anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

O persoana aflata in afara tarii nu primeste mesajele de la mine

Adriana06
Începător

De cateva ore o persoana aflata in afara tarii nu primeste mesajele de la mine,insa eu la primesc,alte persoane alfate in tara primesc mesaje de la mine….cum pot rezolva??

12 Răspunsuri 12

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Ambele persoane sunt clienti Orange? Sau vorbim de Orange si un alt operator? De asemenea, persoana careia ii sunt adresate mesajele este in roaming sau este client al unei retele din afara?

Cred ca o sa avem nevoie de ceva mai multe detalii.

Client Orange

Nu,nu sunt ambele persoane clienti orange,persoana din afara este pe telekom si are romingul activat

@Adriana06: Bun venit în Comunitate. Dacă persoana căreia dorești să-i transmiți SMS-ul a recepționat în trecut mesaje de la tine și doar acum nu mai primește SMS-urile de la tine, ar fi de analizat dacă mai are roamingul activat. Dacă are roamingul activat atunci poate verifica dacă primește SMS de pe un alt număr decât cel al tău. Dacă DA, atunci e o problemă la numărul/telefonul tău, dar totuși cred că mai degrabă are roamingul inactiv (deși menționai că este activat).

Romingul il are activat,am incercat sa imi bag cartela si in alt telefon si tot nu primeste mesajele,dar azi pana in ora 13 totul a mers bine

Eu mă refeream să încerci să-i trimiți SMSul de pe alt număr. Dacă e ok, posibil să existe probleme și la expediere, nu la recepție. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Din moment ce persoana din roaming iti poate trimite tie mesaje in continuare, banuiesc ca nu e o problema de roaming. Dar ar putea fi o problema de comunicare intre retele.

Ca prima recomandare, as zice sa incerce sa schimbe operatorul de roaming (selectie manuala de retea > selectie alt operator).

Daca rezultatul e acelasi...verifica daca, din partea Orange, mesajul s-a trimis. Daca da...problema e la primire, insemnand la Telekom sau la operatorul de roaming local. Daca nu, problema e la Orange.

De asemenea, daca persoana respectiva are date mobile sau acces la WiFi, poti folosi o aplicatie terta (gen Whatsapp) ca mijloc de comunicare alternativa (pana la rezolvarea problemei).

Pentru contact Orange, iti recomand pagina de contact de aici.

Client Orange

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Da. E o idee buna, intr-adevar. Ceva s-a intamplat, asta e clar. Din moment ce a mers pana la un anumit punct, dupa care s-a oprit brusc. Ramane de vazut daca problema e pe partea Orange sau pe partea operatorului receptor (fie Telekom, fie operatorul partener de roaming).

Client Orange

DanielaH
Moderator

Adriana, s-a rezolvat situația?

In mare parte da,unele mesaje le primeste,altele nu 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

S-a modificat ceva? Sau in aceleasi conditii, o data merge, o data nu?

Client Orange

Pana la aceasta ora a mers,insa nu primeste toate mesajele,unul da,altul nu…..

Razvan
#StarMember

Salutare! Vezi să nu ai activ RCS (mesaje digitale) și persoana care ii trimiți să nu fie conectat la datele mobile/wifi în momentul în care le trimiți și atunci este necesar să le convertești în sms.