la 15-01-2025 11:58 AM
Doresc să prezint lipsa de profesionalism de care a dat dovadă consilierul cu care am comunicat cu privire la detaliile costului suplimentar, determinat de traficul de date și serviciul voce mobil, pentru perioada 30.12.2024-03.01.2025 - care mi se pare nejustificat, apărând reactivări și după data de 03 ianuarie 2025 (chiar în această dimineața am primit mesaj ca pot comunica relaxată căci mi-au fost alocate 10 minute pentru spațiu din afara SEE). Mi s-a oferit o reducere de 10€ a costului suplimentar ca soluție,fără alte explicații - doar că le pare rău … dar au fost alocate minute cu întârziere! Astfel mi se pot aloca minute și trafic de date și la 2-3 săptămâni de la întoarcerea dintr-un spațiu din afara SEE, Orange considerând normal să se întâmple așa! La finalul convorbirii, consilierul - cred că din dorința de a încheia discuția - mi-a spus că de fapt nu am niciun cost suplimentar pe factura ce urmează a fi emisă la sfârșitul acestei luni, doar valoarea abonamentului și a opțiunilor din abonament, ceea ce a întărit și mai mult lipsa lui de profesionalism - considerând că mă poate trata cu lipsa de respect, spunându-mi că nu există ceea ce există clar în contul meu și anume acel cost suplimentar. M-a întrebat dacă mă mai poate ajuta cu ceva! Cu ce să mai ajute dacă nu a reușit în legătură cu problema sesizată! Sunt total dezamăgită de interacțiunea avută, fiind tratată cu lipsa de profesionalism și lipsă de respect!
la 15-01-2025 12:56 PM
Salut, @Vera9. Bine ai venit în Comunitatea Orange!
Îmi pare rău pentru situația descrisă. Dacă dorești îmi poți trimite în privat datele contului pentru a verifica și noi.
la 19-02-2025 09:15 AM
Buna dimineata ,am un abonament la orange ,am activat Romingul ,peimesc mesaj de la „ECHIPA ORANGE„ca limita pt Roming este de 50 E daca doresc sa ajung la 100 E cat e maxim pentru o luna sa trimit DA la un numar trimis de ei ,insa nu am facut acest lucru ,dupa cateva ore primesc mesaj ca am de plata 2884 lei si ca nu mai pot folosi datele mobile pt numarul respectiv.AM FACUT O PLINGERE CATRE „ECHIPA ORANGE„ INSA NU M A CONTACTAT NIMENI ,CEA MAI PROASTA ALEGERE A MEA A FOST SA MA PORTEZ LA O ASTEFEL DE COMPANIE DE TELEFONIE ,DE CEL MAI JOS NIVEL.Astept sa vad daca primesc ceva la plingerea mea si ma voi adresa instantei de judecata ,cum au ajuns la suma respectiva cand ini trimit mesaj ca limita mea pt Roming e de 50 euro apoi in 4 ore primesc ca am de plata 570 E.Regret ca m-am portat de la Telecom la Orange.
la 19-02-2025 09:35 AM
Salutare!
Pana primesti raspuns la sesizare, doar iti ofer o informatie: costurile din roaming vin intotdeauna cu intarziere din cauza partenerilor de roaming. Mi s-a intamplat acum 10 ani: eram in Budapesta de Craciun si am platit cu un card de credit. Suma se incadra la plata in rate si trebuia ori sa sun la banca ori sa raspund la SMS-ul primit. Am incercat de doua ori, dar numarul scurt (de 4 cifre) nu era disponibil in Ungaria, chiar daca Vodafone (la care eram abonat atunci) tarifa cu 0.05E de SMS. In factura urmatoare era tarifat doar unul din SMS-uri, desi trimiterea celor doua mesaje a fost la distanta de maxim o ora intre ele. La Relatii Clienti mi s-a spus ca doar unul a fost refacturat inainte de emiterea facturii mele (desi factura era emisa in ianuarie si conversatia era tot in ianuarie, deci la o saptamana dupa ce am facut consumul), iar al doilea l-am vazut in factura de februarie.
Din pacate, nu gasesc niciun articol care sa prevada timpii de actualizare al consumurilor al operatorilor in cazul tarifarilor de roaming (cu atat mai mult daca acel consum este in afara SEE). Desi in SEE piata este regelemntata la nivel de tarif, cand vine vorba de refacturare a costurilor, se poate face la nivel de ore sau chiar zi, ceea ce pentru operatorul pe care il folosesti ii este imposibil sa stie ce consum ai pana nu le primeste.
19-02-2025 09:43 AM - editat 19-02-2025 09:52 AM
Salut,
Au mai fost astfel de cazuri în comunitate și sau rezolvat in favoarea clientului.
Trebuie sa depui sesizare către Orange de preferat in scris.
https://www.orange.ro/contact/
Cel mai probabil te-ai aflat într-o țară în care tariful pentru un MB este mare in lipsa unei opțiuni de roaming active.
Sistemul nu a avut timp să reacționeze deoarece 100 MB se pot consuma in câteva secunde.
Ai un caz similar aici:
https://comunitate.orange.ro/t5/factura/cost-suplimentar-orsova-707-euro/m-p/176993#M6215
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor