anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cost suplimentar roaming Albania

Datina
Junior

Bună ziua! Îmi puteți spune va rog de ce am cost suplimentar dacă în abonament am minute și net pentru  tari non UE. Precizez ca ma aflu în Albania . Mulțumesc anticipat. 

1 Soluţie acceptată‚

 

Resurse roaming non SEE: 100 minute/SMS + 1 GB în roaming sunt valabile în Australia, China*, Egipt, Elveția, Hong Kong, Israel, Mali, Marea Britanie, Moldova, Noua Zeelandă, SUA, Turcia și Vietnam.

 

După cum vezi, Albania nu este pe listă cu resurse incluse.

Vizualizare soluţie în postul original

17 Răspunsuri 17

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut,

Trebuie vazut pentru ce e acel cost suplimentar. Daca mesajul care iti aduce la cunostinta ca ai cost suplimentar nu mentioneaza si ce anume reprezinta acel cost suplimentar, atunci trebuie sa iei legatura cu un consultant.

Posibile cauze (daca optiunea de roaming este intr-adevar activata pentru Albania):

  1. ai depasit resursele disponibile
    De exemplu aveai 1GB inclus, si ai folosit 1.5GB.
  2. ai depasit limita de utilizare rezonabila a serviciilor in roaming
    De exemplu ai folosit mai multe resurse in roaming decat national. Proportia consumului trebuie sa fie intotdeauna mai mare national decat in roaming.
    Mai multe detalii aici.
  3. ai folosit servicii pe care nu le aveai incluse in abonament
    De exemplu nu aveai MMS-uri incluse, dar ai dat/primit MMS-uri, care au fost taxate la tarif standard.

Intrucat tine de contul tau, si noi nu avem acces la el (suntem in mare parte clienti ca si tine), poti folosi unul dintre mijloacele de contact de aici pentru a cere mai multe detalii. De exemplu, poti folosi chat-ul Djingo (daca esti client Orange Romania, NU fostul Telekom Fix). In cazul asta, pentru a intra in legatura cu un consultant (in timpul programului), trebuie sa scrii: "transfer operator".

Mult succes! Sa ne spui daca ai reusit sa rezolvi.

Client Orange

teacher_
#StarMember

Salut! Singura opțiune disponibila pt Albania este Go World data 6, cu 1 GB de net...

1 GB de net este relativ puțin, mai ales daca stai mai mult de o săptămână plecat, îți spun din proprie experiență... Doar 30 minute de Youtube consuma jumătate din acel 1GB... Plus indicații pe maps, plus intrat pe net și alte aplicații...

Datina
Junior

Mulțumesc pt răspunsuri. Precizez ca nu am consumat resursele din abonament defapt nici nu sau atins de ele și am folosit doar voce și date. Mulțumesc frumos. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

De cat timp esti in Albania? E prima iesire in ultimele 4 luni?

Client Orange

De 3 zile și da este prima ieșire.

Razvan
#StarMember

Salutare! Resursele incluse în roaming SEE nu sunt valabile și în Albania, acolo sunt tarife extra, aferente zonei 2. Din această cauză apare acel cost suplimentar la voce.

Detalii la  https://www.orange.ro/roaming/albania/

Știu, dar am incluse în abonament resurse pt țări non SEE ,100 minute voce și 1 GB net

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Înseamnă că ceva nu e ok pe cont. Ia legătura cu un consultant maine dimineață și vezi ce îți spune.

Client Orange

Cred că nu ai opțiunea corecta... Opțiunea pt Albania este Go World data 6, și are doar 1 GB de net, fără resurse de minute... Opțiunea cu minute are 40 de minute sau SMS, nicidecum 100... Pe pagina dedicata fiecărei țări pe site-ul Orange îți indica opțiunea potrivită pentru a avea resurse în tara respectivă...

@Datina: Bun venit în Comunitate. Deși ai resurse incluse în abonament pentru țări ”non-SEE”, trebuie să vezi mai exact pentru care țări non-SEE se aplică. Aceasta afli doar în specificațiile abonamentului referitoare la resursele de pe cont. Posibil să nu fie pentru toate, la fel cum nici la apelurile internaționale nu se aplică pentru orice prefix din țara de destinație a unui apel. Numai bine.

teacher_
#StarMember

Am uitat o chestie...

Tu ca sa ajungi in Albania, ai trecut prin Serbia....

Nu știu dacă resursele de la opțiunea pentru Albania sunt valabile și în Serbia. 

Albania e in zona 2, Serbia e in zona 3 sau 4. Până și ofertele sunt diferite, pt Albania este Go World data 6, iar pt Serbia este Go World plus 1... Nu știu dacă cele două sunt compatibile și nu știu în ce măsură te-ai informat de asta. 

Screenshot_20230818_002012_My Orange.jpg

Screenshot_20230818_002035_My Orange.jpg

 Resursele sunt din abonament   nu nu am activat nici o opțiune doar am activat roaming pt toate țările .

Acel 1GB de net se referă la destinații populare de vacanță, sau de "mers la rude" gen Marea Britanie, Turcia, poate chiar SUA. Albania din păcate și mai ales Serbia nu sunt considerate astfel de țări. Trebuie sa verifici la specificațiile abonamentului tau, in detaliile contractului, sau daca nu știi unde poți lua legătura cu un consultant și o să te lamuresti. Hai că încet încât îi dăm de capăt. 

 

Resurse roaming non SEE: 100 minute/SMS + 1 GB în roaming sunt valabile în Australia, China*, Egipt, Elveția, Hong Kong, Israel, Mali, Marea Britanie, Moldova, Noua Zeelandă, SUA, Turcia și Vietnam.

 

După cum vezi, Albania nu este pe listă cu resurse incluse.