20Eur/15 zile nu imi sunt avantajoase in nici un fel. Pana pe 9 aprilie plateam cat consumam, maxim 10Eur/luna in plus.

Imi poti spune te rog ce se considera prima sesiune de date? Daca sunt conectata exclusiv la wifi pe parcursul zilei, se considera sesiune de date cand deschid de ex Instagram?

Multumesc,

LC

Cred ca atata timp cat e activat, DIN TELEFON, roamingul pt toate tarile, ti se va activa acea optiune zilnica. Daca vrei sa stai mai mult plecata, mai bine ia o cartela de acolo si nr il comunici celor apropiati, sa te abordeze pe WhatsApp.

Din motive personale nu pot renunta la numar si vreau sa il pastrez, abonament si nu vreau sa-l transfer pe cartela. In sectiunea recomandata am gasit aceasta informatie: 

  • "Se activează automat un pachet cu GB incluși pentru 24 de ore, activarea acestuia este declanșată de prima sesiune de internet în roaming prin datele mobile, nu prin Wi-Fi." Deci nu inteleg de ce, fiind conectata la wifi tot timpul, datele mobile inchise, tot sunt taxata cu 4Eur. Poate e ceva ce imi scapa, si nu reusesc sa trec de robotii de la Customer service :((

Mai scrie si ca "Odată cu primul apel efectuat / primit sau SMS trimis (către România ori local) sau cu prima sesiune de internet în roaming, se activează automat un pachet de beneficii valabil 24 de ore." Deci orice miscare faci, accesand reteaua mobila, declanseaza o noua sesiune de 4 euro.

Daca esti conectata doar la Wi-Fi (nu si date mobile), aceste pachete nu ar trebui sa se activeze. Verifica, te rog, sa ai in setarile telefonului "Data roaming off".

Daca ai aceasta setare activata (off) si cu toate acestea ti se activeaza pachetele de Internet, te rog trimite-ne in mesaj privat numarul de telefon si vom ruga maine colegii sa verifice situatia ta. Multumim.

Uite aici mai multe detalii - https://www.orange.ro/help/voi-fi-tarifat-atunci-cand-nu-folosesc-serviciul-roaming-18408

Multumesc, dezactivarea Data roaming a functionat.

Mă bucur și îți mulțumim pentru confirmare.

Te mai așteptăm în Comunitate.

delfinas
#StarMember

Din pacate, trebuie sa-ti activezi optiunea Go Explore 1, cu 20 de euro pt 15 zile, in care ai inclus 10 GB trafic internet si 20 minute sau SMS (apel primit/efectuat/SMS trimis catre numere din Romania sau locale).

DETALII: https://www.orange.ro/roaming/marea-britanie/