anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

roaming Germania

Narcis27
Începător

Salutare. Ma aflu in Germania si a trebuit sa dau o resetare din fabrica la telefon si drept urmare m am lovit de toate modurile de securitate la aplicatii iar eu nu pot primi niciun sms cu codurile respective deoarece nu am roamingul activat. Cum as putea rezolva situatia? MUltumesc anticipat

3 Răspunsuri 3

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut Narcis,

Bine ai venit in Comunitate!

Banuiesc ca nu ai avut roaming-ul activat de la bun inceput. Altfel ar fi trebuit sa fie totul ok, indiferent daca ai resetat sau nu telefonul. 🙂

De asemenea, telefonul foloseste SIM fizic? Ai mai folosit resurse in roaming in ultimele 4 luni?

Daca nu, activeaza o optiune cu roaming (de exemplu cea de 12 euro, din My Orange), si ar trebui sa-si revina serviciile.

Alternativ, poti folosi serviciile si pe credit, cu minim 1 euro pe cont, si activarea manuala a serviciului de roaming. Dar atentie ca vei fi taxat la tarifele standard (de obicei semnificativ mai mari decat cele preferentiale cu optiune, si evident, mult mai mult decat daca ai avea resurse incluse in acea optiune).

Deci, recomandarea mea, intra in contul tau My Orange, fie de pe telefon, fie de pe un PC si activeaza optiunea 12 euro cu roaming. In felul asta, serviciul de roaming se va activa automat. Valabilitatea optiunii este 21 de zile.

Daca intampini dificultati, te asteptam cu mai multe detalii.

Client Orange

FLo1
#StarMember

@Narcis27: Bun venit în Comunitatea Orange. Așa cum am explicat și aici, poți utiliza serviciul SelfCare *100# și să activezi manual roamingul sau o opțiune cu resurse (așa cum ți-a menționat și arsradu anterior). Bineînțeles, sper că nu e vorba despre eSIM, situația complicându-se în acest caz. Altfel, după alimentarea contului (în caz că nu ai credit suplimentar) și activarea unei opțiuni cu resurse în SEE (de 12 sau 16euro), având roamingul activat vei putea primi SMS-urile respective. Numai bine.

DanielaH
Moderator

Narcis, s-a rezolvat situația cu serviciul de roaming?