anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce servicii sunt disponibile în roaming pentru clienții Orange România?

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Pentru că se apropie vara și perioada concediilor, și poate unii dintre voi aleg destinații din afara țării, ne-am gândit să dedicăm un topic special serviciilor care sunt disponibile în roaming pentru clienții Orange România.

 

Înainte de toate este bine de știut că, în funcție de țara în care călătoriți, puteți avea acces la următoarele tipuri de roaming:

  • Roaming SEE - se poate folosi doar în țările membre Uniunii Europene
  • Roaming WorldWide - se poate folosi în orice țară din lume în care Orange are acorduri de roaming

 

Ce servicii sunt disponibile în roaming?

  • Selfcare - accesibil prin *100# în țările care permit tehnologia USSD
  • Cronos - accesibil prin *115# (numai daca s-a accesat macar o dată *100# înainte) sau din meniul Selfcare 
  • Info Credit - accesibil prin *133# (numai daca s-a accesat macar o dată *100# inainte) sau din meniul Selfcare 
  • Mesageria Vocală – 555 (ascultarea mesajelor este tarifată ca un apel către România)
  • MMS – serviciu disponibil în rețelele cu care Orange are acorduri de roaming GPRS (tarifat doar pentru trimitere, primirea este gratuită)
  • Conferință – disponibilă doar pentru abonați
  • Redirecționare - disponibilă doar pentru abonați
  • Apel video - disponibil doar pentru abonați https://www.orange.ro/roaming/apel-video/
  • Inițializarea cartelei SIM - odată initializată, se primește opțiunea de 6 euro (national only) care dezactivează serviciul de roaming, acesta trebuind să fie reactivat ulterior (se primește push cu toate instrucțiunile)
  • Data Traffic Control - provizionarea serviciului se face la activarea roaming-ului pentru abonați, iar pentru clienții PrePay la prima sesiune de date în roaming
  • Reîncărcare – cu card bancar din My Orange sau cu cod de reîncărcare 
  • Aplicația Orange Travel - destinată utilizatorilor serviciului roaming care dețin telefoane cu sistem de operare Android versiune 4 sau mai recentă, cu exceptia versiunii 4.3

 

Dacă intenționați să părăsiți țara în această vară, vă recomandăm ca înainte de călătorie să verificați pe site-ul nostru tipurile de acorduri de roaming pe care Orange le are în fiecare țară - https://www.orange.ro/roaming/

 

Voi la ce destinații v-ați gândit pentru acest sezon?

#VacanțăPlăcută

6 Răspunsuri 6

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Hello Mihaela! 🙂 Multumim frumos pentru informatii! Foarte utile. As avea o curiozitate legata de topicul asta: e vreun motiv pentru care nu toate serviciile sunt disponibile si in Roaming? De exemplu, am observat ca nu exista in lista serviciul 222 la prepay. Ai idee de ce? Pur si simplu nu a fost implementat sa fie disponibil si in roaming, sau e vreun motiv intemeiat pentru care nu se poate?
Client Orange

Pololică
#StarMember
Cateva corectii (pentru a fi mai exacti): - SEE = UE + AELS (Islanda, Liechtenstein si Norvegia); - Roaming World Wide nu include Coreea de Nord (ca tara cunoscuta) din cauza lipsei de acorduri internationale. - Pentru cartelele (prepaid) neactivate inca, acestea trebuie conectate prima data la o antena Orange Romania pentru a putea functiona in roaming (indiferent ca exista o extraoptiune cu beneficii in roaming). @arsradu: cel mai probabil este vorba de anumite beneficii acordate abonatilor in detrimentul cartelistilor. Asa cum la cartele ai mai mult net disponibil (national), asa ai la abonamente servicii disponibile (national sau roaming).

Vio73
#StarMember
Foarte utile informațiile pentru toți doritorii! Și aici, în Comunitate, se pot afla lucruril interesante despre roaming și nu numai. Mulțumim foarte mult!

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@arsradu i-am întrebat pe colegi și aceștia ne-au spus că atunci când ești în roaming secvențele scurte sunt de regulă ocupate de operatorii în care te înregistrezi. Excepție o fac numerele cu *# unde este deja o regulă stabilită între operatori.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Aha. Foarte clar. Mersi frumos, Mihaela! 🙂
Client Orange

Robocop9000
Începător

Buna ziua. Exista vreo optiune sa recuperez mesajele care erau memorate? Am activat mesageria si au disparut toate mesajele. Multumesc