anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming Turcia

Boer
Începător

Buna ziua! Sunt nou client orange si maine plec in Turcia, mi-am activat roamingul dar am citit pe forum ca mai multor persoane li s-a intamplat sa nu aiba semnal prin Turcia cu tot cu roaming activat! Va rog sa ma indrumati ce e de facut sa nu am surprize! Multumesc anticipat

1 Soluţie acceptată‚

Pololică
#StarMember

Salutare!

Asigura-te ca:

  • ai activ roamingul World Wide (implicit ["din fabrica"] este activ doar cel SEE din motive de costuri accidentale in zonele de granita care nu sunt cu SEE)
  • ai luat la cunostinta tarifele specifice Turciei (parca e 7E/MB, dar verifica)
  • stii ce extraoptiuni de roaming sunt disponibile pentru Turcia (15-20E pentru internet si minute incluse. La fel, verifica)
  • reteaua partenera principala este Turkcell, dar asta nu inseamna ca, daca Turkcell nu are semnal, pierzi si tu semnalul. Orange au mai multe acorduri cu mai multi operatori in fiecare tara, tocmai pentru a evita "zonele albe" (neacoperite).
  • asigura-te ca nu ai modificat limita de 50E pentru consum extra in roaming (daca nu ai activa nicio optiune, cu mai putin de 10MB ai atins aceasta limita si accesul va fi blocat pentru internet si eviti sa platesti o factura nu foarte placuta).

Vizualizare soluţie în postul original

35 Răspunsuri 35

teacher_
#StarMember

Salut! @Boer , am fost (cat de cat) recent în Turcia, am străbătut cam un sfert din țară, din Istanbul până spre Antalya, cu mașina și tren. Nu am avut probleme de semnal, decât în tuneluri. Dimpotrivă, viteza a fost chiar decenta. Ai grija doar sa ai opțiune potrivită pentru roaming, Turcia nefiind în SEE. 

Klaus_1
Junior

Cel mai sigur este să-ți iei un sim pentru internet din Turcia. Pe mine m-au ars băieții cu 50Eur și cu aproape 30lei văd acum tarif pentru apeluri la relații cu clienții. Am sunat să văd de ce m-au ars cu Eur, acum mai am încă 30lei în plus! Mulțumesc Orange, o să portez abonamentul cât pot de repede!

mmiki
Junior entuziast

Salut, inca odata, eu nu am fost in Turcia an fost in Grecia( Rodos) si a intrat retesua turceasca. Stiu cum sa pocedez si ce sa iau in Roaming (out of SEE) Orange merge pe japca. M-am intors din Japonia unde Orange tarifeaza 13090€ pe Giga, iar RDS 1.1€ pe giga. ( la abonament de 2.5€|luna) iar Orange la abonament de 15€ ( deci ati putea avea o cartela de digi la voi cand plecati din Europa

Legat de extratarifarea mea, am facut reclamatie scrisa si telefonic la Orange si si au recunoscut greseala si mi-au returnat cei 50€

Va trebui sa te corectez putin legat de Digi:

  • tarifele lor mici sunt date de compensarea interna cu serviciile fixe (povestea poate fi intortocheata si nu stiu daca este cazul sa detaliem)
  • aparatura telefonica este mai scumpa (compara IPhone 14 de la Digi cu restul si o sa intelegi ce zic). Nu mai spun de faptul ca la Digi nu poti lua in rate telefoane scumpe (la unele ratele sunt 0, la altele sunt 12 si la cele mai ieftine sunt 24 si majoritatea sunt prin portare, nu prin numar nou). la Orange ai posibilitatea sa le iei in rate dupa 18 luni de abonament (nou/portare/prelungire)
  • serviciile oferite de Orange (pe partea de mobil) sunt mai multe decat cele ale Digi
  • Digi are mai putini parteneri de roaming decat ceilalti operatori
  • Digi are vitezele cele mai mici la internetul mobil (pe unii ii incurca, pe altii nu-i intereseaza. Este subiectiv, dar de luat in calcul)
  • Digi nu mai are prepaid (si nici nu oferea roaming, VoLTE sau VoWiFi). Deci, daca vroiai roaming, obligatoriu 10 lei pe luna (adica 120 lei pe an plus costul de roaming). Nu cred ca ar fi fost rentabil intrucat Orange are (sau avut) Optiunea de roaming de 25E (inclusiv Turcia si Japonia daca nu ma insel). Facand un calcul la 1E=5 lei=>25E=125 lei. Pentru 5 lei (1E) nu stiu daca merita (nu am pus consumul pe care Digi il avea si in UE pana anul trecut).

Ca sa nu fie dubii, sunt abonat Digi Mobil+TV+Net. Si nu cred ca este nevoie sa spun ca au si lipsuri (la mobil m-am obisnuit sa am viteze mici [nu ma deranjeaza atata timp cat imi fac treaba], dar la partea de TV opacitatea este cam mare pentru gustul meu. Iar pentru aparatura de net... prefer sa nu intram in discutii, e jalnica).

PS: nu am renuntat la serviciile fixe Digi intrucat sunt singurii pe fibra [monopol], iar semnalul GSM la interior nu depaseste 10Mbps (Orange sau Vodafone). In cazul in care Orange ar fi insistat cu ajungerea fibrei, nu mai comentam acum decat pe baza telefoniei in roaming.

PS2: iti las mai jos desfasuratorul de luna trecuta (ce vezi dupa durata sunt costurile). La Orange nu o sa vezi asa ceva. Si da, am roaming inclus, fara depasire (costurile sunt 0 la final, dar, daca se uita cineva pe fiecare linie in parte, s-ar putea sa ii cam ia la rost). Numarul indisponibil este al surorii mele care ma suna. Oare de ce nu apare? O fi secret (desi, pe telefon aparea bine mersi)?

Screenshot 2023-09-08 163046.jpg

Klaus_1
Junior

Cum am spus, îți iei de acolo un sim pentru internet și nu ai dureri de cap. Orange sunt niște bandiți.  Abia aștept să scap de ei. Jepcari, serviciu clienți este pământ de flori...

Pe PrePay nu te doare capul deloc, dar esti si limitat. Fiecare cu preferințele lui, dacă își cumpără omul cartelă locală sau o folosește pe a lui.