anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Bonusul de Internet pe mobil nelimitat poate fi consumat și în roaming?

bunghezidiana
Începător
La data de 19 ianuarie, de ziua mea, am primit urmatorul mesaj: "La multi ani pentru ziua ta de nastere! Iti oferim cadou internet pe mobil nelimitat, valabil pana la 29/02/2020. Daca abonamentul tau include trafic national si in roaming in SEE, bonusul poate fi consumat si in roaming in SEE conform limitei de consum specifica".
Luna care vine, intre 10 si 16 februarie, voi fi plecata in Austria, Viena. Voi putea folosi internetul nelimitat in afara tarii (roamingul e activat)? Nu sunt sigura daca am inteles foarte bine. Va multumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Razvan
#StarMember
Internet nelimitat este valabil doar în țară. În roaming SEE, vei avea la dispoziție doar cantitatea de net (Gb) inclusă în abonament, funcție de valoarea abonamentului fără tva, care se calculează după formula (2×valoare abonament (fără tva))/3,5. De exemplu pentru Orange Me 16, am inclus 7,7 Gb net în roaming SEE.

Vizualizare soluţie în postul original

12 Răspunsuri 12

Jay
Campion certificat
Dacă abonamentul tau are acces la roaming, poti folosi acest internet in perioada cand vei fi plecată, însă în afară țării el nu va fi nelimitat.. Exista o limita de consum.. dar, ar trebui sa fie cativa gb.. Dacă te uiți în My Orange la consum, ce-ti spune?

Tina
Cunoscător certificat
Sunt de acord cu Jay, dar trebuie sa recunosc ca mesajul este confuz. Ma refer la: “ Daca abonamentul tau include trafic national si in roaming in SEE, bonusul poate fi consumat si in roaming in SEE conform limitei de consum specifica". Adică cum bonusul poate fi consumat și in roaming? Se înțelege ca nelimitatul e valabil și in roaming. PS: Eu as fi preferat sa scrie ca bonusul nu este valabil in roaming. Pentru ca, practic, așa și este. Mi se pare ca se induce ideea ca bonusul este valabil roaming, când de fapt , acele resurse, dacă exista, sunt parte din abonamentul plătit.

Neaplicabil
Cred ca mesajul se refera la politica de utilizare rezonabila. Mai multe detalii aici: https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828 Cu alte cuvinte, da, probabil ca este nelimitat, dar nu ca sa te muti in strainatate si sa ramai permanent in roaming. Dar da, e destul de ambiguu formulat. :) Acuma, asta e interpretarea mea. Se poate sa gresesc. Daca are cineva mai multe cunostinte cu privire la chestia asta, mi-ar placea sa stiu. 😄

teacher_
#StarMember
Chiar daca ai internet nelimitat, nu este in roaming nelimitat. In roaming poți consuma doar cat ai in oferta ta normala in roaming. Eu am 5,7 GB in roaming, și eu am luna asta net nelimitat, și tocmai ce am venit din Germania, unde am consumat in jur de de 1GB. Poți verifica și tu cat ai disponibil in aplicația my Orange. Nu uita sa îți activezi roamingul înainte de plecare.

Razvan
#StarMember
Internet nelimitat este valabil doar în țară. În roaming SEE, vei avea la dispoziție doar cantitatea de net (Gb) inclusă în abonament, funcție de valoarea abonamentului fără tva, care se calculează după formula (2×valoare abonament (fără tva))/3,5. De exemplu pentru Orange Me 16, am inclus 7,7 Gb net în roaming SEE.

Laura_cio
Senior
Dacă apelezi la 415 îți apare ca resursa trafic național in roaming SEE?

Vio73
#StarMember
Nu ai nelimitat în roaming, ci doar în țară. Vezi în My Orange cum stă treaba! Da, mesajul e cam confuz!

FLo1
#StarMember
Confuzie totala la traficul consumat, la fel ca intre raportarile celor doua aplicatii: My Orange respectiv Orange Travel. Niciodata nu au indicat la fel, nici macar dupa 3-4 zile de asteptare pana la update si nici macar la intoarcerea in tara. Asa ca de ce un SMS nu ar fi ambiguu? Un lucru stiu clar: resursele in roaming sunt limitate.

FaraUnID
Campion certificat
Bonusul de internet poate fi consumat si in roaming in SEE conform limitei de consum specifica in abonamentul tau. Ipotetic vorbind daca la momentul intrarii in SEE tu mai diponibili 1,5 GB de date din abonament (exclus alte bonusuri) iar limita ta de date in roaming SEE pentru tipul tau de abonament este de 3,5 GB, atunci diferenta de la 1,5 GB pana la 3,5 GB se va scadea din eventualele bonusuri active pe cont.

Tina
Cunoscător certificat
Ceea ce spune FărăUnID, este posibil sa fie răspunsul. Dar ma gândesc care ar fi diferența dacă am limita 3 GB când plec, și ii consum. Mai primesc 3GB? Sau trebuie sa fie doar o fractie din cei 3 GB?

Razvan
#StarMember
Daca ai 3Gb de internet îi consumi pe toți în țara, în roaming nu mai ai resurse, vei plati adițional, 3,5 euro/1 Gb net, mult mai ieftin ca în țară.

DanielaH
Moderator
@bunghezidiana, te-au ajutat răspunsurile primite? Daca da, marchează-l pe cel mai bun ca soluție. În felul acesta îi vei ajuta și pe ceilalți membri să găsească mai usor informații despre folosirea bonusului de Internet în roaming. Mulțumim!