anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce ma taxează suplimentar daca sunt in roaming de 2 luni jumate?

Counterobert
Începător
Bună, de ce ma taxează suplimentar daca sunt in roaming? Pentru ca gen imi trimit ei mesaj ca vezi doamne am depășit 4 luni de când sunt ieșit din tara cand eu am 2 luni jumate. Ce mizerie de politica mai aveti si voi. Taxeaza-ma daca am ieșit din România după 4 luni2, nu dupa 2 luni jumate. Voi nu calculați cand normal un utilizator a iesit din România și folosește roaming in Europa. Astept un răspuns si s-ar putea cu acesta ocazie sa imi scot abonamentul de la voi ca sunteți gunoaie. Daca 4 luni pot sta pe roaming in Europa la ce imi băgați costuri suplimentare dupa 2 luni jumate? Voi cum faceti estimările nu dupa cat sa folosi roaming într-o luna sau o faceti dupa ureche? Eu folosesc roaming din 17 ianuarie si imi trimiteti pe 21 martie mesaj ca am ajuns la 4 luni de roaming de cand 2 luni jumate la voi au ajuns 4 luni. Faceti niște estimări de c*c*t. Astept cineva sa imi dea un raspuns.
1 Soluţie acceptată‚

Razvan
#StarMember
Utilizarea în roaming zilnic fără restricții se face pe o perioada de maxim 61 de zile, după care vei fi taxat la tarife standard. Monitorizarea se face pe o perioada de 4 luni, asta înseamnă că sunt 2 luni înainte de roaming și 2 luni pe roaming. Dacă consumul tău în roaming este mai mare ca în țară, apar restricționeazări ale serviciului, conform regulamentului European Roaming like at home.

Vizualizare soluţie în postul original

5 Răspunsuri 5

Viocat
Senior certificat
Salutare Counterobert. Uite conform reglementarilor ue "Monitorizarea utilizării roamingului Ca parte a politicii privind utilizarea rezonabilă, operatorul vă poate monitoriza și verifica utilizarea serviciilor mobile în regim de roaming pe durata a 4 luni. Dacă în această perioadă ați petrecut mai mult timp în străinătate decât acasă ȘI consumul în roaming este mai ridicat decât cel național, operatorul vă poate contacta pentru a vă cere să clarificați situația. Aveți la dispoziție 14 zile pentru a face acest lucru. Dacă veți petrece în continuare mai mult timp în străinătate decât acasă, iar consumul de roaming rămâne mai mare decât consumul național, este posibil ca operatorul să aplice o suprataxă pentru consumul în regim de roaming. Aceste suprataxe (fără TVA) nu trebuie să depășească următoarele plafoane: 0,032 EUR pe minut pentru apelurile efectuate 0,01 EUR pe SMS 3 EUR pe GB de date (plafonul din 2021)"

FLo1
#StarMember
@Counterobert: Bun venit în Comunitate. Ca răspuns la neclaritatea ta poți citi reglementările privind utilizarea rezonabilă în roaming a resurselor mobile incluse în abonament / EO prepay. Pe scurt, se specifică faptul că cel puțin 50% din media ultimelor 4 luni (123 de zile) trebuie folosită NAȚIONAL, adică nu poți utiliza roamingul cu resurse incluse mai mult de 61 de zile dintr-o perioadă de 123 de zile. Ca să nu înțelegi greșit, roamingul se poate folosi, dar NU cu resurse incluse ci conform tarifelor de roaming aferente zonei țării în care te afli. SIMPLU. Această politică e aplicată de către TOȚI operatorii de telefonie mobilă, atât naționali cât și din UE. Detalii mai multe poți afla atât de pe site-ul www.orange.ro, dar și la general: https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_ro.htm Recomandare: Dacă vei considera că vei sta o perioadă îndelungată (de ordinul lunilor de zile) în roaming, atunci mai bine apelezi la un SIM (număr) local. E mai ieftin și fără costuri atât de mari.

mihai_13
Maestru
- Multe neclaritati si multe probleme de acest gen "consumul rezonabil" prezentate pe Comunitate de diferinti clienti - Aceste probleme apar (parerea mea) exclusiv din cauza Orange care nu spune un lucru clar "ai de consumat in roaming 10gb sau 20 gb sau 30gb sau etc punct" chestia "consum rezonabil" nu poate fi inteles de catre clientul roman - robert pe viitor te rog sa te abtii sa folosesti un limbaj suburban si jigniri oricat de suparat ai fi ca nu te ajuta cu nimic .

Razvan
#StarMember
Utilizarea în roaming zilnic fără restricții se face pe o perioada de maxim 61 de zile, după care vei fi taxat la tarife standard. Monitorizarea se face pe o perioada de 4 luni, asta înseamnă că sunt 2 luni înainte de roaming și 2 luni pe roaming. Dacă consumul tău în roaming este mai mare ca în țară, apar restricționeazări ale serviciului, conform regulamentului European Roaming like at home.

Viocat
Senior certificat
Astazi am auzit la radio in drum spre servici ca se lucreaza la o decizie ue sa nu mai existe roaming in ue si sa fie acelasi costuri si in tara si in ue pentru toti abonatii de telefonie mobila