anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cate minute si internet pot consuma în roaming SEE?

Liva
Junior entuziast
Cate minute poti vorbi de fapt cu roaming SEE nelimitat. La internet se specifica exact numarul de giga disponibili in roaming SEE.
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator

Politica de utilizare rezonabilă este o masură prevazută de Regulamentul European pentru a detecta si preveni utilizarea abuziva a serviciilor de roaming. Ea presupune ca beneficiile nationale (minute, internet, SMS) incluse in abonamentele/ opțiunile cu acces roaming SEE pot fi folosite doar pentru călătorii ocazionale in SEE. Cu alte cuvinte, este necesar ca traficul de voce și date să fie folosit majoritar in România.

 

Pentru cei care dețineți un abonament cu resurse de internet incluse, este important să știți că puteți folosi doar o parte din ele in roaming SEE, după care incepeți să fiți taxați (chiar daca mai aveți trafic de internet inclus; acela va putea fi folosit doar in România).

Dacă aveți un abonament fără resurse de internet, limita este vizibilă si este setată automat.

 

Înainte de a pleca în roaming, este recomandat să verificați această limită de consum de internet (aplicabilă în roaming SEE). O puteți face prin mai multe metode:

• Selfcare *100#

• My Orange – aplicație sau web

• Cronos *115# sau SMS gol la 415

 

Dacă dețineți o cartelă PrePay, puteți verifica limita astfel:

• My Orange – aplicatia sau web

• Infocredit: *133#

 

În cazul în care depășiți această limită, suprataxa se aplică peste tariful național aferent:

• 0.032 euro/ min, fără TVA pentru apeluri efectuate, inițiate și terminate în țări membre SEE

• 0.0079 euro/ min, fără TVA pentru apeluri primite

• 0.01 euro/ SMS, fără TVA pentru SMS trimis

• 0.0045 euro/ MB, fără TVA pentru Internet

Vizualizare soluţie în postul original

15 Răspunsuri 15

teacher_
Specialist certificat
Salut. Toate resursele sunt specificate în mesajul primit de la Orange. Minutele in SEE, SUA și Canada sunt considerate ca minute naționale, și se taxează la fel ca cele naționale.

Liva
Junior entuziast
Nelimitatul nu e chiar nelimitat. Trebuie vorbit in limita rezonabila dar nu se specifica cat e aceasta limita ca sa nu fie depasita.

teacher_
Specialist certificat
Nu e chiar așa. Se specifica clar la prepay care sunt resursele in roaming la ambele opțiuni, și cea de 10 și cea de 12. Îți atașez și screen shot

Miha_Z
Campion
Operatorii de telefonie mobilă pot aplica așa-numita politică a utilizării rezonabile pentru a se asigura că toți clienții aflați în roaming au acces la servicii de roaming la prețuri naționale atunci când călătoresc în UE. Operatorii pot utiliza mecanisme de control rezonabile și proporționate pentru a evita utilizarea abuzivă a acestor norme. Ca parte a politicii privind utilizarea rezonabilă, operatorul vă poate monitoriza și verifica utilizarea serviciilor mobile în regim de roaming pe durata a 4 luni. Dacă veți petrece în continuare mai mult timp în străinătate decât acasă, iar consumul de roaming va fi mai mare decât consumul național, este posibil ca operatorul să înceapă să aplice o suprataxă pentru consumul în regim de roaming. Aceste suprataxe (fără TVA) nu trebuie să depășească următoarele plafoane: 3,2 cenți pe minut de apel efectuat 1 cent pe SMS 4,50 EUR pe GB de date (plafonul din 2019). Mai multe informatii gasesti in link-ul urmator: https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_ro.htm

Anca07
Cunoscător certificat
Cu optiunea de 10€ activata pe o cartela prepay, in reteaua Orange, se poate vorbi nelimitat in roaming. In schimb traficul de internet este undeva putin peste 3Gb. De asemeni, mai sunt disponibile si minute in alte retele, cum bine a mentionat si teacher!

Jay
Campion certificat
In SEE poți vorbi ca si cum ai fi in tara, pentru ca iti ia din minutele nationale, deci, daca ai minute nationale nelimitat, poti vorbi nelimitat si in SEE...

Vio73
Campion certificat
Dacă ai nelimitat național, ai de regulă și în roaming. Dar dai un apel la 415 și afli imediat. Sigur, dar nu trebuie făcut abuz, pentru că acestea sunt în teorie. Adică după vreo 2-3 luni se complică lucrurile sau chiar mai repede, dacă te apuci să vorbești foarte mult.

Liva
Junior entuziast
teacher_ habar nu ai. La abonament nu specifica zice nelimitat. Dar acum am inteles. Nu trebuie sa stai sa vorbesti mai mult in strainatate decat in tara ca altfel te taxeaza suplimentar.

Laura_cio
Senior
Se monitorizează utilizarea in mod excesiv a resurselor in spațiul SEE timp de 123 zile, fiindca știm ca se folosesc pentru călătorii ocazionale. Dacă se observa o utilizare abuziva a serviciilor de roaming, Orange aplica o taxa suplimentară și anunța clientul printr-un mesaj.

teacher_
Specialist certificat
@Liva, nu ai specificat daca este vorba de abonament sau prepay. Eu sunt pe prepay și e mai ușor să vorbesc despre asta. La abonament se pricep ceilalți colegi ai mei, dar principiul e același, îți ia din minutele naționale.

Razvan
Campion certificat
Consumul din roaming sa nu depășească pe cel național, cu alte cuvinte, dacă în țară vorbești 2000 de minute lunar, în roaming sa vorbești cam 1500 ca să nu te treacă la utilizare abuzivă.

eda2k
Cunoscător
Salut, În cazul unui abonament, cel mai bine se sună la relații clienți și se verifică dacă în țara în care vom merge putem beneficia de minutele din abonament. De exemplu, Serbia nu se află în SEE. - Statele membre SEE sunt: ţările membre ale Uniunii Europene (UE): Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Cehia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ţările de Jos, Ungaria Norvegia Islanda Liechtenstein De asemenea, utilizarea resurselor în roaming se poate face doar ocazional. Dacă folosești frecvent roamingul, vei primi SMS de plată a serviciilor. Succes !

O_persoana
Angajat Orange
Salut, Iti recomand sa citesti ghidul pentru utilizarea abonamentului / cartelei PrePay in roaming SEE. Este explicat acolo mecanismul. Il gasesti aici ( pe site, in sectiunea Roaming ) : https://www.orange.ro/newsletter/pdf/Ghid_Roaming_Abonament.pdf https://www.orange.ro/newsletter/pdf/Ghid_Roaming_PrePay.pdf "Beneficiile nationale (minute, MB internet, SMS) incluse in abonamentele cu acces roaming SEE pot fi folosite doar pentru calatorii ocazionale in SEE. Conform Politicii de utilizare rezonabila, abonamentul trebuie folosit in majoritatea timpului in Romania, pentru a beneficia de aceasta regula de consum. (...) Poti consuma oricat ai nevoie din minutele si SMS-urile incluse in abonament, cu conditia ca prezenta si consumul din Romania sa fie mai mari decat cele din roamingSEE, in ultimele 123 de zile."

Ghizela_Angelic
Începător
Nu poti vorbiti nelimitat goaming mai mult de 123 zile