anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming in apropierea granitelor Romaniei

Daniel_37
Începător
Orange are numai drepturi? Cu obligațiile..?
Cum putem obliga Orange România sa aibă grija de clienții sai când sunt în apropierea granițelor Romaniei și trebuie sa achite date mobile în roaming??
12 Răspunsuri 12

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Salut, Daniel. Bine ai venit în comunitate. Îmi pare rău dacă ai avut o astfel de experiență. Pentru atenționare este trimis un sms în momentul în care telefonul se conectează la rețeaua unui operator străin, ai primit un astfel de sms? Un membru al comunității a postat și un topic detaliat pe acest subiect cu zonele în care există risc de intrare în roaming involuntar și sfaturi pentru a evita acest lucru: https://comunitate.orange.ro/questions/2384239-ancom-actualizat-lista-localitatile-granita-risc-roaming-involuntar

mihai_13
Maestru
simplu ... data roaming off ! ... incercati sa va "protejati" singuri .

Daniel_37
Începător
Despre ce discutam? Am fost taxat cu abonamentul meu pe aproape 2 ani... Cred ca ar trebui sa vedem câți ca mine au pățit la fel... Nu se poate asa ceva...

Daniel_37
Începător
SMS de atenționare l-am primit în prima zi când am fost în apropiere de granița după ce am fost taxat cu 50 euro... În alta zi... când nu știam ca sunt în afara acoperirii Orange nu am fost anunțat... Am mai fost taxat cu 200 euro fără tva... Ne credeți prosti... Prosti...dar mulți.. vorba unui înțelept... Sa știți ca ne putem organiza ca să nu mai pățească și alții la fel... Apreciez răspunsurile primite, dar... bai fraților, nu toți știm când nu suntem o rețeaua Orange... Ce face un bătrân, un copil care prinde în mana telefonul parintilor???? Câți romani au fost taxați? Sunt mulți, cred care au costuri suplimentare în roaming de 10-22 euro și s-au lăsat păgubași.. Cu cine sa te lupți?!? Cred ca o asociație a celor păgubiți și cu ajutorul instituțiilor statului: ANPC, Avocatul Poporului,... și bonei teles cu o casa de avocatura tare putem sa câștigăm..

Vio73
#StarMember
Trebuie să înțelegeți că telefonul mobil poate face costuri suplimentare, deci trebuie mai multă atenție, pentru că nu e de joacă. Orange trimite mesaje în toate situațiile, dar trebuie luate măsurile necesare înainte. Dacă stați sau mergeți într-o zonă de graniță și aveți roaming-ul activ, ar fi bine să-l dezactivați. E foarte simplu, așa cum s-a explicat și mai sus!

Daniel_37
Începător
Na.. bun.. Și cum sa știe o persoana din celalant colt de tara ca este "aproape de granița"? Ce înseamnă aproape? Știu ff bine unde avem granițele tariii. De ce nu se avertizează de fiecare date ce "ești aproape"? Sau... ca la jocul acela de copii " rece... cald.." Pentru chestia asta o sa ma bat cât o sa pot sa demonstrez ca avem dreptate... Niciodată nu am sa fiu de acord cu un răspuns din partea Orange " în doi peri" vorba moldoveanului. Lucrurile i ce-o sa se miște... De vreo 3 zile de când bat câmpii avem câțiva pățiți.. Ce ar fi să-i găsim pe toți prăpădiți taxați cu sume aproape infime..? Interesant, nu? Dl Vlo 73 va înscrieți în Asociația păgubiților Orange? Sau nu aveți voie...?

Idrone
Explorator
Salutare, Cei de la ancom, au publicat un video legat de acesta situație. Se numește roaming involuntar, cel puțin atunci când știi ca urmează sa călătorești aproape de granița este bine sa dezactivezi roaming ul sau data roaming (funcție Neactivata de producător, ea se activează doar de utilizator) https://youtu.be/k0uF-wQLXyQ Uite și https://comunitate.orange.ro/questions/2384239-ancom-actualizat-lista-localitatile-granita-risc-roaming-involuntar

Vio73
#StarMember
Eu am roaming-ul inactiv și îl activez doar când ies din țară. Sigur, o fac destul de rar, deci nu prea am nevoie de roaming. Dar de granițe mă apropii uneori și din acest motiv nici nu am avut până acum probleme!

_roaming
Junior
si ce faci cand chiar cu roamingul dezactivat acumulezi cost suplimentar?

Vio73
#StarMember
Nu ai cum să faci cost suplimentar din roaming, dacă îl ai dezactivat. Am fost recent pe la Orșova -Cazanele Dunării și nu am niciun fel de cost din așa ceva, pentru că nu am roaming activ.

_roaming
Junior
defapt se poate. citeste putin despre traficul de semnalizare 4g.

Vio73
#StarMember
Destul de ciudat!