anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cost suplimentar roaming Turcia (Keep Alive App)

AndreiC_1
Junior entuziast
Salut,
Recent am avut cost suplimentar cu Turcia pentru date mobile. Din telefon (un iPhone XS Max) au fost dezactivate toate setarile ce tin de acest serviciu (roaming de date, date mobile si asistenta wifi). Traficul s-a generat aleator, in momente de inutilizare a telefonului (noaptea) si cu trafic foarte mic (pana in 100kb pe zi). Raspunsul Orange a fost ca s-a generat din cauza aplicatiilor ramase deschise in fundal, “keep alive” dupa cum au spus. Aceasta intrebare a fost trimisa catre Apple, m-au contactat si mi-au spus ca acest lucru nu este posibil tehnic.
Va rog, daca ati intampinat aceasta problema, ajutati-ma sa deslusesc misterul costului suplimentar.
Multumesc frumos.
18 Răspunsuri 18

Pololică
#StarMember
Salut, ai reusit sa rezolvi problema (de unde s-au generat costurile de internet)? Se intampla sa fi fost in Turcia acum 4 luni (cam aceeasi perioada cu tine) si am avut functia de roaming inchisa (Roaming inactiv, IPhone). Tot atunci, am facut upgrade de la IOs 14 la IOs 15 si tot nu am fost "ciupit" pentru roaming non-SEE. Ca fapt divers: dintr-o neatentie de a mea la granita dintre Turcia si Bulgaria (la intoarcerea din concediu), am activat roaming-ul de date inainte sa selectez un operator din Bulgaria. Evident, am fost ciupit cu 0.58 lei (0.116E), dar repet, a fost din greseala mea.

AndreiC_1
Junior entuziast
Salut, nimeni nu stie nimic. Am contactat Apple si ulterior call center orange. Apoi Apple si din nou Orange, cu raspunsuri din ambele parti. Am ajuns sa discut cu cineva chiar tehnic de la Orange / Apple care mi-a spus direct sa nu ma mai chinui ca nu pot sa afle ce a implicat costurile. Mi-a recomandat sa dezactivez definitiv roaming world wide astfel incat sa nu am vreun cost ulterior. Cat timp nimeni nu poate valida de unde provine costul, sunt bun de plata asa ca mai bine ramane optiunea inactiva. Suma pentru care am platit a fost mica si nu am considerat necesitatea ANPC. Bafta.

Hahhaha
Începător

Bună. Am avut și eu cost suplimentar, tel samsung, fără vreme și fără fb, alta tara. 

Dmariusd
Junior

Din pacate cei de la Orange nu sunt foarte instruiti sa te ajute. Eu am avut aceasta problema de fiecare data cand ieseam din UE. Si in ultimii 6-7 ani s-a intamplat de zeci de ori. Mereu mi se luau sume mici, precum in cazul tau… gen 0.0583€. Dar asta si de 30-40 se ori intr-o deplasare de cateva zile. Raspunsul la fiecare sesizare (si au fost nenunarate - atat in scris cat si la call center) ca am deschis netul si atat am consumat. Nu li s-a prut deloc nefiresc sa consum de zeci de ori fix aceeasi suma… suma care la 10-15€ cat e per mega, era pt cativa kilo de date. Dupa ani de zile si o ambitie personala de a afla adevarul, m-a sunat cineva de la Orange si mi-a spus ca de fapt telefonul consuma date pt Localizate chiar ai cu datele mobile inchise. E ceva setate de protectie zic ei. Deci daca vrei sa nu consumi deloc, trebuie sa ai localizarea inchisa. Aceasta se poate updata total aleator ca atat ca si ora cat si frecventa.