anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

#Concurs - Review Huawei Watch Gt3 Pro

teacher_
#StarMember

 

Dragi colegi din comunitate, am considerat că a venit momentul sa scriu un review despre o achiziție recentă din magazinul online Orange care nu mi-a înșelat așteptările - un smartwatch Huawei Gt 3 Pro. 

IMG_20221229_170700_edit_27676594823901.jpg

Ca sa fac o introducere....Sunt utilizator de terminale Huawei de aproximativ 5 ani. Am inceput cu un Huawei P10 lite, iar momentan dețin un P30 Pro, pe care încă îl consider un telefon de top, in special datorita clarității pozelor făcute. Legat de accesorii, am fost mereu fascinat de smartbanduri și mai ales smartwatch-uri, deoarece îmi place să îmi păstrez un stil de viață sănătos și să am grijă să fac mișcare și exerciții zilnice. Restul funcțiilor pentru mine sunt bonus. Anterior am avut un Gt 2e, care și-a făcut treaba, dar odată cu noua achiziție, pot spune că așteptările mi-au crescut. Un alt motiv pentru care am ales mereu cu dispozitivele wearables Huawei au fost dimensiunile brățărilor, deoarece sunt o persoana cu o încheietura mai groasa a mâinii și am avut probleme să găsesc un ceas care sa mi se potrivească. La Gt3 Pro, brățara ajunge la 210 mm fara cadranul ceasului, care are 46,6 mm lungime. 

IMG_20230102_090117.jpg

Așadar, voi incepe cu o scurta prezentare. Pentru GT3 Pro sunt trei variante, cea cu brățară din fluoroelastomer (negru), din piele (gri) respectiv din titan. Nu exista diferențe la componentele interne ale ceasului, in afara de materialul utilizat la brățară dar variantele din piele și titan sunt sensibil mai scumpe (lucru de înțeles). Orange comercializează doar variantele din titan respectiv fluoroelastomer. 

Corpul ceasului este din titan, cadranul ceasului este safir (aici este vorba și de puțin marketing, de fapt este sticla de safir artificial, dar tot arată super),  coroana rotativă (butonul dreapta sus) este tot din titan, iar spatele este realizat din ceramică. Bateria este de tipul Li-PO de 530 mAh, care durează destul de mult, in funcție de cât de multe resurse consumă  ceasul. Eu personal țin conexiunea Bluetooth cam 1-2 ore pe zi, și nu utilizez alte aplicații care să emită semnale permanente către telefon, iar bateria mă ține cam 12-13 zile, ceea ce este foarte bine. 

Ca și platformă de funcționare, pe Gt3 Pro rulează Harmony Os 2.0, eu personal nu am avut probleme să mă conectez la telefon, deoarece aplicația Huawei Health este preinstalată in telefon și l-a identificat în câteva secunde. Am avut de așteptat câteva minute ca smartwatch-ul să facă updaturile necesare înainte de a fi pus la treabă. Ecranul AMOLED generos (aprox. 3,57 cm) face ca experiența să fie una deosebită încă din momentul pornirii dispozitivului. Memoria este una destul de buna, 32 GB, pentru încărcarea unui conținut solid de muzică sau tip de programe de stimulare atunci când sunt efectuate exerciții, dar personal nu am încărcat nimic momentan, sunt doar câteva melodii prestabilite care se aud perfect la difuzor. Ceasul are in dotare de asemenea un microfon incorporat de rezoluție înaltă, eu am avut discuții telefonice la 6-7 metri distanta de telefon cu ajutorul ceasului, lucru care mi s-a părut super tare, de pe GT 2e putând doar sa resping apelul. Se poate accepta sau respinge apelul, iar daca se respinge, se poate trimite un mesaj prestabilit de genul "va apelez mai târziu". De asemea, se pot selecta un număr maxim de 10 contacte în aplicația Health-> Dispozitive-> Contacte preferate care pot fi apelate direct de pe ceas. Nu sunt sigur daca această funcție este valabilă și la cei care sunt pe alt sistem de operare. 

Voi incerca sa detaliez și alte câteva funcții (sau aplicații) pe care eu le consider importante:

1. Monitorizarea exercițiilor. Gt3 Pro vine cu o serie de exerciții preinstalate, la fel ca toate smartwatch-urile din gama GT de până acum: Alergare in aer liber, in interior, plimbare in aer liber, drumeție, sărituri cu coarda, stepper, chiar și golf (pentru pasionați) etc, acestea putând fi adăugate cu ușurință din meniul ceasului. Fata de vechiul smartwatch, GT3 Pro este puțin mai "dur" dar și mai precis în măsurarea atât a intensității exercițiilor, cât și a distanței parcurse. De exemplu, la o alergare de 5 kilometri, Gt3 Pro separă fiecare kilometru alergat, astfel că am 5 kilometri luați separat, putând fi făcute anumite comparații între timpii de alergare. Totodată, face și o prognoză asupra timpilor probabili realizați pe distante mai lungi. 

IMG_20230104_192610_edit_68014775109412.jpg

De asemenea, are funcția de identificare a unui exercițiu, după un anumit timp (de exemplu după câteva minute de mers cu bicicleta, ceasul recunoaște mișcările și există opțiunea de a înregistra activitatea)

Am experimentat până și înotul in bazin, din două perspective: prima, cea a exercițiilor fizice și a modului de înregistrare iar a doua din perspectiva faptului că ceasul vine cu IP68, 5 ATM, scufundări până la 30 de metri. Eu am intrat la maxim 0,5 metri adâncime la piscina și la dus cu apa normala, și nu am avut probleme cu el. Totuși, in instrucțiuni am găsit o avertizare că nu trebuie utilizat in bazin cu apa termala, nici chiar la mare, deoarece genul acesta de dispozitive sunt testate in apa dulce cu un anumit nivel de temperatură și nivel scăzut al salinității. 

2. Monitorizarea sănătății. Aici este vorba despre o serie de aplicații:

  • termometru care măsoară temperatura pielii;
  • o aplicație dedicata respirației, care măsoară nivelul de stres;
  • o alta care măsoară nivelul oxigenului din **beep**;
  • de asemenea, o aplicație care permite vizualizarea pragului lactat, prin efectuarea de alergări in diverse moduri contratimp;
  • o altă aplicație care măsoară bătăile inimii (pulsul);
  • și nu în ultimul rând, ceea ce mie mi s-a părut super interesant, după 35 de minute de alergare, am primit o informare pe ceas că îmi recomanda efectuarea unei ECG (electrocardiograme) prin apăsarea cu degetul arătător a butonului dreapta jos. In imaginea alăturată, aveți rezultatul ECG.

Screenshot_20230108_003336.jpg

3. Monitorizarea somnului. Se pare că Huawei acordă o importanta deosebita odihnei, deoarece și acest model are anumite funcții, dintre care se remarcă Huawei Tru Sleep, care monitorizeaza somnul permanent, oferind informații detaliate și precise; la fel ca și în cazul exercițiilor fizice sau a pașilor efectuați, se face o medie a orelor de somn avute în fiecare noapte, săptămână, luna și an (recomandarea este de 8 ore somn/noapte)

4. De asemenea, există o serie de aplicații care pot fi descărcate din WatchApp Gallery din aplicația Health, cum ar fi: Calendar, Sudoku, Petal Maps, Calculator, sau multe altele. Totuși, aceste aplicații nu sunt disponibile utilizatorilor iOS. 

5. Alte aplicații. Pe langa cele de mai sus, Gt3 Pro vine cu o serie de aplicații preinstalate: Busola, Barometru, Altimetru,Lanterna, Vreme, sau Foto. Daca in cazul primelor 4 nu este necesara conexiunea Bluetooth, aplicațiile Vreme sau Foto se pot accesa doar daca este permis accesul la Bluetooth și la locația telefonului. Astfel, cu ajutorul aplicației Foto se pot realiza fotografii doar printr-o simpla apăsare a ecranului ceasului. 

6. Deosebite la GT3 Pro, sunt și fațetele de ceas. Ceasul vine cu câteva fațete preinstalate, dar este posibilitatea să fie achiziționate altele din magazinul Huawei, unele sunt gratis altele contra cost. Eu am cumpărat una care noaptea are lumina fosforescentă, fiind astfel economică. 

7. Un alt aspect care trebuie luat in seama este coroana rotativă, adică butonul din dreapta sus, deoarece acest buton are si rol de scroll atunci când se face navigare pe ecran, sau într-una din aplicații. Acest aspect îi dă o notă de unicitate, și îmi pare rău că nu pot atașa un filmuleț video in care sa pot exemplifica această funcție. 

Nu în ultimul rând, trebuie precizat că acest ceas are încărcare wireless destul de rapidă, iar pachetul conține pe lângă ceas, un suport de încărcare wireless și ghid de utilizare.

IMG_20221229_170837_edit_27736029880142.jpg

Ca și concluzie, acest smartwatch este unul de top din gama lui. Având în vedere că i-am testat majoritatea funcțiilor, pot spune că merită investiția făcută. Are un design plăcut, robust și dă o oarecare  notă de masculinitate. Îl recomand in primul rând celor care au buget pentru asemenea investiție, și desigur celor care doresc să își păstreze stilul de viață sănătos. În speranța că nu am divagat prea mult de la subiect, și informațiile au avut o oarecare noimă și vor fi utile cuiva, va mulțumesc pentru răbdarea de a citi acest material și va doresc un an nou cat mai bun pe toate planurile. 

1 Răspuns 1

DanielaH
Moderator

Mulțumim mult pentru review!