anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Xiaomi trece de la MIUI la HyperOS.

vladut12am
Cunoscător certificat

Salutare, tuturor!

Astăzi vreau să discutăm despre noul sistem de operare al celor de la Xiaomi, HyperOS, care înlocuiește actualul sistem de operare, MIUI.

HyperOS 1.0 va fi prima versiune implementată pe Android 14 care va ajunge pe o serie de dispozitive. Deși la prima vedere HyperOS 1.0 poate arăta ca familiarul MIUI 14, Xiaomi asigură că noua versiune a fost construită de la zero pe platforma Android, folosind o nouă arhitectură. Bazat pe Android Open Source Project (AOSP), HyperOS este descris ca fiind un sistem de operare eficient și ușor care poate fi personalizat conform nevoilor specifice Xiaomi. Este optimizat să funcționeze fără probleme pe dispozitive cu hardware mai puțin puternic, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru dispozitivele Xiaomi mai accesibile.

Principalele îmbunătățiri pe care le aduce noul sistem de operare, HyperOS, sunt:

  • conectivitatea inteligentă;
  • securitatea sporită;
  • inteligența proactivă;
  • este mai rapid decât MIUI;
  • are o dimensiune mai mică a firmware-ului de 8.75GB comparativ cu 13.09GB în MIUI 14;
  • interfața de utilizator este nouă și prietenoasă, care permite o trecere fără probleme între dispozitive, acces la distanță la date și aplicații, și beneficiază de AI pentru generarea de discurs, căutare de imagini și crearea de artă.

HyperOS introduce și Xiaomi HyperConnect și Hypermind, îmbunătățind conectivitatea inteligentă și permițând funcții precum utilizarea camerei telefonului ca webcam, partajarea de date și recepționarea notificărilor telefonice pe dispozitive cu ecrane mai mari. În plus, pune un accent mare pe securitate, deschizând HyperConnect pentru dezvoltatorii terți și accentuând criptarea, gestionarea permisiunilor și protocoalele de securitate.

Compatibilitatea HyperOS cu o varietate de dispozitive Xiaomi, inclusiv smartphone-uri, tablete, produse smart home și chiar automobile, promite o gestionare simplificată a dispozitivelor în cadrul ecosistemului Xiaomi. Înregistrările pentru versiunea internă a HyperOS 1.0 au început pe 26 octombrie 2023, iar lansarea oficială este programată pentru decembrie 2023. Xiaomi 14 și Xiaomi 14 Pro vor veni cu noul sistemu de operare preinstalat.

Actualizarea la HyperOS 1.0 va ajunge treptat pe majoritatea dispozitivelor, acest proces începând din primul trimestru al anului 2024.

Xiaomi a confirmat că dispozitivele globale cu bootloader deblocat nu vor primi actualizarea la HyperOS 1.0, iar Xiaomi 14 și Xiaomi 14 Pro au restricţii pentru deblocarea de bootloader.

Telefoanele care vor primi actualizarea la noul sistem de operare sunt:

  • Xiaomi 13, 13 Ultra, 13 Pro, 13 Lite, 13T, 13T Pro;
  • Xiaomi 12, 12 Pro, 12X, 12T, 12T Pro, 12S Ultra, 12S, 12S Pro, 12 Pro Dimensity Edition, 12 Lite;
  • Xiaomi 11T, 11T Pro, 11 LE, 11 Lite 4G, 11 Lite 5G, 11 Lite NE, 11 Lite 5G NE, 11i / Hypercharge, 11X, 11X Pro, 11 Pro;
  • Xiaomi Mi 11 LE, Mi 11, Mi 11 Ultra, Mi 11 Pro, Mi 11i.

Eu am de aproximativ un an Xiaomi 12T Pro de care sunt foarte mulțumit și de abia aștept să primesc actualizare la HyperOS 1.0, pentru că acest nou sistem de operare aduce îmbunătățiri importante care cresc performanța și eficientizează consumul de energie.

37 Răspunsuri 37

Vio73
#StarMember

Să sperăm că vor fi de bun augur aceste modificări și nu vor fi doar încercări nereușite.

Și eu folosesc de peste un an același telefon ( 12 T pro), de care sunt extrem de mulțumit. Dar dacă vor fi aduse îmbunătățiri, nu mă supăr deloc!😏

Mulțumim, Vlăduț!

vladut12am
Cunoscător certificat

Cu multă plăcere, Viorel!🙂

Pololică
#StarMember

Interesanta abordarea. Spre diferenta de Huawei, care au fost obligati sa creeze ceva intern (nu e un secret ca exista o baza in China pentru dezvoltare, dar cu putina "bunavointa" au fost obligati sa o dezvolte mai intensiv), Xiaomi creeaza o interfata (mai mult sau mai putin) independenta de buna voie.

Ce-mi scapa este motivul pentru care noua interfata are implementarea doar in China (nu am sesizat in stiri sa fie si in afara ei, cel putin momentan si pe modelele actuale).

vladut12am
Cunoscător certificat

Poate asta te lămurește.

Xiaomi has already published its update roadmap for Chinese models, but for the global audience, the rollout of HyperOS updates is scheduled to commence in the first quarter of 2024.

Sau asta.

There will be two phases of updates:
1. December 2023 to January 2024 – firmware exclusive to users in China.
2. Starting in the first quarter of 2024, global versions of HyperOS will be gradually released for supported phone and tablet models.

 

Blue12
Senior

Si eu am un Xiomi Redmi 9A. Nu va primi actualizarea, dar tot va ramane cel mai bun telefon avut vreodata. L-am luat in rate de la Telekom acum 3 ani, intre timp am ajuns la OROC, ratele le-am achitat complet. Telefonul isi face treaba ca nou, desi l-am luat pe bani marunti. In afara de memoria care se cam umple, nu da semne ca vrea sa dea coltul, asa ca eu cred ca va mai trai inca vreo 2 ani. Nu le fac reclama celor de la Xiaomi, spun doar ca sunt uimit ca un telefon la vreo 500 de lei sa functioneze atat de bine si atat de mult. 

Anonim
Neaplicabil

Hyper os, one ui etc nu sunt sisteme de operare ci interfate, sistemul de operare este android. Nu folosesc Xiaomi dar sper sa fie ceva reușit noua interfata

Anonim
Neaplicabil

Varianta Taiwan global Xiaomi 13 pro

Screenshot_2024-01-21-18-32-36-572_com.android.settings-edit.jpg

 Singurul rom global Xiaomi care permite înregistrarea convorbirilor.

Atât timp cât telefoanele Xiaomi vor dispune de funcțiile de încărcare rapidă (120w),înregistrare convorbiri apeluri (Call recording nativ), funcția irremote eu voi fi fanul lor (utilizator de telefoane Xiaomi de 6 ani).

Nici un telefon avut Xiaomi nu sa stricat ci a fost donat către persoane mai in vârsta (foarte rezistente).

In plus Xiaomi permite deblocarea bootloader-ului ceea ce permite schimbarea romului sau reinstalare rom în condiții de siguranță din propria aplicație.

Vom vedea pe viitor daca telefoanele cu HyperOS preinstalat vor putea fi deblocate ca și cele MIUI.

Anonim
Neaplicabil

Salutare,

Se confirmă oficial:

https://zonait.ro/xiaomi-hyperos-actualizare-global/

Eu am Xiaomi MI 13T și încă nu am primit update. Mai aștept! 😁

Voi ați primit?

vladut12am
Cunoscător certificat

Ieri, eu mi-am scos din cutie noua mea unealtă, Xiaomi 13T Pro (varianta cu 1 TB spațiu de stocare și 16 GB RAM), și am primit update la HyperOS din prima încercare.

vladut12am_0-1709015362693.jpeg

 

Să-l folosești cu plăcere!

vladut12am
Cunoscător certificat

Mulțumesc, Viorel!🙂

Cu plăcere!

Dante
Junior entuziast

Azi am primit, pe 13 T Pro!

user_18076505
Începător

Azi am primit hyper os pe 13t . Ciudat este ca am primit versiunea 1.0.5.0 UMFEUXM ( ota ). Pe site-ul oficial apare 1.0.3.0 si doar recovery sau fastboot.

1000038909.jpg