anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming in SEE - prepay nefolosit in România de doi ani

TicuCelAlb
Junior entuziast

Telefon prepay nefolosit in România de doi ani. Dacă încarc acum o opțiune de 12 euro cu roaming in SEE, fără a o folosi în România ci in alta țară din SEE, va funcționa roamingul?  Are importanță ca telefonul nu a fost folosit în România în ultimii doi ani?

1 Soluţie acceptată‚

Optiunea de 12 euro nu e moarta de la inceput. Iar cu 5 euro...nu poti face mare lucru.

Problema e ca odata ce ai depasit acea limita de utilizare rezonabila, nu mai ai acces la resursele incluse in acea optiune de roaming. Altfel spus, tot ce consumi se taxeaza din credit. La tarife mai mici decat daca nu ai avea acea optiune, dar din credit.

De exemplu, cu optiune si cu credit, ai avea 1.55 Euro/GB. Dar asta inseamna din start 12 euro pentru optiune + credit pentru cati GB vrei sa consumi. La 5 Euro credit, vei avea aprox 3 GB. Asta presupunand ca nu consumi si altceva (sms/apel etc). Deci un consum total de vreo 17 euro la 21 de zile. Mai bine decat 50 de euro/1GB totusi.

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

36 Răspunsuri 36

Cu opțiunea expirată și fără minim 1euro pe cont, roamingul a fost implicit dezactivat. Cei 4 cenți au fost consumați chiar și cu date mobile. Altfel, doar prin SMS sau apeluri puteau fi consumați. 

Dacă nu vei reveni în România, contul nu va mai funcționa cu ”opțiune cu resurse” și doar cu credit, având aproape deloc resursele consumate național și majoritar consumate în roaming, ceea ce va conduce la utilizarea numărului doar cu credit, taxat la tarife standard.  

Anonim
Neaplicabil

Salutare,

Dacă nu ții la număr te sfătuiesc să achiziționezi o cartelă cu număr nou și astfel vei putea activa opțiunea de 12 euro. Doar dacă nu vrei să păstrezi numărul. 😁

Sau asa! 🙂

Daca e doar un SIM pentru date, si nu are nimeni numarul... E si asta o solutie. Doar ca trebuie sa-l ia cineva din tara, pentru ca nu se poate trimite in roaming (presupunand ca nu esti in RO). Se poate trimite prin posta/curier totusi, DUPA ce a fost in prealabil activat in tara, daca ai un cunoscut sau o persoana de incredere care ti-l poate trimite unde te afli.

Pe de alta parte....sa tot schimbi SIM-ul o data la cateva luni...parca nu e chiar convenabil. :)) Dar da, cu siguranta e si asta o varianta.

Client Orange

TicuCelAlb
Junior entuziast

Mulțumesc. Dar cred ca o sa achiziționez o cartela noua când ajung în Spania. 

Știe cineva ce servicii pre-paid au spaniolii?

Da. Iti recomand Digi (Spania). Ai aici oferta lor.

Client Orange

Ai chiar și Orange (www.orange.es), sau Vodafone (www.vodafone.es), Yoigo (www.yoigo.es). Depinde ce ofertă găsești și mai ales care operator are cel mai bun semnal în zona de reședință.