anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Îmi cade semnalul și nu se activează 4G în Austria

Chtullhu
Începător

Salut.

Întâmpin o problema cu semnalul și datele mobile. Sunt în Austria cu roamingul activat.

Până ieri, când am folosit mai mulți GB de net, a mers totul perfect. Când, dintr-o dată, nu mai merge internetul, dacă îl activez nu mai apare nici simbolul de 4G,dar tot odată cade și rețeaua, "doar apeluri de urgenta" după care își revine, găsind rețeaua mobila și atât. Lipsa internet.

1 Soluţie acceptată‚

In cazul asta, vezi sa nu fi expirat cumva de astazi... Citeste cu atentie mesajele pe care le-ai primit la reincarcare. Ca si timp, ar fi fix 21 de zile. Deci posibil sa-ti fi expirat optiunea.

Vezi sa nu fie cumva ora 00:00 sau ceva (adica inceputul zilei).

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

7 Răspunsuri 7

arsradu
#StarMember

Salut,

De cat timp esti in roaming in Austria? In ultimele 4 luni, ai avut consum mai mare national decat in roaming sau invers?

Tind sa cred ca fie ai atins limita de timp pentru consum in roaming, fie cea de resurse. Daca esti pe prepay, si ai incarcat cu optiunea de 12 euro, e posibil sa-ti fi expirat optiunea (are doar 21 de zile).

Pentru orice eventualitate, arunca o privire aici

Client Orange

Maine 13 îmi expira prima opțiune de când am reîncărcat cu 12E ptr roaming. Sunt de 20-21 zile

In cazul asta, vezi sa nu fi expirat cumva de astazi... Citeste cu atentie mesajele pe care le-ai primit la reincarcare. Ca si timp, ar fi fix 21 de zile. Deci posibil sa-ti fi expirat optiunea.

Vezi sa nu fie cumva ora 00:00 sau ceva (adica inceputul zilei).

Client Orange

Salut!

Vad ca ai doua cantitati de internet national: una cu 2.08GB si alta cu 0.00GB. Am o vaga impresie ca ai consumat tot netul si de aici buba.

PS: regula de alocare este ca internetul in SEE se concuma din cel national, fara a-l depasi. Deci, daca, de exemplu, ai 100GB, iar conform calculului pentru roaming, ai 20GB si tu consumi 90GB prin tara, netul ramas pentru roaming SEE este de doar 10GB (adica ce a ramas din 100-90). Evident, daca ai consumat cei 20GB si mai ai 60GB nationali, iarasi nu vei mai putea folosi netul ramas intrucat alocarea a fost depasita.

La fel si reciproca, daca ai, conform calcului, 20GB in SEE, dar optiunea are doar 18GB, nu vei putea consuma mai mult de 18GB (nu poti depasi netul national).

Hmm și atunci acei sute de GB bonus utilizabili cu obțiunde de 12Ein roaming ? 

Din informatiile de pe site (Roaming->Limita maxima de resurse de internet in Roaming SEE)

"Cu ofertele cu roaming SEE poți utiliza o parte din resursele naționale de internet și in Roaming în SEE, conform limitei de date internet maxime, care se calculeaza pe baza forumulei: Valoare Euro fara TVA impartita la 1.8E)".

Legat de bonusuri, as vrea sa confirme cineva acest lucru (utilizarea in roaming). O singura data am avut o depasire (100MB) pe abonament si, dupa, m-am incadrat in alocare. Daca tu ai depasit acea alocare, orice bonus devine 0 (sunt abonamente cu internet nelimitat... si tot au o cota de internet fixa pentru roaming SEE).

@Chtullhu: Limita de consum trafic internet în roaming SEE pentru opțiune de 12euro este de 13,33GB, cu condiția să nu fi consumat în ultimile 123 de zile (cumulat) mai multe date în roaming decât în țară (național). Acel bonus se consumă în roaming doar dacă internetul alocat în opțiune și posibil a fi consumat în roaming este deja consumat (de exemplu național).

Revino pe topic pentru alte detalii. Numai bine.