anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei Nova 5T review

RecenziiPeBune
Explorator entuziast

Huawei Nova 5T se anunta unul dintre cele mai interesante telefoane, mai ales ca se poate gasi la operatorii de telefonie mobila din Romania. Folosesc de ceva timp telefonul si vreau sa va impartasesc experienta mea. Aceste randuri sunt parerea mea, nu un adevar universal valabil.

Am dat 1700 lei pe telefon, varianta cu 128 GB stocare si 6 GB RAM. De cand l-am deschis am fost placut surprins de ce e in cutie. Casti dragute, cam asemanatoare cu EarPods de la Apple, incarcator rapid de 22,5W si folie de protectie pe ecran.

 

Revenind la telefon, mi se pare foarte frumos. Constructia este premium, sticla fata-spate si rama din aluminiu. Marginile sunt subtiri, barbia putin mare si camera frontala discret ascunsa sub forma unei gauri in ecran. E foarte confortabil in mana, fiind subtire la 7,8 mm si nici prea greu la 174 grame.

 

Este confortabil in mana si pentru ca ecranul nu este cel mai mare, dar la 6,26" nu e nici mic. Este un LCD cu rezolutie 1080p.

In acest buget ma asteptam la ecran OLED, pentru contrast mai mare si unghiuri mai bune de vizualizare. Cu toate astea, ecranul lui Nova 5T nu dezamageste, culorile sunt vii si unghiurile de vizualizare bune. As fi vrut sa fie mai luminos, in soare puternic vad mai greu pe el, dar asta e ceva normal in acest buget.

 

Daca nu impresioneaza la ecran, cu siguranta va impresiona la performanta. Procesorul este Kirin 980, acelasi folosit de Mate 20 Pro si P30 Pro. M-am jucat niste jocuri intense grafic la setarile maxime pentru a-l testa si a mers impecabil, fara lag. Are si mod de performanta care, cel putin in AnTuTu, mi-a marit scorul de la 365.000 la 390.000, deci tind sa cred ca isi face treaba.

 

Am ramas placut impresionat si de camera, care s-ar putea sa fie cea mai buna in acest buget. Avem una principala de 48 mp, una cu unghi ultra-larg de 16 mp, una pentru macro de 2 mp, si un senzor de adancime pentru fotografiile portret/bokeh.

Culorile ies aproape de realitate, detalii sunt din ambundenta. Mi-a placut stabilizarea video, chiar si la 4k30fps (nu are 4k60fps), si modul macro care surprinde multe detalii si te lasa sa te apropii foarte mult de subiect.

 

Sistemul de operare este Emui, o versiune de Android modificata de cei de la Huawei. Pentru ca acest telefon este in esenta un Honor 20, telefon lansat inainte de scanalul dintre Huawei si SUA, va primi update-uri Android si va avea acces la serviciile Google si Magazinul Play. Revenind la Emui, am observat ca unii il iubesc, altii nu prea. Depinde de tine, asa ca iti sugerez sa te uiti videoclipuri despre acest sistem de operare sau chiar sa incerci un telefon Huawei in magazin.

 

As mai vrea sa discut despre baterie, care tine o zi fara probleme, chiar si la utilizare intensa. Cei 3750 mAh se inteleg foarte bine cu Emui, care este eficient cu bateria. Cu toate astea, la utilizare medie nu vei obtine doua zile.

Nu ar mai fi multe de spus despre acest telefon. Senzorul este unul fizic montat pe marginea telefonului, raspunde extrem de rapid, dar din cauza amplasarii il vei atinge cateodata involuntar si se va deschide ecranul. Telefonul nu are mufa jack si loc pentru cardul de memorie. In concluzie, consider Huawei Nova 5T o oferta foarte buna, in acest segment de pret obisnuiam sa recomand Xiaomi Mi 9 sau Mi 9T, insa acestea nu sunt disponibile la abonament si unele persoane sunt reticente fata de Xiaomi.

 

Acum ca a aparut Nova 5T, ma bucur sa vad inca un telefon pe care sa-l pot recomanda cu incredere.

Pentru mai multe detalii despre Huawei Nova 5T, va invit sa cautati Recenzi Pe Bune pe YouTube 😄

12 Răspunsuri 12

Ascary
Campion certificat
Multumim pentru review. Sa te bucuri de el si te mai asteptam cu completari eventual. Cred ca pe cei care intentioneaza sa-si cumpere telefonul,sigur recenzia ta ii va ajuta.

RecenziiPeBune
Explorator entuziast
Multumesc! Acesta a fost si scopul meu, sa ajut utilizatorii sa isi faca o idee despre telefon. Am vazut ca este foarte popular si cred ca avem si membri din aceasta comunitate interesati de el 😄

Razvan
#StarMember
Felicitări pentru recenzie. Mulțumesc ca ai împărtășit nouă cu noi. Să-l stăpânești sănătos. Pare o alternativa la P30/P30 Pro. Face CA pe 4G în Orange?

Vio73
#StarMember
Destul de interesante și utile toate remarcile. Ai depus ceva efort pentru a descrie detaliat caracteristicile acestui telefon. Mi se pare un telefon interesant, care văd că este unul care iese în evidență prin caracteristici mai mult decât decente, la un preț fără concurență. Sigur că acestea fiind spuse, pe scurt, nu pot să-l facă decât atractiv pentru doritori. Felicitări pentru prezentare și achiziție!

DanielaH
Moderator
@RecenziiPeBune, mulțumim pentru review! Va fi cu siguranță foarte util și pentru alți membri ai Comunității.

FaraUnID
Campion certificat

Ca o sinteza a ceea ce s-a spus aici: Huawei Nova 5T este un Honor 20 cu foarte mici diferente care se pot lectura aici https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9803&idPhone2=9615#diff-

Ca o parere personala, urasc aceste practici prin care producatorii ofera acelasi continut dar in ambalaj diferit, dupa care vin si se lauda cu un produs "nou". Ca sa parafrazam o reclama: Daca-i punem palarie nu mai e el sau cum?

svetalex
Senior certificat
Este WOW. mi-ar plăcea să găsesc astfel de expuneri pentru mai multe telefoane

Ascary
Campion certificat
FaraUnId Apple e numarul unul la prezentat telefoane noi dar cu hardware vechi. De vreo 3 ani sunt aceleasi Mării cu alte palarii,iar daca Apple o face de ce n-ar face-o si Huawei,ba chiar poate de la cei din Silicon Valley s-a inspirat 🙂

Jay
Campion certificat
Foarte detaliat, multumim! Sigur va fi de ajutor si altora... La cât mai multe :) Mie imi place si faptul ca un telefon nou sa vina deja cu folie si, de ce nu, husa pe el.. Te scapa de o grija..

Marcela
Junior
Cat va tine bateria, rulaj aplicatii/jocuri?

Ascary
Campion certificat
Cred ca tot vreo doua zile asa cum ne-a obisnuit Huawei. Acesta fiind unul din atuurile producatorului. Asteptam insa raspunsul posesorului 🙂

svetalex
Senior certificat
Acum câteva zile am primit un SMS prin care eram informata ca oferta speciala cu dublu trafic de net de care beneficiam, mai este valabilă până la 21.05 (dată la care mi se termină perioada contractuală). Nu îmi propusesem în mod special să îmi iau un telefon nou, nici nu am un buget prea generos, dar dacă tot am hotărât să optez pentru un abonament Orange Me, am zis să schimb și telefonul. Din oferta curentă Orange oscilez între Huawei Nova 5T și Samsung Galaxy A51. Am citit recenziile din comunitate postate de @RecenziiPeBune, însă nu îmi este prea clar dacă pe Huawei Nova 5T pot fi instalate aplicațiile din Google Play (gen YouTobe, Yahoo mail, Google Maps, etc.). Mă poate ajuta careva cu această informație?