anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internetul in roaming merge foarte greu

stanvalentin21
Începător
Am intrat la retele mobile si am incercat sa selectez manual o alta retea partenera dar din toate cele enumerate doar la una se conecteaza si aceea merge foarte greu. Care ar fi rezolvarea ?
6 Răspunsuri 6

delfinas
#StarMember
Stan Valentin, bun venit in Comunitate!!! Din pacate, nu prea ai ce face decat sa te folosesti de singura retea la care se poate conecta telefonul tau. In ce tara esti? In roaming, de obicei viteza nu e la nivelul cu care ne-am obisnuit in tara. Macar la capitolul asta stam mai bine decat multe tari dezvoltate.

stanvalentin21
Începător
In Germania

TheSpecialist
Maestru
Oriunde în Roaming ești la mâna rețelelor locale, din tarile respective. Calitatea rețelei din România nu influențează calitatea rețelelor din afara, și invers.

FLo1
#StarMember
@stanvalentin21: Ești chiar norocos. Sunt multe rețele în roaming la care conectat și cu semnal excelent nu ai acces la date mobile ci doar servicii de voce. În rest, (dacă sunt funcționale) serviciile oferite depind direct de furnizorul local de telefonie / internet. Singura libertate pe care o ai este aceea de a alege (când se poate) între operatorii care au serviciile mai bune în zona unde te afli.

braynyak
Începător
Din pacate, daca am fi fost conditionati doar de calitatea internetului oferita de operatorul la care suntem conectati in roaming ar fi fost foarte bine. Am plecat de la vodafone dupa cel putin 15 ani, crezand ca poate la orange o sa fie ceva diferit (in special pe parte de internet in roaming, care ma interesa foarte mult in anumite momente, calatorind destul de des)... dar din pacate... diferit da... dar nu mai bine, ci poate chiar mai rau. Ce se intampla de fapt, probabil in foarte multe situatii, este faptul ca legatura de internet care iti este pusa la dispozitie este printr-un VPN facut intre operatorul local si Orange RO, cel mai probabil pentru a reduce costurile contractelor. Dupa foarte multe teste, in perioade diferite, desi atunci cand faci test de viteza, aparent obtii o viteza decenta, timpul de raspuns este extrem de mare, ceea ce infuenteza defapt calitatea conexiunii enorm de mult, majoritatea aplicatiilor mergand execrabil si chiar cu viteze de transfer foarte slabe. O sa observati ca atunci cand faceti teste, IP-ul de pe care va contectati este de Romania. Foarte multe aplicatii, in special cele folosite uzual de marea majoritate, fac niste teste rapide inainte de a initia sesiuni pentru diferite requeste-uri cand utilizam aplicatiile si fac teste in special cu timpul de raspuns si apoi legat de viteza si isi adapteaza functionalitea in functie de rezultatele obtinute in acel moment (ex. o sa observati asta foarte bine la Youtube - desi daca faci test de viteza obtii o viteza deceta, clipurile se vor incarca la rezolutie minima de cele mai multe ori si se vor incarca foarte foarte greu) - de asta cele mai multe aplicatii se incarca extrem de greu. Am cautat mentiuni in acest sens prin toate textele ce tin de termeni si conditii si nu am gasit nimic in acest sens, de asta nu mi se pare admisibil ca atunci cand eu stiu ca intr-o anumita locatie si la un anumit operator, folosind o cartela locala, stiu ca am niste viteze si timpi de raspuns care imi permit sa imi desafasor jobul (avand nevoie foarte mare de o calitate a internetului cat de cat decenta) sa ma trezesc ca anumite aplicatii aproape ca nu se incarca sau raspund extrem de greu - impiedicandu-ma sa imi desfasor job-ul in conditii normale... De asta, urmatorii vizati dupa acest mesaj vor fi cei de Protectia Consumatorului, intrucat nu mi se pare normal sa fim conditionati de o legatura de VPN care se imparte la toti cei conectati prin Roaming (din Orange RO) la acel operator (indiferent care ar fi el si indiferent de tara - acolo unde se aplica cele mentionate de mine)....

FLo1
#StarMember
@braynyak: Bun venit în Comunitate. Da, interesantă relatare, dar din experiență și observare îți pot descrie că orice teste de viteză se conectează la Serverul în cauză, nu la un DNSu' ales de tine. În cazul Orange.... la serverul Orange. Similar un test făcut prin Digi sau Vodafone. Cât privește povestea roamingu-lui, normal, doar nu credeai că roaming-ul este altceva decât un VPN, dar nu e cu IP de România. Ai încercat să accesezi site-uri sau aplicații în Roaming exclusiv naționale? Ai constatat că nu fucționează decât cu un VPN la care să ai configuray IP de RO? Te las să te lămurești cu acest aspect. Cât privește experianța ”OPC”.... niște pierde-vară, plătiți din bani publici care ignoră majoritatea sesizărilor depuse. Testat și verificat, cu ochii în soare lăsat. Dacă OPC-ul e speranța, atunci îți recomand mai bine un avocat. Dar pentru unele probleme, nu merită deranjul și timpul pierdut. Alternativa la compromis e cea mai bună soluție.