anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Nu pot trimite sms cand sunt plecat din tara

simvio2002
Junior

Salutare tuturor! Ma confrunt cu o problema de cand am schimbat telefonul. Am acum un Poco F5 si nu mai reusesc sa trimit sms-uri cand sunt plecat din tara. Apeluri pot, dar numai daca nr salvat in agenda are prefixul +40 (ptr ca incerc sa sun in tara). Nu stiu ce sa mai fac 😞

1 Soluţie acceptată‚

Am rezolvat! Consultantul Orange m-a pus sa schimb manual reteaua si a mers. Se pare ca anumite retele nu ofera acces la toate serviciile.

Vizualizare soluţie în postul original

29 Răspunsuri 29

teacher_
#StarMember

Salut! 

Încearcă să urmezi pașii din linkul de mai jos

https://www.orange.ro/servicii/sms-si-mms/

Fiind plecat din tara, orice număr de pe teritoriul României pe care dorești să îl apelezi trebuie să înceapă cu prefixul țării (+40).

delfinas
#StarMember

Incearca sa dezactivezi VoLTE si  restarteaza telefonul.

Am incercat. Tot nu merge 😞

simvio2002
Junior

Am incercat, nr Centrului de Mesaje este corect. de altfel cand sunt in tara functioneaza fara probleme. Stiu si despre prefix, doar ca la celelalte telefoane cumva operatia de adaugare a prefixului se face automat. Acum, ca sa apelez un nr din agenda trebuie neaparat sa il salvez cu prefix in fata ca sa mearga. Insa, desi e salvat asa, cand trimit sms se pare ca nu il ia cu prefix. Am incercat si manual, la fel procedeaza.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Incerci sa trimiti mesaj text SMS sau chat (RCS)?

Daca incepi un mesaj nou si scrii numarul de telefon cu prefix, nu merge? Ce eroare primesti (daca primesti)? Ce aplicatie de SMS folosesti?

Client Orange

Aplicatia e setata pe chat, dar am gasit in setari o optiune sa treaca pe sms daca nu poate trimite mesaje. Aplicatia e Google messages

Pai aia cred ca functioneaza doar daca ai si datele pornite...

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Bun. De-aia intrebam. Pentru am avut si eu probleme cu functionalitatea de chat. Nu in roaming, chiar si local. Si sincer nu stiu cat de bine reactioneaza in roaming.

In cazul meu, mesajul nu se trimitea. Si mi-a luat un pic sa ma prind de unde era.

Pentru test, iti recomand sa dezactivezi partea de Chat. Daca se trimite, problem solved. Daca nu...trebuie vazut fie ce anume ar putea sa interfereze, fie trimis un bug la Google. Daca merge, macar iti rezolvi problema pana la intoarcerea in tara. Dar am senzatia ca o sa mearga asa.

Client Orange

Tot nu merge 😞

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Ok...dar ce eroare primesti? SMS-uri mai ai in optiune/abonament (de consumat in roaming)?

Ai un alt telefon la indemana cu care sa testezi?

Client Orange

La inceput am doar un ceas sub mesaj, iar dupa o vreme am un mesaj de genul "nu se poate trimite". SMS uri ar trebui sa am destule intrucat nu am trimis in roaming de vreme ce nu merge 😞 Oricum, ptr familie utilizez Whatsapp. Am doar un telefon de serv Apple care are si nr suedez pe deasupra...deci nu am alt telefon.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Cam asta aveam eu cand era chat-ul activat. Sigur l-ai dezactivat din setari? Eventual incearca si un restart.


Iphone-ul respectiv daca nu cumva e codat in alta retea, ar putea fi folosit pentru test. Faci schimb de SIM-uri. De ce crezi ca nu ar merge?

Anyway, alternariv, poti incerca o alta aplicatie de SMS. Sunt o gramada pe Play Store. Daca cu acelea merge, problema e cu aplicatia de la Google. 

Client Orange

De când ești plecat din tara? Ce resurse ai?

RafaHelper
#StarMember

Salut @simvio2002

Poti verifica in setări pe ce regiune e setat telefonul tau? Daca nu este pe Romania, alege sa fie pe Romania din lista, salvează setare si încearcă din nou.