anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Încărcat cu 51 euro pentru ca am fost pe Clisura Dunării

patrick14970
Junior

Cum e posibil că fiind în România să fiu încărcat cu 51 euro pe roaming.

Am fost pe Clisura Dunării cu Waze activ și m-a rupt.

Rezultă că Orange are servicii foarte proaste și lasă abonații să fie furați. Nu e posibil că pe teritoriul României, deși am selectat Orange că operator să îmi intre automat rețea străină.

Rezultă că e o mânărie a Orange că să te încarce la factură.

Mi-e scârbă deja și am să părăsesc această rețea daca nu se rezolva cumva

33 Răspunsuri 33

FLo1
#StarMember

@patrick14970: Bănuiesc că ai abonament. Așadar, mergând de-a lungul graniței României (mai ales la granița cu Serbia care nu este parte din Spațiul Economic Europea (SEE)), probabilitatea să te conectezi la o rețea din țara vecină este aproape o certitudine. În astfel de situații/itinerarii, este imperativ să comuți modul de selectare a rețelei pe MANUAL, sau să dezactivezi ROAMINGUL. Din păcate acum este tardiv, dar pe viitor sigur nu se va mai repeta. Numai bine.  

Vio73
#StarMember

Salutare!

Din păcate,  sau din fericire, nu este nicio mânărie, ci ți-a intrat roaming-ul, cum le-a mai intrat și altora. Sunt destule persoane care au călătorit în zone de graniță și care nu au dezactivat roaming-ul, iar rezultatul este același.

Ai aici un topic asemănător:

https://comunitate.orange.ro/t5/roaming/cost-suplimentar-roaming-%C8%99i-interna%C8%9Bional-la-or%C8...

Mai multă atenție pe viitor!

Eu cred că poți face totuși o sesizare la ei și le poți explica faptul că nu ai știut anumite lucruri și poate găsești înțelegere și compensare cumva.

Baftă!

mihai_13
Maestru

bun venit in randul "habarnistilor"  - data viitoare nu sta cu roamingul deschis

Anonim
Neaplicabil

Ignoră ceea ce spun ceilalți pe aici... dacă nu ai părăsit România nu e vina ta că rețeaua Orange din zonă e atât de... cum este... și telefonul s-a conectat la rețelele din țara vecină.

Eu zic să insiști pe lângă Orange ca să te compenseze cu suma respectivă în facturile viitoare...

Toată treaba cu roamingul cât timp eu sunt în țară e ca și cum ai face dragoste cu soția și-ar rămâne însărcinată vecina iar la testul de paternitate ar ieși că tu ești tatăl... absurd dacă înțelegeți ce vreau să zic...

Să ne ții la curent cum evoluează situația... mie nu mi se pare normal să plătești pentru că rețeaua Orange din zonă e mai slabă ca a rețelelor din țara vecină.

@Anonim: Greșită analogia. Atât timp cât ești conectat la o altă rețea decât ORANGE RO se cheamă Roaming. Degeaba stai acasă cu soția dacă te conectezi cu.... vecina. Cea care are linku'.... ia potul.

Anonim
Neaplicabil

@FLo1 să presupunem prin reducere la absurd că sunt dobitoc dar nu-i vina utilizatorului că rețeaua Orange nu are acoperire în acea zonă pe teritoriul național al României.

Pentru cineva care are timp, nervi și bani câștigă liniștit un proces în instanță împotriva acestor întâmplări fortuite... și dacă nu mă înșel există ceva precizat și in regulamentul general de folosire a serviciilor Orange dar probabil se aplică doar atunci când e vorba de operator...

Mie personal nu mi se pare o situație onestă... dar cât timp nu e vorba despre noi, cât timp nu se întâmplă nouă... mai dă-i încolo de fraieri, de ce n-au fost atenți...

Mâine, poimâine o să mă trezesc că mă conectez la sateliții lui Musk și trebuie să plătesc roaming galactic...

Hai sa nu insistam pe ceva ce nu este cazul.

Poate ar fi bine sa ne informeze colegul cu taxarea in roaming daca a primit (sau nu) SMS de informare ca s-a conectat la o retea straina si ca a fost informat de tarifele percepute. Pana in ziua de azi, indiferent de operator, la prima conectare in alta retea (din ziua conectarii, evident), am fost informat asupra tarifelor (inclusiv cand am trecut granita in Turcia si oprisem, din telefon, netul in roaming, tocmai pentru a nu lasa prea mult din salariu in conturile Orange). E un mesaj automatizat. In ultimii 4 ani, de cand am Logan si telefonul conectat prin bluetooth la radio, am si o aplicatie de radio care sa-mi cante cand am navigatia pornita. La fiecare mesaj (whatsapp sau SMS), aplicatia de radio isi reduce volumul si aud notificarea in boxe ca am mesaj nou.

Anonim
Neaplicabil

@Pololică în regulă, atunci când se mai plâng oamenii pe aici că Orange scumpește abonamentele, poate pentru a îmbunătăți rețeaua și a preveni roaming-ul accidental să fiți alături de Orange și să le explicați acelor persoane care scriu pe aici despre cum e nedrept să scumpești abonamentul că e obligatoriu să fie așa pentru a nu mai fi puși în alte situații jenante.

Nu mai sunt alaturi de Orange (ca abonat sau cartelist) tocmai din cauza scumpirii din noiembrie trecut (am plecat cu toate cele 3 numere). Sa mai spun ca si atunci, Orange oferea reducere de 50% pentru abonamente nelimitate, desi eu, cu unul din numere, depaseam (ca pret) Smart 15 redus la 7.5E, desi abonamentul detinut avea doar 50GB de net? Sunt de acord cu marirea preturilor, dar nu in timpul jocului si, cu atat mai putin, in situatia in care nu se ofera o ierarhizare a serviciilor oferite (de ce as plati 20E pentru internet nelimitat daca un cartelist la 5E [+tva] poate obtine la fel de mult net si are aceeasi prioritate in retea ca si mie cand vine vorba de consum).

Si valoare celor 3 abonamente era de 20E (tva inclus) la care se mai adaugau 11E (5-6E) fara tva pentru doua reincarcari la un coleg de munca. Reincarcarile au ramas, dar abonamentele nu.

Totusi, revin la intrebarea daca s-a primit acel SMS de conectare la o retea sarbeasca. Daca s-a primit acel mesaj, Orange este curat in situatia asta. Insa, daca nu a trimis acel SMS... o simpla reclamatie ii va intoarce banii inapoi.

Anonim
Neaplicabil

Eu de la Orange m-am trezit cu serviciul Orange Games activat fără să fac eu ceva din ceea ce ar fi putut conduce la activarea lui... iar de umblat cineva la telefonul meu nu avea cum pentru că 3 protejat de 7 lacăte 🙂 și-o cătușă :)... nu dau click pe reclame ca prostul... 

Am zis-o și cu altă ocazie, o spun și acum, mi se pare o treabă random profitabilă pentru Orange... activezi random și doar câțiva de revoltă și reclamă...

Așa e și cu tipul acesta de roaming pe teritoriul național... mulți și-o fură, puțin se auto-sesizează și lucrurile merg mai departe așa...

Am vazut si eu ca se plangeau mai multi (in ultimii 2-3 ani) ca li s-a activat Orange Games, dar nu stiu ce sa zic. 5 ani fara 2 luni (cu doua, si, ulterior, cu trei abonamente) nu mi s-au intamplat astfel de minuni.

Legat de roamingul pe teritoriul national, iti poti intreba parintii cum se uitau la canalele straine acum 30 de ani (la bulgari, sarbi, unguri, ucraineni sau rusi, depinde de care erau mai aproape). Fiind din Bucuresti, prindeam binisor bulgarii si, uneori, ma mai uitam la desene (nu conta ca nu intelgeam mare branza). Asa si cu mobilul. Intr-o zi frumoasa si conditii ideale, poti receptiona semnal strain.

PS: tot legat de bulgari. In urma cu vreo 7 ani am mers la Ruse cu sotia (inca prietena pe atunci) si doi prieteni. Eram 2 cu Vodafone, unul cu Telekom/Cosmote si unul cu Digi. Ghici cine avea semnal romanesc pe faleza bulgareasca a Dunarii? Cel cu Digi. Si a receptionat semnal cativa km buni de la Vama (bine, am mers mai mult paralel cu Dunarea. Nu am intentionat sa intram prea mult in tara vecina).

Muchalucha
Explorator entuziast

Abonementele sunt nelimitate national si nu avem diferente nationale la abonemante. Ieftinirile atrag un Roaming in SEE diferit, redus pe masura ieftinirii sau reducerii cum o numiti. Asa ca ieftinirile au ca scop reducerea GB disponibili in Romaning. Nu as accepta asemenea reducere la abonament in care sa zicem 24GB disponibili in Roaming ar ajunge 16GB disponibili in Roaming. Asa ca si ieftinirea vine cu dublu tais. Vrei abonament redus,  alegi un abonament pe masura. Dar nu imi numesti Abonament de 25€ la pret de 20€ si ma rezesc cu roamingul ciuntit. 

DanaSgu
Junior entuziast

Exact!

Pololică
#StarMember

In urma cu vreo 4 ani am fost si eu pe Clisura si nu aveam semnal. Ma intrebam de ce, dar raspunsul mi-a venit de la unul din localnici: vecinii sarbi au semnal mai bun ca ai nostrii (Voda, Telekom, Orange si Digi) in diverse puncte.

Totusi, ce m-a "salvat" a fost roamingul nonSEE incativ (implicit, roamingul la Orange este activ doar SEE). Poate data viitoare, acnd esti in zona de granita, poate mai citesti si ce zice ANCOM (operatorii deja te anunta pe site de acest lucru) si eviti roamingul accidental.