anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nu am nici 3 luni de cand folosesc cartele in Suedia si nu mai pot suna si nici primi

Mihaela06Chelme
Începător
Buna ziua sunt foarte suparata.
Sunt in Suedia si am primit acest mesaj: Salut! Iti reamintim ca oferta de care beneficiezi este disponibila in roaming in Spatiul Economic European numai pentru calatorii ocazionale. Intrucat cartela ta SIM a fost folosita majoritar in roaming, pentru apeluri, in ultimele 4 luni(123 de zile), conform politicii de utilizare rezonabila, incepand de maine si pana cand cartela va fi folosita majoritar in Romania, tarifele de roaming in tarile din SEE vor fi urmatoarele: 0.032 /min apelat catre SEE, 1.29/min apel catre alte tari, 0.0085/min primit (tarife in euro credit). Foloseste-ti cartela in reteaua Orange Romania in urmatoarele 2 saptamani pentru a evita suprataxarea. Mai multe detalii in Politica de utilizare rezonabila a Serviciilor Roaming SEE pe www.orange.ro/roaming
Dar nu am nici 3 luni decand folosesc cartele in Suedia si nu mai pot suna si nici primi.
6 Răspunsuri 6

DanielaH
Moderator

@Mihaela06Chelmea, îmi pare rău pentru situația prin care treci. Probabil că în aceste 3 luni de când ești în Suedia ai efectuat trafic în roaming mai mare decât ai efectuat în ultimele 4 luni în România.

Ca să poți folosi resursele nationale in Spatiul Economic European conform ofertei de care beneficiezi (in limita politicii de utilizare rezonabilă a serviciului roaming in SEE), este necesar ca traficul de voce și date din ultimele 4 luni să fie majoritar in România.

 

Găsești aici un topic despre utilizarea rezonabilă a resurselor în roaming SEE: https://comunitate.orange.ro/questions/2314589-ghid-utilizare-resurselor-roaming-see-abonament-prepa...

 

Să ne spui, te rog, dacă mai sunt neclarități sau dacă mai ai întrebări pentru noi.

Jay
Campion certificat
@Mihaela, asta este politica generala, indiferent de operator, sa fie consumul mai mare in tara, decat in afara tarii.. Poate se vor mai schimba lucrurile intr-o zi, dar, cred ca mai e pana atunci.. Deocamdata, incercam sa ne descurcam sau sa cautam solutii.. Va trebui cand esti in tara sa faci un consum mai mare si, cand esti plecata, sa incerci sa folosesti mai mult de necesitate.. Ti-ai facut un calcul, daca ai avea o cartela cu numar local cat te-ar costa?

teacher_
#StarMember
Chiar este o situație destul de neplăcută, și eu știu cazuri care nu mai pot folosi cartela prepay exact din aceasta cauză, și de câteva zile intra doar de pe rețele wi-fi locale pe internet. Va trebui sa faci cumva să ajungă să fie utilizată cartela ta in Romania o perioada pentru a putea beneficia de oferta cu resurse în roaming.

Miha_Z
#StarMember
@Mihaela06Chelmea daca stai o perioada mai lunga de timp in Suedia indicat ar fi sa-ti iei o cartela de la operatorii locali. In acest fel eviti si suprataxarea pe abonamentul de la Orange.

Vio73
#StarMember
Îmi pare rău pentru situația ta, dar trebuie să urmărești mai cu atenție aceste aspecte semnalate în cadrul politicii de utilizare rezonabilă a resurselor.

delfinas
#StarMember
Poate ca doamna e blocata in Suedia, din cauza pandemiei si e nevoita sa foloseasca telefonul mai mult de 3 luni. Ar trebui, in perioada asta, sa nu se mai actioneze doar cu sabloane impersonale, e o perioada iesita din comun, deci regulile "normale" nu mai pot fi batute in cuie, e nevoie de niste masuri relaxate, personalizate.